Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Mart 2023 Cumartesi - 05:51

Konseyin ilk adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan attı

Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin gelişimine hız kazandıracak konseyin ilk adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan attı.

Konseyin ilk adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelgeyle hayata geçen Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi doğrultusunda Teknogirişim Konseyi, ilk toplantısını yaptı.
Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin gelişimine hız kazandıracak konseyin ilk adımını Cumhurbaşkanı Erdoğan attı. Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, 27 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın ilgili kurum ve kuruluşlarca hassasiyetle yerine getirilmesini istendi.
21 Aralık'ta da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi'nin lansmanını yaptı ve bu bağlamda Türkiye'nin teknoloji girişimciliğindeki 2030 hedeflerini açıkladı. Aynı etkinlikte, TURCORN 100 Programının da startını veren Bakan Varank, terzi usulü destek modelini uygulayarak ulusal yol göstericilerin destekleriyle milyar dolar değerlemeye ulaşan yeni unicornlar çıkaracaklarını söyledi.
Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi'nde yer alan 30 hedeften biri de Teknogirişim Konseyi'nin kurulmasıydı. Bu hedef doğrultusunda oluşturulan Teknogirişim Konseyi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bakanlık binasındaki toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır başkanlık etti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan'ın da katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda teknoloji girişimciliği ekosisteminin gelişimine ivme kazandıracak konular ele alındı.
Konsey, teknoloji ve yenilik tabanlı girişimcilik faaliyetlerinde Türkiye'yi dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri haline getirmek üzere hazırlanan Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisinin başarı ile hayata geçirilmesinden sorumlu olacak. Stratejide belirlenen eylemlerin uygulamaya konulması ve girişim ekosisteminin ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretecek politikaların planlanması için üst düzeyde bir karar ve yönlendirme görevi üstlenecek.
Teknogirişim Konseyi, girişimciliğin ulusal düzeyde sahiplenilmesi ve benimsenmesi için öncülük yapacak. Stratejide yer alan eylemler kapsamında atılması gereken adımlara yön verecek. Ekosistemde yaşanan gelişmeler ışığında doğabilecek ihtiyaçların karşılanmasında yeni mevzuat düzenlemelerinin, program ve projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak.
Konsey, faaliyetini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı başkanlığında yürütecek. İhtiyaç duyulacak teknik çalışmalar, kurulacak çalışma grupları vasıtasıyla kamu ve özel sektörün iş birliğinde gerçekleştirilecek. Konsey çalışmalarının koordinasyonu da bakanlığa bağlı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü üstlenecek.
Teknogirişim Konseyi, kamu ve özel sektörün ortak akıl ve yakın iş birliği hedefiyle katılımcı bir yapıda oluşturuldu. Kamu tarafında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı gibi girişimcilik alanıyla doğrudan ilişkili bakanlıkların bakan yardımcıları ile TÜBİTAK, KOSGEB, SPK gibi kurumların başkanları konseyin üyeleri arasında yer alıyor.
Konseyde girişim ekosistemini temsil eden STK'lara ve özel sektör temsilcilerine kamudan daha fazla kontenjan ayrılmış durumda. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Girişimcilik Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları, Teknopark ve TEKMER'ler ile iş dünyasını temsil eden kuruluşlar, teknoloji ekosisteminin görüş ve önerilerini konseyin gündemine taşıyacak. Bunların yanında, TURCORN 100 Programında yer alan girişimciler de konseyde temsil edilecek.
Düzenli aralıklarla toplanacak konsey, 100 bin teknogirişim ve yeni Turcornlar hedefine giden yolda ekosisteme liderlik yapacak.

 
Kirişci'den şap aşısı müjdesi
 
'Sofrasını herkese açmayı seven bir toplumuz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirişci'den şap aşısı müjdesi
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şap aşısı üretimi çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
Yüzyılın projesinde sona yaklaşılıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya ...
Aydemir’den Söylemez Barajı müjdesi
Aydemir, 35 bin hektarlık tarım alanında sulu tarım yapma imkanı sağlayacak ...
 
Canlı Hayvan Pazarı şap sebebiyle kapatıldı
Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan ...
Tarım danışmanlarından depremzedelere destek
‘Ziraat Mühendisi Tarım Danışmanı ve Kadın Çiftçilerimiz el ele’ adlı ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 641’e yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bölgesel ve genel ölçekte teşvik ...
 
Bölge ekonomisinde teşvikli yatırım farkı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Teşvikli yatırımlar Doğu Anadolu Bölgesinde ...
Bitkisel üretim verileri açıklandı
Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarı 128,6 milyon tona ulaştı ...
Kirişci: Deprem 11 il ekonomisine ağır darbe vurdu
Kirişci, depremin 11 ilin sanayisine, ekonomisine de büyük darbe vurduğunu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva