Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
22 Mayıs 2015 Cuma - 18:06

KÜNİB, Yürekleri Birleştirme Projesi

İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) V. Olağan Kongresi, bölgenin sorunlarıyla ilgili önemli çözüm yolları sunan ve açılımlar sağlayan bir nitelikte gerçekleştirildi.

KÜNİB, Yürekleri Birleştirme Projesi

İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) V. Olağan Kongresi, bölgenin sorunlarıyla ilgili önemli çözüm yolları sunan ve açılımlar sağlayan bir nitelikte gerçekleştirildi.

KONGRENİN KAPSAMI

Özellikle kongre kapsamında “Yükseköğretimde Akreditasyon Sorunu ve Çözüm Yolları” ve “Kafkasya Coğrafyasında Organ Nakli Sorunları” başlıkları çerçevesinde gerçekleştirilen paneller ve değerlendirme oturumunda hayati öneriler sunuldu. Kongre sonunda KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından önemli mesajlar verildi.

KORKMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ

KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz: “KÜNİB, Ellerimizi ve Yüreklerimizi Birleştirme Projesidir.”

Değerlendirme oturumunun sonunda konuşan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KÜNİB’i “Ellerimizi ve yüreklerimizi bu coğrafyanın geleceği ve çocukları için birleştirme projesi” şeklinde niteleyerek, birlik tarafından yapılan tarihi çalışmaların önemini şu şekilde özetledi: “Her şey dünyada kayboluyor. Ama dünyada kaybolmayan bir şeyler var. İşte Dede Korkut’un 200. okunuş yılını kutluyoruz. Belki 2000. yılı da kutlanacak. Çünkü aşkla yapılan her şeyin hayatta yansımalar bulduğuna inanıyorum. Bu nedenle bizlerin gelecek kuşaklara yankılanacak güzel sesler ve sedalar bırakmamız gerekiyor. İşte KÜNİB olarak tehlike altındaki dillere dünyada ilk dikkat çeken kuruluşuz. Harvard Üniversitesi ve UNESCO’nun desteği ile KÜNİB olarak Ardahan’da ‘Tehlike Altındaki Diller Sempozyumu’nu yaptık. Nitekim bir şey insanın yüreğinde doğar ve büyür. Yürekte doğmayan, büyümeyen ve kökleşmeyen hiçbir şey hayatta da kökleşemez.”

KÜNİB’İN ÜYE SAYISI 90’I AŞTI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın KÜNİB’e her zaman destek olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Sonsuzluğa dokunduğumuz yüreğimizle YÖK’e teşekkür ediyorum. Katılımcı rektörlerimizle bugünkü sayımızla 90’ı aştık. Daha da çoğalacağımıza inanıyorum. Çünkü bütün amacımız bu topraklarda bir farkındalık yaratmaktır. Çocuklarımızı el ele tutuşturmak, yürek yüreğe tutuşturmaktır. Bu toprakların çocukları sahip oldukları kaynakları refah, huzur ve dünya barışı için kullanıp değerlendirmelidir. Böyle bir farkındalık yaratmak azmimiz vardır. Elimizi uzattık. Bu coğrafyada uzatılan hiçbir el geri çekilmez. Bu coğrafyanın toprakları çok bilindiktir. Bir ekersiniz size bin verir. Bir adım gidersiniz size bin adım gelirler.” diyerek, Birliğin bölge için çok değerli amaçlar ve projelerle yoluna emin bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Kongreye çeşitli ülkelerden katılarak büyük katkı sunan katılımcılara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Değerli rektörlerimize, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Kemal Abdulla, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu Bey’e, Kıbrıs’tan gelen Suat bey ve ekibine, değerli basın mensuplarına, Ardahan Üniversitesi değerli temsilcilerine, KÜNİB Genel Sekreteri Prof. Dr. Orhan Söylemez hocama, Prof. Dr. Gürkan Doğan Hocama, Prof. Dr. Ghadir Golkarian Hocaya çok teşekkür ediyorum. Birliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün çok güzel şeyler tartıştık. Organ nakli, akreditasyon meselesi ve Hepatit B konusu… Bütün bunların olumlu sonuçlar vereceğinin düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

OLAĞAN KONGREDE SONU BİLDİRGESİ OKUNDU

KÜNİB İran Temsilcisi Prof. Dr. Ghadir Golkarian moderatörlüğünde yapılan “Değerlendirme Oturumu”nda bir sonuç bildirgesi okundu. Sonuç Bildirgesi’nin okunması, Tebriz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammedreza Pour Mohammedi, KÜNİB Gürcistan Temsilcisi Prof. Dr. Roin Kavrelaşvili, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından gerçekleştirildi.

Tebriz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammedreza Pour Mohammedi, “Bu çalışmalar kapsamında akademisyen ve öğrenci mübadelesi daha da gelişerek devam edecektir.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kuruluşundan itibaren KÜNİB’e kendi çocuğu gibi çok büyük emekler veren KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Ardahan Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ettiğini belirterek, “KÜNİB bölge ülkeleri ve insanlarının barışı, huzuru ve refahına yönelik bilimsel çalışmaların öncülüğünü yapmaktadır. KÜNİB bölgesel geleceğe çok önemli katkılar yapacak olan bir birliktir.” dedi.

KÜNİB Gürcistan Temsilcisi Prof. Dr. Roin Kavrelaşvili, özellikle kongrede ele alınan konular başta olmak üzere, bölgesel sorunlara karşı üye üniversiteler tarafından ortak çalışma yapmasının hayati olduğunu dile getirdi.

Değerlendirme oturumunun ardından KÜNİB üyesi üniversite rektörleri ve temsilcilerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile kongre tamamlandı.

 
Pasinler Onlarla gurur duyuyor
 
Dedeoğlu’ndan ATAÜNİ’ye övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan 13 projeye teknik destek
KUDAKA 2015 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan Dönemi başvuruları ...
‘ABİGEM, KOBİ’lere vizyon çiziyor’
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi A.Ş.’nin (ABİGEM) Yönetim Kurulu ...
Erzurum'un Vergi tahsilat oranları açıklandı
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 nisan dönemi Vergi Tahsilatının ...
 
DAP’ta 79 Projeye destek
DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Programı ...
Erzurum’da 4 ayda 73 şirket kuruldu
Erzurum’da bu yılın ilk dört ayında 73 şirket kuruldu. İlde kurulan şirket ...
TKDK’dan hem destek, hem eğitim
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), desteklenen projeler ...
 
‘Proje götür, yüzde 50 hibe al’
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile Bireysel Sulama ...
Kurulan şirket sayısında yüzde 47’lik artış
Erzurum’da bu yılın nisan ayında kurulan şirket sayısı 2014 yılının aynı ...
Kurulan şirket sayısında yüzde 47’lik artış
Erzurum’da bu yılın nisan ayında kurulan şirket sayısı 2014 yılının aynı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva