Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
HABERLER>ASAYÄ°Ş
11 Aralık 2019 Çarşamba - 12:44

Kız kardeşine kimliğini verdi, hayatı karardı

Kimliğini verdiği kız kardeşi, bu kimlikle evrakta sahtecilik suçu işleyip, bu suçtan yargılandığı davaya yine bu kimlikle katılınca hiçbir şeyden haberi olmayan 70 yaşındaki kadın cezaevine girdi.

Kız kardeşine kimliğini verdi, hayatı karardı

Kimliğini verdiği kız kardeşi, bu kimlikle evrakta sahtecilik suçu işleyip, bu suçtan yargılandığı davaya yine bu kimlikle katılınca hiçbir şeyden haberi olmayan 70 yaşındaki kadın cezaevine girdi.

İzmir’de yaşayan 70 yaşındaki Hazal Artan, 15 Kasım 2019 günü kimliğini değiştirmek üzere oğlu ile birlikte gittiği Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde sıra kendisine geldiğinde içeri giren polislerin kendisini sormasıyla şoke oldu. 70 yaşındaki kadının hakkında yakalama kararı olduğunu söyleyen polisler, yaşlı kadını önce polis merkezine oradan da adliyeye götürüldü. Hakkında Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş, “evrakta sahtecilik” suçundan 2 yıl 1 ay hapis, “kamu kurumlarını zarara uğratma” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis ve 5 bin 820 lira adli para cezası olduğunu öğrenen yaşlı kadın tutuklanarak İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Iğdır’da yaşayan teyzesi M.A.’nın 2015 yılında annesinden kimliğini istediğini ve annesinin de kız kardeşine olan güveninden dolayı kimliğini M.A.’ya gönderdiğini iddia eden Hazal Artan’ın oğlu Lezgi Yıldırım, Iğdır’da resmi evraklar üzerinde yapılan sahtecilik işlemlerinin annesinin kimliğinin kullanarak yapıldığını söyledi. Olayın açığa çıkmasının ardından 11 sanığın Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davaya teyzesi M.A.’nın annesi Hazal Artan’ın kimliğini kullanarak katıldığını ve ifade verdiğini savunan Lezgi Yıldırım, “Teyzem kendini Hazal Artan olarak tanıtmış. Tüm evraklar Ağrı’da bir adrese gitmiş. Bize hiçbir evrak da gelmedi. Olaydan çok geç haberimiz oldu. Annemin durumu hiç iyi değil. Kalp ameliyatı oldu, nefes darlığı, şeker, tansiyon gibi hastalıkları var. Annem haftanın 5 günü hastanelerdeydi zaten. Devletten ricamız annemin temize çıkması” dedi.

“TEYZEM ÖNCE ‘TAMAM’ DEDİ, SONRA VAZGEÇTİ”

“Duruşmalara teyzem katılmış ama cezasını annem çekiyor” diyen Yıldırım, “Annem 70 yaşında ama Iğdır’a adım bile atmamıştır. Aradım teyzemi ikna ettim. Para cezasını da yatırdım. O kadın cezaevine dayanamaz dedim. Önce ‘tamam’ dedi. Beni 1 hafta oyaladılar. Sonra ‘Ben ifade veremem, bize ceza verirler’ dedi. İfade vermekten vazgeçti” diye konuştu.

“SAVUNMASI ALINMADAN CEZASI KESİLMİŞ”

Yaptıkları araştırmalara göre Hazal Artan’ın kız kardeşi M.A.’nın sahte kimlikle duruşmalara katılıp kendisini Hazal Artan olarak tanıttığını söyleyen avukat Kurtuluş Kanat, “Hazal Artan hayatı boyunca Iğdır’a gitmemiş. Hazal Artan, ne bu eylemleri yapmış ne de duruşmaya katılmış. Hazal Artan’ın savunması alınmadan cezası kesilmiş. Tebligatlar da Ağrı’da bir adrese gönderilmiş. Bu karar kesinleştiği için istinaf yoluna başvurduk ama ne Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi ne de Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi bize cevap vermiyor. Erzurum diyor Iğdır baksın, Iğdır diyor Erzurum baksın. Tebligat usulsüz diyerek Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe gönderdik. Bunun hakkında bir karar verilmedi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesinden sözlü olarak bunun için karar veremeyiz denildi. Bu sefer ‘kanun yararına bozma’ yoluna başvurduk. Bu arada Hazal Artan ile 3 görüş hakkımız da doldu. Cezaevine dilekçe de gönderemiyoruz. Vekaletimiz yokken 3 görüş hakkımız var çünkü. İadeli taahhütlü mektupla cezaevine dilekçeyi gönderdik. Cezaevinden tek isteğimiz bu dilekçeye parmak bastırılıp Adalet Bakanlığına gönderilmesi” dedi.

“ÇARESİZ BİR DURUMDAYIZ”

Şu an çözümsüz bir durumun içerisinde olduklarını ve bu konuda hukukun da çaresiz kaldığını ifade eden Kanat, “Hazal Artan’ın okuma yazması yok, Türkçe bilmiyor, vekaletname veremiyor. 3 görüş hakkı da dolmuş. Çaresiz bir durumdayız. ‘Kanun yararına bozma’ seçeneğinden başka yolumuz yok. Onun yerine ifade veren kız kardeşi ifade verirse yeniden yargılama yapılabilir ama o sürede 3,5 aylık infaz süresi de dolmuş olabilir. O da tam bir çözüm değil. Cezaevi bize dilekçeye parmak bastırılması konusunda yardımcı olmuyor” şeklinde konuştu.

 
YHT Erzurum yolunda
 
Sivas’tan Erzurum’a Milli mücadele yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eryılmaz, TSK Mehmetçik Vakfı misyonunu paylaştı
Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, TSK Mehmetçik ...
Trafikte "seferberlik", ölümleri yüzde 870 azalttı
Trafikte alınan tedbirler, yapılan denetimler, yürütülen eğitim ve kampanya ...
İki bakanlıkta FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ...
 
“Onları inlerinde, yok etmeye devam edeceğiz"
Çavuşoğlu, Şırnak'ta şehit olan Üstçavuş Esma Çevik ve Uzman Çavuş Kemal ...
Ardahan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
75 BA 042 plakalı araç, Cumhuriyet Caddesi’nden Çevre yoluna bağlanacağı ...
“2 PKK/YPG’li terörist örgütten kaçarak teslim oldu”
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinden kaçan 2 PKK/YPG’li teröristin ...
 
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 20 yaralı
Erzincan’da otomobile çarpan yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada 20 kişi ...
Narko-Kıran 13 Operasyonu: 40 gözaltı
Bitlis merkezli düzenlenen ‘Narko-Kıran 13 Operasyonu’ kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı.
Jandarma’dan kaçakçılık operasyonu
Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda kaçak ürünler ele geçirildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva