Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>BÖLGE
9 Mart 2015 Pazartesi - 16:06

Kılıç, ‘İslamda Kadın’ı anlattı

Çat İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu ve lise öğrencileri ile bayanlara yönelik olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Toplumumuzda Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi.

Kılıç, ‘İslamda Kadın’ı anlattı

Çat İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu ve lise öğrencileri ile bayanlara yönelik olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Toplumumuzda Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi. Erzurum İl Vaizi Hatice Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı programı ilçe halkı ilgiyle takip etti.
Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen program hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, İslam’ın kadına verdiği değer ve ailenin ehemmiyeti üzerinde durarak güzel bir nesil yetiştirme hususunda kadınların çok önemli bir konuma sahip olduklarını dolayısıyla ilk olarak onlarının eğitimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Müftü Kılıç konuşmasında şunları kaydetti: “Dinimiz İslam, kadına evvela annelik gibi ulvî bir makamı tevdi etmiş, üstlendiği bu kutsal görev karşılığında ahirette güzel nimetlerle karşılaşacağını müjdelemiştir. Kadınlar, Din-i Mübin-i İslam ile hak ettikleri değeri yeniden kazanmış ve toplumda söz söyleme hakkına sahip olmuşlardır. Topluma yön veren bireyler olarak kadınlar, aile yuvasında çocuklarımıza ilk eğitimi veren ve onların ahlâki gelişimlerine şekil kazandıran en değerli varlıklarımızdır. Dolayısıyla annelik ve ilk öğretmenlik vasıflarını taşıyan kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermek ve problemlerine fert ve toplum olarak çözümler getirmek zorundayız.”
Programa konuşmacı olarak katılan İl Vaizi Hatice Kılıç ise kadınlara yönelik ilâhî hükümlerin mevcudiyetine ve çokluğuna Kur’ân’dan örnekler vererek değindi. Kılıç, iman edip salih ameller işleyenlerin erkek olsun kadın olsun Rab katında mükâfatlandırılacağı ve emeklerinin zâyi edilmeyeceği hakikatinden hareketle kadın ve erkeğin Rab katında kulluk açısından eşdeğer konumda olduğunu belirtti. Toplum nazarında kadının ve erkeğin birbirini tamamlayan rollerinin farkına varılması ve birinin diğerine tahakküm kurmaması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Günümüzdeki aile sorunlarının temelinde nebevî ahlâktan uzak olmaktan kaynaklanan önyargılar bulunmaktadır. Toplumumuzda kız çocuklarına ve kadınlara yönelik insani ve İslâmî olmayan bakış açıları halen varlığını devam ettirmektedir. Dolayısıyla kız ve erkek çocukların yetiştirilmesi hususundaki yerleşik ebeveyn hatalarının ancak nebevî bakış açısı ekseninde yeniden gözden geçirilmesi ile giderilmesi mümkündür” diye konuştu.
Mü’minlerin annelerinin Rasûl-ü Ekrem’e karşı tavır ve davranışlarının da kadınlar tarafından bilinmesi ve örnek alınması gerektiğini örneklerle anlatan Kılıç, toplumdaki kadınla ilgili hatalı tutumların aşılabilmesi için kadının erkeğe erkeğin kadına yaklaşımının ilâhî ve nebevî bakış açısıyla beslenmesi gerektiğini vurguladı.
“Toplumumuzda Kadın Olmak” konulu konferansa katılan dinleyiciler ise programın kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirterek yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin devam etmesi temennisinde bulundular.
 

 
Öğrenciler İstiklal Marşı’nda yarışacak
 
Halk Ozanlar’ı Narman’da buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aktaş sınır kapısında geri sayım
Ardahan’ın Çıldır İlçesinde açılacak olan Aktaş Sınır Kapısı yükselmeye devam ediyor.
Kadına şiddeti kardan heykel ile kınadılar
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu’nda bahar ...
Kastamonu Akdağ’ı ağırladı
Eski Sağlık Bakanı Akdağ, Kastamonu’yu ziyaret etti. Akdağ, uzun zamandır ...
 
Kalkan Yeşilay’ın vizyonunu paylaştı
Yeşilay Oltu Şube Başkanlığı Hükümet Meydanında kurduğu stantla ‘Yeşilay Haftası’nı kutladı.
Köprüköy Ocak ayının lideri
Vergi Dairesi Kasım ayı bülteninde Erzurum İl Geneli Tahakkuk –Tahsilat ...
Organlarıyla hastalara umut olacak
Trabzon’un Maçka ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü ...
 
Sakaltutan’da trafik kazası: 3 yaralı
Erzincan’ın Sakaltutan mevkiinde bir otomobil, seyir halindeki TIR’a arkadan ...
Kuran Kurs’u öğrencilerine kent turu ödülü
Çat Belediyesi, kültür hizmetlerinin 4’üncü etabı kapsamında ilçede bulunan ...
Narman Deresi kirlilik sınırını aştı
Narman’da ilçeyi ikiye bölen dere kanalizasyon ve ilçe Mezbahaneden akan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva