Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>POLEMÄ°K
13 Nisan 2012 Cuma - 11:57

Kurum müdürlerinden kavurma polemiği

2011 yılı itibariyle Erzurum il ve ilçelerde Brucella hastalığı nedeniyle Et Balık Kurumuna kesime gönderilen hayvanlar için besiciye...

Kurum müdürlerinden kavurma polemiği

 

 

BRUCELLA HASTALIĞI İÇİN 1,5 MİLYON TL

Hayvan hastalıkları arasında ilk sıralarda ve ciddi sonuçlar doğuran Brucella hastalığı için Erzurum Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri etkin önlemlerini sürdürüyor. 2011 yılı itibariyle Erzurum il ve ilçelerde Brucella hastalığı nedeniyle Et Balık Kurumuna kesime gönderilen hayvanlar için besiciye 1,5 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Önceki günlerde yapılan İl Koordinasyon toplantısında 2011 yatırım programlarını açıklayan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, geçen yıl İl ve ilçelerde Brucella hastalığına yakalanan hayvanların tespit edilip ivedilikle kavurma yapılmak suretiyle Et Balık Kurumu’nda kesimlerinin yapıldığını söyledi. İl Müdürü Altun, kesimler sonrasında besicinin mağdur edilmediğini toplam 1,5 milyon TL ödeme yapıldığını kaydetti.

 

ATASEVER; HİÇBİR ÜRÜNÜMÜZDE HASTALIKLI ET BULUNMAZ

Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun’un, “Brucella’ya yakalanan hayvanlar EBK tarafından kesilip kavurma olarak değerlendiriliyor” sözlerine tepki gösteren Erzurum Et ve Balık Kombinası Bölge Müdürü İsmail Atasever, “Sayın müdürümüzün açıklaması talihsiz bir açıklamadır. Türkiye genelinde Sucuk ve kavurma üretiminde rakip tanımayan bir kurumun hastalıklı etleri değerlendirdiğine yönelik söylemler asılsızdır. Sucuk üretiminde Kayseri ile atbaşı yarışıyoruz. Yine kavurma üretiminde ise bölgemizde en iyiyi ve kaliteyi yakaladık” dedi.

 

HASTA HAYVAN KESMEYİZ

Hayvan Hakları ile mücadele kapsam programında imha edilmek üzere zaman zaman hayvan terk edildiğini, fakat son zamanlarda Tarım İl Müdürlüğünden kesim için hayvan almadıklarını kaydeden EBK Müdürü Atasever, “Kesim yapılacak hayvan yaptırana iade edilmez. Kesim yapılacaksa kesim yapılır vatandaşa teslim edilmez. Neyse parasını veririz götürür imha ederiz. Her gelen hayvanın sağlık raporu vardır. İmha edilmesi gerekirse imha edilir. Kesim sonrası hastalık olduğu ortaya çıkarsa ve eğer hastalık insan sağlığına engel teşkil etmezse düşük kalite olarak değerlendirilir” şeklinde konuştu.

BU YIL AŞILAMALAR BEDAVA

Öte 2011 yılı itibariyle yapılan hastalık önleyici aşılama çalışmalarının bu yılda devam ettireceğinin altını çizen Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 2012 yılında yapılacak şap, brucella ve diğer bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için aşıların il ve ilçe müdürlüklerince görevlendirilen personel tarafından ücretsiz yapılacağını kaydetti. Hayvanlarının hastalık hallerinin bir an önce Tarım müdürlüklerine bildirilmesinin önemine değinen Altun, “Öncelikli arzumuz hayvanların hastalığa yakalanmadan aşılarının yaptırılması ve önlemlerin geciktirilmemesidir. Fakat bunlara rağmen hastalık vakaları olduğunda besicilerimizin gecikmeden Tarım İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Besicimizin mağdur edilmemesi için gereken tüm hassasiyetleri gösteriyoruz. Şayet hastalıklar bize intikal ettirilmezse bulunan bölgede salgınların olması muhtemeldir” dedi.

 

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun’un Brucella hastalığına yakalanan hayvanların EBK’da kestirilip kavurma olduğuna yönelik sözlerine EBK’dan beklenmedik tepki geldi. Et Balık Kurumu İsmail Atasever, “Kurumumuzda hastalıklı hayvan kesimi yapılmadığı gibi hiçbir mamulümüzde hastalıklı et kullanılmamaktadır” dedi.

 
Ulaşımda rekor ceza
 
Herfene'yi unuttuk...!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özdadaş 14 Nisan 2012 Cumartesi 18:29

erzurumdaki bir iki erzurumlu kurum müdüründen biri olan kombina müdürü,geldiği günden beri kurumu çok iyi noktalara getirdi biz erzurumlular olarak kombina müdürünün yanındayız,hizmetleriyle erzurumumuza güzel hizmetleri var,uğraşında bu şehirde bu şehire faydalı bir tek erzurumlu kalmasın...adamı taktir edeceğimize böyle polemiklere malzeme yapmayalım,sahip çıkalım bu başarılı hemşerimize beyler ERZURUMLULAR...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kıskançlıktan dedikodu yapıyorlar'
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar, 2011 Üniversiade kapsamında ...
‘Lojistik merkez Erzurum’a kaymadı’
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Tiflis-Kars Demiryolu ve Lojistik ...
Cami tinercilerin mekanı oldu
Eski semt garajı içerisinde bulunan ve semt garajının taşınmasıyla birlikte ...
 
Büyükşehir payları açıklandı
Maliye Bakanlığı 2012 yılı ilk üç aylık Mahalli idareler fon paylarını açıkladı.
“Başkan Erzurum’dan çıksın”
Şengel, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına adaylık süreciyle ilgili destek çağrısı yaptı.
Korkut'tan '2012 yıkım Yılı' açıklaması
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm yapılan alanlarda ...
 
Halk otobüsünde ehliyet skandalı
Erzurum'da ehliyetsiz olarak özel halk otobüsü sürerek trafik terörü estiren kişi, polise takıldı.
Önce teşekkür, sonra eleştiri
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti ve MHP’ye ...
Aksu hatasını anladı
Sezen Aksu’nun menejeri Sezen Aksu’nun son albümü Kök’te Sarı Gelin'e yer vermeyeceğini açıkladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva