Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Nisan 2018 Pazartesi - 15:14

Korkut Yakutiye Vizyonunu esnafla paylaştı

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve bağlı meslek odaları başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Korkut Yakutiye Vizyonunu esnafla paylaştı

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve bağlı meslek odaları başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi. 9 yıla yaklaşan görev süresini içeren hizmetleri görsel bir sunum eşliğinde anlatan Ali Korkut, şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte yükselebileceğini anlattı. Korkut, esnafın kalkınmadaki lokomotifinin ise turizm olduğunun altını çizdi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, esnafın tüm kesimlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. ESOBB başta olmak üzere bağlı tüm Oda temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda 9 yıla yaklaşan görev süresinde hizmetler görsel sunum ile anlatıldı. Erzurum için ufuk turu çizen Ali Korkut'un "Hizmet Tanıtımı" toplantısına ESOBB Başkanı Rasim Fırat, Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Şaşi, Bakkallar Odası Başkanı Samet Erdoğan, Tesisatçılar Odası Başkanı Fatih Kantar, Elektirikçiler Odası Başkanı Raci Çavuşoğlu, Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Fehmi Yüksel, Minibüscüler Odası Başkanı Yılmaz Ağgün, Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, Kunduracılar Odası Başkanı Hanifi Seven, Konfeksiyoncular Odası Başkanı Fuat Yılmaz, Oto Tamircileri Odası Başkanı Fatih Çiftci, Şoförler Odası Başkanı Yücel Karakaya, Marangozlar Odası Başkanı Murat Nohutçu, Oltu Şoförler Odası Başkanı Sami Türkan, Elektronikçiler Odası Başkanı Necmettin Söğütlü, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Besiciler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, Maden İş Odası Başkanı Alattin Kılıç, Seyyarlar Odası Başkanı İskender Aktepe, Ilıca Esnaflar Odası Başkanı Selim Alak ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Sultan Melik, Aşağı ve Yukarı Habibefendi, Hasanibasri, Mehdiefendi mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarını ayrıntılı olarak anlatırken, Erzurum'da inşaat sektörünün yıllarca Yakutiye'nin kamulaştırmalarıyla can suyu bulduğunun altını çizdi. Yapılan işin, çevreye ve şehre gelecek kaygısıyla şekillenmesinin önemine değinen Ali Korkut, "Erzurum'un bir kent meydanı yoktu, Yakutiye Kent Meydanını ilk icraatımız olarak gerçekleştirdik. Yaptığınız iş plansız ve gelecek düşünülmeden atılmış bir adım ise gelecekte şehrin önüne bir engel olarak çıkacaktır. Kentsel Dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılması için planlama yaparken, bir ufuk içerisinde baktık. Önce Recep Akdağ Caddesini açtık. 14,5 milyo liralık kamulaştırma bedeli ödeyerek açtığımız Akdağ caddesi, bölgenin değişiminde ilk adım oldu. Recep Akdağ caddesinden geçerken bu gözle bakın göreceksiniz, yol boyunca yapılaşma tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor.

Bu bir ufuktur, bizde o ufku çizerek hizmetleri planladık. Yaptığımız işler Erzurum için, gelecek için değer taşıyor. Üç Kümbetler Projemiz, Erzurum'un kültür hazinesinin önemli bir parçası. Proje ile şehir yeniden şekillenecektir. Muratpaşa Kent Meydanı, İstanbulkapı bu ufkun yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Şehir ekonomisi için hareket noktasının bu olduğunu görüyoruz. Kütür, sağlık ve kış turizmi önemli bir kaldıraç olacaktır. Esnafımızın da bu çerçeveden bakarak şekillenmesi gerekmektedir" dedi.

Ali Korkut, hizmette esnafın her zaman öncelik taşıdığını, asfalt ve kaldırıma öncelikli olarak sanayi semtinden başladığının altını çizerek, "Esnaf varsa ve işleri yolundaysa şehirde canlılık vardır. Biz bu bilinç içerisinde olduk, inşallah olmaya devam edeceğiz" diyerek 9 yıllık hizmetini görsel sunum eşliğinde anlattı.

ESOBB Başkanı Rasim Fırat, Ali Korkut'un yalnızca belediye başkanı olmadığını, esnafın işini kolaylaştıran, esnafımızın her talebine karşılık veren esnaf dostu bir başkan olduğunu belirterek teşekkür etti.

 
Hem mahcub, hem de mağdurlar
 
Aydemir: ‘Erzurum bir sevda, Erzurumluluk bir davadır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Yatırım ve Teşvik bilgilendirmesi
Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal ve bakanlık heyetinin ...
MŞÜ Doğu’da bir ilki başlattı
MŞÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi yürütücülüğünde, Doğu Anadolu Kalkınma ...
ETB’den Nefes Kredisi çağrısı
Oral, ETB üyelerinin 200 bin liralık düşük faizli krediden yararlanmak ...
 
Teşvikte tarihi adım
Başbakan Binali Yıldırım, “Bu paket, 135 milyar yatırım hacminde ve 34 ...
Erzurum Havalimanı 136 bin yolcu ağırladı
2018 Yılı Mart ayında Erzurum Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ...
TKDK’dan Erzurumlu yatırımcılara yeni destek
Özlü; TKDK’nın 3. Başvuru Çağrı İlanında yer alan “Çiftlik Faaliyetlerinin ...
 
Aydemir esnafa AK Yaklaşımı paylaştı
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir ESDER97-KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ...
Ilıcalı’dan UBER değerlendirmesi
Taksicilerin ‘yasadışı taşımacılık yapıldığı’ gerekçesiyle büyük tepki ...
İllerin konut satış performansları açıklandı
Türkiye’de 2008 ile 2017 yılları arasında 9 milyon 361 bin 941 adet konut ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva