Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
1 Ağustos 2012 Çarşamba - 05:01

Kur'ani nakışlı sanat sergisi

İslami ve Kur’ani Nakışlı İran Sanatları Sergisi Erzurum’da açıldı.

Kur ani nakışlı sanat sergisi

İslami ve Kur’ani Nakışlı İran Sanatları Sergisi Erzurum’da açıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’deki Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı sergi, Geleneksel Türk El Sanatları’na ilgi duyanları bekliyor.
Erzurum ile İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz kenti arasında geçtiğimiz yıl imzalanan “Kardeşlik Protokolü” meyvelerini vermeye devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Tebriz Büyükşehir Belediyesi’nce karşılıklı olarak gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi ile İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa organize ettiği “İslami ve Kur’ani Nakışlı İran Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İran’ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İl Müftüsü Yakup Arslan, İranlı öğrenci ve sanatçıların katıldığı sergi açılışında Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.
Programın ilk açılış konuşmasını yapan İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek güç kazandığını ve geliştiğini söyledi. Kılıçhan, Erzurum ve Tebriz örneğini vererek, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, şehirler arasındaki ilişkilerin gelişmesine de ivme kazandırdığını dile getirdi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: BULUŞTUĞUMUZ ORTAK PAYDALAR VAR
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, İran’ın Türkiye için taşıdığına öneme dikkat çekti. Küçükler, “İran, Türkiye’nin hem yakın bir komşusu, hem de din, kültür ve coğrafya gibi ortak paydalarda buluştuğumuz kardeş ülkemizdir. İran’la olan ilişkilerimiz kısa bir geçmiş zamana ait değil, tam tersine yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. İşte bu köklü ve sağlam geçmiş sebebiyledir ki, sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel münasebetlerimizin güçlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı işbirliklerimizin kesinlikle devam etmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Erzurum ve Tebriz arasında imzalanan kardeşlik protokolünü hatırlatan Başkan Küçükler, “Atılan bu imzaların ardından son bir yıl içerisinde hem iki ülke, hem de kardeş iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunacak çalışmalar yapıldığı kanaatindeyim. Bugün İran’da, Tebriz kentinde Büyükşehir Belediye’mizin, yani Erzurum’umuzun bir temsilciliği var.
Bunun dışında yine geçtiğimiz aylarda ortak daha birçok çalışmaya imza atmıştık. İranlı ses sanatçılarını Erzurum’da misafir ettik, şehir olarak bu güzel kültür paylaşımına hep birlikte kulak verdik. Tezhip, Minyatür ve Hüsn-i Hat gibi Geleneksel Türk El Sanatları ile oluşturulan güzellikler bugün Erzurum’da gözler önüne serilecek. Sanatsal açıdan olduğu kadar, anlamı itibariyle de kıymetli olan bu etkinlik, öncekilerde olduğu gibi bize göre ortak bir kültürün yansımasıdır. Tezhip kardeşliğimizin, minyatür samimiyetimizin, Hüsn-i Hat ise, ortak paydasında buluştuğumuz tarihi, dini ve kültürel mirasımızın adıdır” şeklinde konuştu.
VALİ ÖZTÜRK: ERZURUM’DA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, İran-Türkiye ve Erzurum-Tebriz hattındaki hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen her etkinliğin ortak birçok değere sahip iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını kaydeden Vali Öztürk, “İran’la yoğun ilişkiler yaşadığımız bir dönemdeyiz. Böylesine önemli bir sürece Erzurum gerçekten çok büyük katkılar sunuyor. Bundan dolayı emeği geçenlere müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini gezen protokol, daha sonra Tezhip, Minyatür, Hat, Münebbet ve Müşebbek çalışmalarından çeşitli örnekleri yakından inceledi.

 
Başbakan ulusa seslendi
 
Erzurum’dan Londra’ya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçe dadaşlarla buluşacak
Bedirhan Gökçe, Salı günü teravih namazı sonrasında Yakutiye Kent Meydanından Erzurum’a seslenecek.
Sema gösterisi soluksuz izlendi
“Temaşa-i Ramazan” etkinlikleri çerçevesinde hafta sonu Erzurum İlahi ...
Çelikel ilahilerle coşturdu
Yakutiye Kent Meydanında Cengiz Çelikel, tasavvuf ve otantik ilahileriyle beğeni topladı.
 
Üstad Reyhani anıldı
Reyhani Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Geleneksel Temaşa-i ...
Erzurum Tarih Durağı
Antalya’da toplanarak motosikletlerle Türkiye turuna çıkan gençler Erzurum ...
Yavilioğlu Basın Bayramını kutladı
AK Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayram dolayısıyla bir mesaj yayımladı
 
Bölge toplantısını Erzurum'da yaptılar
Talat Paşa Komitesi, bu yılki bölge toplantısını Erzurum’da yaptı.
Arslanağa camisi yenilenecek
Oltu ilçesinde 1979 yılında hizmete giren Oltu Aslanağa Camisi kolonlarında ...
Erzurum semalarında akrobasi gösterisi
Öztürk, Erzurum semalarında 15 dakika boyunca 450 kilometre hızın üzerinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva