Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
17 Ocak 2013 Perşembe - 07:54

Kış Turizminde uluslararası işbirliği

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi’nce Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle Erzurum’da kış turizmi etkinliği organize edildi.

Kış Turizminde uluslararası işbirliği

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi’nce Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle Erzurum’da kış turizmi etkinliği organize edildi. 21 Ocak tarihinde Palandöken Xanadu Otel’de düzenlenen program kapsamında Palandöken, Konaklı ve Ergan kayak merkezlerine teknik geziler düzenlenecek.
BÜYÜKELÇİ WÖLFER ERZURUM’A GELECEK
Etkinliğe Avusturyalı firmaların yanı sıra Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturyalı basın mensupları da katılacak.
2009 - 2011 yılları arasında Avusturya, Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında hep birinci sırada yer aldı. Bu bağlamda en büyük yatırımlar enerji sektörüne, ambalaj ve perakende satış sektörlerine yapıldı. Kış turizmi sektöründe de büyük bir işbirliği potansiyeli bulunduğu belirtiliyor.
Turizm ve dinlence sektörlerinin Türkiye için olduğu gibi, Avusturya için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı’nce yapılan yazılı açıklamada, “Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, Türkiye ve Avusturya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için Türkiye’nin kış turizmi potansiyelini ortaya koyan bir sektör raporu hazırlamış olup, bu raporu Avusturya Ticaret Odası’nda ilgili Avusturyalı firmalara sunmuştur. Avusturya’nın turizm sektörü yaz ve kış turizminde faaliyet gösteren yaklaşık 13 bin işletmeden oluşmaktadır. 2010 yılında 1 milyon yatak ile 125 milyon geceleme gerçekleştirilirken, konukların üçte ikisi yurt dışından gelmiştir. Yurt dışından gelen toplam 22 milyon konuğun varışı sayılmıştır (2010 yılında Türkiye’deki varışlar: 28,6 milyon konuk). Avusturya’yı en fazla Almanya’dan, Hollanda’dan, İtalya’dan, İsviçre’den ve Birleşik Krallık ülkelerinden gelen yabancı konuklar ziyaret etmektedir. Kültür ve kış turizmi sayesinde dünyaca tanınan Viyana, Tirol ve Salzburg en sevilen eyaletlerin başında gelmektedir. Konukların yaklaşık üçte biri Avusturya’ya kış sporları için gelmektedir. Turizm ve dinlence sektöründen 2010 yılında GSMH’nin yüzde15,1’i (42,8 milyar Avro) elde edilmiştir. Her beş kişiden biri doğrudan veya dolaylı olarak turizm ve dinlence sektörüne bağlantılı bir şekilde çalışmaktadır.
KUDAKA ORGANİZASYONU
Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, sektör temsilcilerine Sektör Raporunda ortaya konulan potansiyeli yerinde göstermek üzere 21 Ocak 2013 tarihinde Xanadu Snow White Otelinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle bir kış turizmi etkinliği organize etmiştir. 22 Ocak tarihinde Palandöken, Konaklı ve Ergan kayak merkezlerine teknik geziler düzenlenecektir. Etkinliğe aşağıda isimleri verilmiş olan firmaların yanı sıra Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturyalı basın mensupları katılım sağlayacaktır.” denildi.
Erzurum, Xanadu Snow White Otelde 21 Ocak 2013 tarihinde başlayacak olan Avusturya Kış Turizmi Etkinliğinin açılış bölümünde Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ birer konuşma yapacak.
SUNUM PROGRAMI
Programda daha sonra Avusturyalı Katılımcıların ATC Consultants GmbH, Firma Yetkilisi Elisabeth Tanzer, Brandauer GmbH, Firma Yetkilisi Josef Brandauer, Doppelmayr Seilbahnen GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Braendle, Duktus Tiroler Rohrsysteme GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Ster, Ecosign Europa, Mountain Recreation Planners GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Huter, Intermaps Software GmbH, Firma Yetkilisi Christian Vonach, Kohl & Partner Wien GmbH, Firma Yetkilisi Matthias Hautli, Pronatur GmbH, Firma Yetkilisi Steffen Mönch, Reforme-Werke GmbH, Firma Yetkilileri Reinhold Lackner, Johannes Lindenbauer, Stichaller GmbH, Firma Yetkilisi Helmut Stichaller ve Sunkid Skilift- Fördertechnick GmbH, Firma Yetkilisi Emanuel Wohlfarter sunum yapacak.
Program kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Kayseri A.Ş. - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kış Turizm Merkezlerinin Tanıtımı yapılacak. Program sonunda Avusturyalı Firma Yetkilileri ile Birebir Görüşmeler yapılacak.

 
Büyükşehir galibiyet rotasında
 
Kışla barışık yaşamak..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta örnek proje
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Bakanlığı'nın "Misafir ...
Yardım etmek, milli hasletimiz
Narman ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaban hayatı olumsuz ...
Erzurum Vakfından sohbet etkinliği
Ankara Erzurum Vakfı, geleneksel sohbet ve kaynaşma etkinlikleri devam ediyor.
 
Öztürk'ten Dadas analarına övgü
Palandöken Kent Konseyi Kadınlar Meclis Başkanı Serap Ağar, yürütme kurulu ...
Müftülükten örnek proje
Tortum İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan “Kahvehaneler Kıraathane oluyor, ...
ATAÜNİ Projesine destek
Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Avrupa Birliği ...
 
EGC'nin coşkusunu paylaştılar
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal ...
Büyükler kar, onlar eğlence derdinde
Narman ilçesi Camii Sağır Mahallesi’nde yaşayan iki kardeş Damla (12) ...
ERVAK'tan vefa çağrısı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Bakanı Erdal Güzel, ülkemizde, veremle ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva