Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>SÄ°YASET
10 Aralık 2012 Pazartesi - 00:01

Kılıç’tan sağduyu çağrısı

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, Erzurum’da yaşanan karşıt görüşlü öğrencilerin çatışmalarıyla ilgili olarak, “Üniversitede karşı görüşlü öğrenciler arasındaki çatışmalar bizi ziyadesiyle üzüyor."dedi

Kılıç’tan sağduyu çağrısı

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, Erzurum’da yaşanan karşıt görüşlü öğrencilerin çatışmalarıyla ilgili olarak, “Üniversitede karşı görüşlü öğrenciler arasındaki çatışmalar bizi ziyadesiyle üzüyor. Bu gerilimin son olması gerektiğini düşünüyorum. Tek bayrak, tek millet, tek devlet idealinde geri kalan fikir ayrılıklarını teferruat olarak görmek gerekir. Bir çatışmaya, fiziki fiili şiddete gerek yoktur. Kanunlara ihlal olacak bir durumda kolluk kuvvetlerimiz gereğini yapacaklardır. Erzurum’da tatsız bir hadise var. Sağduyulu gençleri dikkatli olmaya davet ediyorum. Dünyaya bakış açıları ne olursa olsun milletimizin huzuruna inanan bütün gençlerin eğitimlerine devam etmeleri lazımdır. Yapılması gerekenleri kolluk kuvvetleri ve yargı makamları yapacaktır. Bütün öğrencilere özet olarak sağduyu çağrısı yapıyorum” diye konuştu.
ERZURUM KILIÇ’I AĞIRLADI
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin 2020 Yaz Olimpiyatları’nın en iddialı adayı olduğunu söyledi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile birlikte Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’ndeki tesisleri gezen Bakan Kılıç, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. UEFA’nın 2026 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili kararını değerlendiren Bakan Suat Kılıç, “Bu bilinmeyen bir konu değil. UEFA’dan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Konuyla ilgili olarak daha kapsamlı olarak UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik tarafından açıklama yapılacaktır. Onun açıklamalarına kulak vermek lazım. Türkiye 2020 Yaz Olimpiyatları’na aday olan bir ülke. 2020 Olimpiyatları’na Madrid, Tokyo ve İstanbul aday. İstanbul ve Türkiye en iddialı aday durumunda. Hükümet olarak bu iddiamızı destekleyecek şekilde canla başla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2026 kararı bunu etkileyecek bir konu değil. Bütün gündemimiz 2020 Yaz Olimpiyatları. Hükümet olarak garantilerini ilan ettiğimiz çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye 2020 için en kuvvetli aday ve şanslı ülkedir. Bu yönde Erzurum, Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları önemli referans olacaktır. Türkiye’nin bu alandaki becerisinin bir göstergesi Erzurum’dur. Erzurum’a kazandırılan tesisler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin takdirini kazanan organizasyon, 2020’ye giden yolda önemli bir referans olacaktır. Erzurum çok önemli bir imtihandı, Trabzon yine önemli bir imtihandı. Şimdi önümüzde Mersin sınavı var” diye konuştu.
“YURTLARDA KAMERALI BİLGİLENDİRME GEREĞİNİ GÖRMÜYORUM”
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun dünyanın üniversite gençliğine barınma imkanı sağlayan kurumları arasında en ciddi ve önemli kurum olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Yeniden yapılandırdık. Şu an kamerayla bilgilendirme gereğini görmüyorum. Yurtlara giriş çıkış saatleri belli, 308 bin genç anne babaların bize emaneti. Bu saatlere uymayan öğrenciler hakkında aileler sistematik olarak zaten bilgilendiriliyor” dedi.

 
3’üncü gurupta Büyükşehir farkı…
 
Kar ulaşımı vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıç gündemi değerlendirdi
Kılıç, "Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz. Bize ...
11 ayda 43 milyon ödenek
Maliye Bakanlığı 2012 Kasım dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
Kadın haklarına AK yaklaşım
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Türk kadınına seçme ...
 
KUDAKA'da yönetim değişti
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 2011-2012 yılı dönem başkanlığını yaptığı ...
'Sungur'u şükranla anıyoruz'
AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, “Medeniyetimizin temellerini ...
Aziziye otoparkı açılış safhasında
Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezi Yönetim Caddesi’nde yaptırılan ...
 
Bütçe Meclisten geçti
Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi son toplantısı İl Genel Meclis Başkanı ...
Ev hanımlarına bilişim ufku
Yakutiye Belediyesi, düzenlediği kurslarla özellikle ev hanımları için ...
4 Meclis üyesi organ bağışladı
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapılan toplantıya ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva