Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı
Erzurum Kongresi 106’ıncı yılında
Erzurum Kongresi 106’ıncı yılında
‘Engelsiz İş Gücü Uyum Programı’ hayata geçirildi
‘Engelsiz İş Gücü Uyum Programı’ hayata geçirildi
Guterres: İnsanlık dışı eylemi şiddetle kınıyorum
Guterres: İnsanlık dışı eylemi şiddetle kınıyorum
Gazze’de can kaybı 59 bin 106’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 59 bin 106’ya yükseldi
HABERLER>GUNDEM
23 Temmuz 2025 Çarşamba - 06:51

Lammy: 'İsrail'in yeni yardım sistemi insanlık dışı'

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İngiltere parlamentosunda yaptığı konuşmada, "İsrail'in yeni yardım sistemi insanlık dışı, tehlikeli ve Gazzelileri insanlık onurundan mahrum bırakıyor" dedi.

Lammy:  İsrail in yeni yardım sistemi insanlık dışı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İngiltere parlamentosunda yaptığı konuşmada, "İsrail'in yeni yardım sistemi insanlık dışı, tehlikeli ve Gazzelileri insanlık onurundan mahrum bırakıyor" dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yönelik saldırılarını ve açlığı bir silah olarak kullanmasını eleştirdi. Lammy, İngiltere parlamentosundaki konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümetini ve ABD ile İsrail tarafından desteklenen sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı'nı (GHF) hedef alarak, "İsrail'in yeni yardım sistemi insanlık dışı, tehlikeli ve Gazzelileri insanlık onurundan mahrum bırakıyor" ifadelerini kullandı.
İngiliz Bakan ayrıca, GHF'nin kısıtlı ve yetersiz insani yardım çalışmaları hakkında, "Korkunç bir insani maliyete sebep olan berbat bir görüntü" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Lammy, "İsrail hükümeti, aç ve çaresiz çocukları hedef alan saldırıların askeri anlamda nasıl meşru kılınabileceği sorusuna cevap vermelidir. Bu dehşet tablosunu durdurmak için hangi adımları atıyorlar, sorumlulara hesap sormak için ne yapacaklar?" dedi.
"Netanyahu hükümetinin radikal ideolojisi, iki devletli çözüm planlarını ortadan kaldırmak istiyor"
İsrail halkının yüzde 82'sinin Hamas ile ateşkes sağlanmasını desteklediğine işaret eden Lammy, "Bence Netanyahu hükümeti ateşkes isteyen halkını dinlemeli. İsrail hükümetinin eylemlerinin İsrail'in uluslararası toplumdaki imajına kelimelerle anlatılamayacak şekilde kadar zarar verdiğine ve İsrail'in uzun vadeli güvenliğini baltaladığına kesinlikle inanıyorum. Bu saldırılar onlar için ciddi bir tehlike teşkil ediyor ancak Netanyahu hala ısrarla devam ediyor. Netanyahu hükümetinin radikal ideolojisi, iki devletli çözüm planlarını ortadan kaldırmak istiyor" dedi.
"Sonraki ateşkes, son ateşkes olmalıdır"
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz'ın Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri zorla Refah kentine yerleştirmeye ilişkin fikirlerini "Asla gerçekleşmemesi gereken zalimce bir plan" olarak nitelendiren Lammy, "Gazze'deki savaş artık son bulmalı. Buna askeri bir çözüm yok. Uzlaşma diyalogları esirlerin güvenliğini güvence altına alacaktır. Daha fazla kan akmasının hiçbir anlamı yok. Hamas ve İsrail derhal ateşkes ilan etmelidir ve sonraki ateşkes, son ateşkes olmalıdır" ifadelerini kullandı.
İsrailli yerleşimcilerin taşkın davranışları ve Filistinlilere yönelik saldırılarını da eleştiren Lammy, "Yerleşimcilerin saldırıları, hatta yerleşimcilerin terörizmi şoke edici seviyelerde" dedi.
"İngiltere, insani yardım konusunda Mısır'ın yanında yer alacak"
İsrail'in Filistin yönetimini desteklemesi gerektiğini söyleyen İngiliz Bakan, İngiltere'nin bu ay sonunda Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenecek olan İki Devletli Çözüm Konferası'nda insani yardım ve yeniden yapılanma konularına liderlik etmek üzere Mısır'ın yanında yer alacağını belirtti.
"İstikrarlı bir Suriye, İngiltere'nin ulusal menfaati, terör, düzensiz göç ve bölgesel istikrar için önem arz eder"
Suriye'nin Süveyda kentindeki çatışmalara da değinen Lammy, "Süveyda'daki şiddet olayları incelenmeli ve sorumlulara hesap sorulmalı. İstikrarlı bir Suriye, İngiltere'nin ulusal menfaati, terör, düzensiz göç ve bölgesel istikrar için önem arz eder" ifadelerini kullandı.

 
Guterres: İnsanlık dışı eylemi şiddetle kınıyorum
 
AB ve 25 ülke Dışişleri Bakanlığı’ndan çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uraloğlu: 'Yerlilik oranımız daha da artıyor'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ...
Erzurum’un ilk önceliği göçün durdurulması
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2024 yılı nüfusu 745 bin 5 olan Erzurum ...
Yılmaz: 'Kutlu olsun'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kıbrıs Türklerini mezalimden ...
 
Tatar: '20 Temmuz, direnişin ve dirilişin tarihidir'
Tatar, "Ana vatanımız Türkiye'nin etkin ve fiili garantisiyle Mehmetçik'in ...
Yaylalı dualarla uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını kaybeden Erzurum Teknik Üniversitesi ...
ETÜ’de Yaylalı için tören düzenlendi
Dün vefat eden Erzurum Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer ...
 
Yaylalı için ETÜ'de tören düzenlenecek
Erzurum Teknik Üniversitesince yapılan açıklamada merhum Rektör Prof. ...
Yaylalı vefat etti
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) Kurucu Rektörü ve Yükseköğretim ...
5'inci Arktik Bilimsel Araştırma Seferi başladı
Kacır 5. Arktik Bilimsel Araştırma Seferinin (TASE V) başladığını açıkladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva