Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
3 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:53

Koçak aileleri bilgilendirdi

Koçak, pedofilinin dünya üzerinde bilinen en ağır ve kabul edilmez suç olduğunu ifade etti.

Koçak aileleri bilgilendirdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tarafından Aile İçi İletişim ve Pedofili Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım üçüncü sınıf öğrencileri Ceyda Aksu, Emre Şimşek, Ümit Ağlayan, Enes Pesen, Havva Gökçek, Muhammet Hanifi Yücal, Sümeyra Ertek, tarafından hazırlanan projeyle pedofili konusunda farkındalık oluşturuluyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Başar Kemal Koçak, pedofilinin dünya üzerinde bilinen en ağır ve kabul edilmez suç olduğunu ifade etti.
Koçak, şunları kaydetti: ‘’Pedofili, halk arasında sübyancılık olarak da bilinen ve kişide ergenlik dönemine girmemiş bir çocukla ya da çocuklarla yakınlaşma isteği uyandıran cinsel dürtülerinin ya da davranışların yineleyici bir biçimde ortaya çıkması olarak tanımlanmıştır. Pedofililerde cinsiyet ayrımı yoktur, Dünya üzerinde bilinen en ağır ve kabul edilemez suçtur. Pedofiller, bazen komşularımız, bazen güvendiğimiz arkadaşlarımız, bazen bir din adamı, bazen çocuk bakıcıları, öğretmenler, doktorlar, politikacılar, cemaat liderleri ve hatta aile bireyleri olabiliyor’’
Pedofilik bireylerin kişilik özellikleri ve eylemleri hakkında açıklamalarda bulunan Koçak, ‘’Aile içinde ve dışında sosyal ilişkileri kısıtlı daha çok içe kapanık, eşi ya da ailesiyle sıcak ilişki kuramayan psikopatik, psikoseksüel ve sosyal açıdan olgunlaşmamış kişilik özelliklerine sahiptirler. Pedofilik bireylerin eylemlerini yaptıkları ortalama yaşlarının 40-70 yaş arası olduğu gösterilmiştir. Pedofilik bireylerin büyük çoğunluğu erkeklerdir. Pedofili olgularının eylemlerinde genellikle zor kullanmadığı, aksine önce masum dokunma sonra uygunsuz dokunma, açık resimler gösterme gibi birçok fiziki manipülasyon uyguladıkları gösterilmiştir’’ dedi.
ANNE VE BABALARA UYARILAR
Anne ve babalara uyarılarda bulunan Koçak, şunları söyledi: ‘’Cinsel istismara uğrayan çocukların çoğu faili tanır, bundan dolayı ‘’ yabancılardan şeker alma’’ talimatı her zaman işe yaramaz. Çocuklarınıza hiçbir yetişkinin kendilerine dokunmamalarını ya da şaşırtıcı ve tedirgin edici şekilde dokundurulmamasını öğretmelisiniz. Çocuklara hayır demeyi öğretmelisiniz. Onlara ayrıca hiçbir yetişkinin gizli bir şekilde dokunması ve öpmemesi gerektiğini de öğretmelisiniz.
Çocuğunuzla aşırı ilgilenen bir kişi sürekli olarak onunla yalnız vakit geçiriyorsa o kişiden pedofili konusunda şüphelenmelisiniz. Bazı pedofiller internetten kurban aradıklarından, çocuğunuzun bilgisayarda ne yaptığını bilmelisiniz. İnternetten tanıdıkları kişilerle kesinlikle gizlice buluşmamalarını ve nerede yaşadıkları gibi kişisel bilgileri kesinlikle paylaşmalarını söyleyin. Çocuklar kaybolduklarında ne yapmaları gerektiğini çok iyi bilmeliler. Telefon numarası ve adreslerini ezberlemeliler. Çocuklar üç yaşından itibaren başka çocuklarla oynayabilirler ve giderek yaşıtlarını büyüklere tercih etmeye başlarlar. Bazılarına yakından bağlanabilirler. En sağlıklı ailenin bile çocuğa veremeyeceği tek şey arkadaşlıktır. Aile ancak çocuğa, uygun arkadaşlık ortamı yaratarak yardımcı olabilir. Arkadaşsızlığın yarattığı yalnızlık ve eksiklik duygusunu aileden gelen sevgi gideremez. Kendi yaşıtlarıyla arkadaşlık kuramayan çocuklar büyüklerle kontrolü daha güç arkadaşlık geliştirebilirler. Arkadaşlık kurma konusunda güçlük yaşayan çocuklar için okul rehberlik servisleriyle görüşünüz’’
Konuşmaların ardından, seminere katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan vatandaşlara katılım belgesi verildi.

 
Palandöken Belediyesi yeni hizmet binasında
 
“Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göğebakan'dan çifte kutlama
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’ ve ‘Dünya ...
10 hastaneye görüntüleme sistemi bağışladılar
TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, 10 kamu hastanesine son teknoloji ...
Tarım arazilerinde çöp tehditi
Erzurum’a sadece 1 kilometre ötede bulunan tarım arazileri çer çöp altında.
 
Erkekler de moda düşkünü..!
Erzurum’da giyim üzerine işletmesi olan Ahmet Demir 2017 İlkbahar-Yaz ...
Zehirlenen yaşlı kadın tedavi altında
Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Kazım Karabekir Paşa Mahallesi’nde ...
Böyle şirinlik var mı?...
Erzurum’da Kazım Karabekir Stadyumu çevresinde bulunan boş alanda yuva ...
 
Özcan ailesi yasta
Özcan ailesi Sedat Özcan’ın vefatıyla üzüntüye boğuldu.
1 Mayıs'ı çalışarak kutladılar
Erzurum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sabah saatlerinde ...
Kadıoğlu, Güneş Vakfının konuğu oldu
Güneş Vakfı Geleneksel Cuma Konferanslarının bu haftaki konuğu ‘‘Beyin-Zihin-Akıl’’ ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva