Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
19 Nisan 2022 Salı - 01:09

Koca sağlık gündemini paylaştı

Türkiye'deki korona virüsteki düşüşün altını çizen ve salgının her geçen gün gündemden çıkmaya başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına işaret etti.

Koca sağlık gündemini paylaştı

Türkiye'deki korona virüsteki düşüşün altını çizen ve salgının her geçen gün gündemden çıkmaya başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına işaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaret için Bursa'ya geldi. Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret eden ve ardından basın açıklaması yapan Koca, pandemideki son son durumu ve Bursa yatırımlarını değerlendirdi. Çarşamba günü yapılacak Bilim Kurulu toplantısına işaret eden Koca, Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından birisinin olacağını belirtti. Ayrıca 31 Mart tarihinde açıklanması beklenen Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçlarının da bugün ÖSYM tarafından açıklanacağını söyleyen Koca, 11 bin 500 doktorun uzman olacağını ifade etti.
Salgında düşüş ve bu konuda beklentilerin sorulması üzerine, "Salgın her geçen gün gündemden çıkmaya başladı. Dün itibariyle 3 bin 200 vakaya düştüğünü, son 1,5 yıldan bu yana en düşük olan düzeye geldiğini söyleyebilirim. Bunun dışında dün vefat edenlerin sayımız ise 17'ydi. Son dönem vefat edenler dahil olmak üzere ek bir hastalığı olmayan vefat eden hastamızın olmadığını söyleyebilirim. Dolayısıyla bu dönemde giderek salgın gündemden çıktığını ve 20'nin üzerinde şehrimizde kovid bakım yataklarında hasta olmadığını söyleyebilirim. Riskli, 65 yaş üstü kronik hastalığı olan kişilerin kendilerini korumaları, kişisel tedbirler devrede olması ama diğer taraftan herkesin hatırlatma dozları aşıyı gündemde tutmalarını gerekiyor. Zaten belirli yaş üzerinde kronik hastalığı olanlar için de bildiğiniz için yerli ürettiğimiz ilaç da söz konusudur. O ilaca ulaşım için de erken dönem test yapmaları önemlidir. Yani önümüzdeki dönem kısıtlamalarla değil, kişisel tedbirlerini alarak, grip v.b şekilde olduğu gibi devreye gireceğe bir döneme girmiş oluyoruz. Özellikle Omicron öncesi hastane yükümüz şu an Türkiye'de 4'te birine inmiş durumdadır. Bu kadar da azaldı" diye konuştu.
İnsülin üretimi ve sağlık sektörüne katkılarını da anlatan Koca, "İnsülin ile ilgili toplam diyabet tedavisi ve koruması ile ilgili 16 çeşit insülin türü var. Biz bunula ilgili çağrıya çıktık. Şu an piyasada kullanılan insülinlerin yüzde 85'ini oluşturan bir çağrı oldu. Diğerlerine de AR-GE çalışmalarına destek veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz. Türkiye'de bu alt yapı var. Bununda dışında insülin sensör ve pompası için de yakın zaman da çağrıya çıkıyoruz. Bu da son derece önemli bir gelişmedir. Bu sensör ve pompayı da yerlileştirmek ve TİP-1 diyabet için özellikle çocuklarımıza erken dönem başlatmak istiyoruz. Bunun dışında daha önce çağrıya çıktığımız üç aşımız oldu. Turkovac'tan sonra, Hepatit - A, su çiçeği ve kuduz aşılarıdır. Son noktaya gelmiş durumdayız. Teknoloji transferi ile yine hücreden Türkiye'den üretilmek üzere bu aşı da üretilmiş olacak. Önümüzdeki dönem biyoteknoloji ve Hıfzıssıhha olabilecek yerli yatırım haberlerini dikkatle izleyelim" dedi.
20 şehirde vaka sayılarının sıfırlandığı, henüz Bursa'nın bu sayının içinde olmadığını sözlerine ekleyen Bakan Koca, "Bursa'da şu an 50'ye yakın vakamız var. Yoğun bakım hasta sayımız da giderek azalmış oldu. Son 1,5 senenin en düşük olan rakamlarına eriştik. Son 7 günde vefat eden 6 kişi olmuştur. Giderek vefatlarda azalıyor. Vefat edenlerin de ek hastalar olduğunu ve yaşlı olduğunu özellikle altını çiziyorum. Kovid Bursa'da da sıfıra doğru ulaşırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 
Erbaş Hac kontenjanını açıkladı
 
Evde Bakım Yardımı hesaplara yatmaya başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca: ‘Allah’ın izniyle bu yıpranmayı aşıyoruz’
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının pandemide yıprandığını ...
Koca’dan yürek ferahlatan açıklama
Korona virüs salgınının seyri ile alakalı sevindirici bilgiler paylaşan ...
Kent Konseyinde istişare gündemi
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
 
Şehir hastanesinde şifa buldu
Erzurum’da sağ yumurtalık şişkinliği şikayetiyle hastaneye giden hastanın ...
Erzurum Eymen bebek için seferber oldu
Erzurum Şehir Hastanesinde yatmakta olan Erzurum'un ilk Sma Tip1 hastası ...
İhtiyaç sahiplerine 6.6 milyarlık nakdi destek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayı içerisinde ihtiyaç ...
 
Palandöken’de kar kalınlığı 1.5 metreyi aştı
Erzurum’da etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen Palandöken’de ...
11 yılda, 243 engelliyi sevindirdi
Karabük’te bir tekstil fabrikasında çalışan evli ve iki çocuk babası Murat ...
Sağlık çalışanlarına fedakarlık teşekkürü
Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 la mücadelede büyük fedakarlıklarla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva