Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>GUNDEM
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:24

Koalisyon mu, erken seçim mi?

Erzurum Sivil Toplum Platformu Mustafa Güvenli, Ülkede yaşanacak erken seçimin kurulacak bir koalisyondan daha hayırlı olacağını söyledi.

Koalisyon mu, erken seçim mi?

7 Haziran Seçimlerinde tek başına hiçbir partinin iktidar olamaması sonucu ülkede koalisyon mu yoksa erken seçim mi olacak sorusunu gündeme getirdi. Seçim barajını geçen 4 parti aralarında oluşturacakları koalisyon için anlaşa dursun toplumdaki bazı sivil toplum kuruluşları seçim sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Son olarak koalisyonu değerlendiren Sivil Toplum Platformu Mustafa Güvenli, Türkiye’nin daha önceki yıllarda yaşadığı koalisyonlara bakılarak bu ülkeyi ayakta tutacak şeyin sadece tek partili sistemin olacağını aktardı.

‘SONUÇ İLK GÜNDEN BELLİ’

Seçim sonu değerlendirmelerde bulunan Güvenli, “Seçim de çok üzüldüğüm bir hususu beyan etmek istiyorum. Seçim akşamı, henüz hiçbir tartışma yapılmadan daha ilk sonuçların gelmesi ile birlikte, bir partinin; ‘kesinlikle biz AK Parti ile iktidar çalışmasına girmeyeceğiz.’ açıklamasını yapmış olması ve arkasından bir başka partimizin yine aynı şekilde davranması bir anlamda derin bir üzüntüye yol açtı. Bu partilerimizin her biri milyonlarca insanın desteği ile orada olduklarını adeta unuturcasına ilk akşamdan böyle bir davranış içersine girmeleri koalisyon noktasında verimli bir netice çıkmayacağı kanaatine varmama neden oldu. Mesele bu ülke ise, mesele bu memleketin sorunları noktasında bir araya gelmekse birlik beraberlik çok zor olmamalı. Ama bu birlik neden bu kadar çok zor oluyor. Bunu bütün siyasi partilerimizin çok iyi sorgulaması gerekiyor. Sonuçta seçimden istediği neticeyi alamayanla, zafer çığlıkları atan partide buradan gerekli mesajları doğru çıkarmalıdır. Gerektiğinde unu bir şefkat tokatı, gerektiğinin de bunu bir başkası için sorumluluk, yeni bir başlangıç olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ama üzülerek tekrar ifade ediyorum, ilk akşamdan henüz kendi parti merkezlerinde bir değerlendirme yapmadan peşin peşin bu açıklamaların yapılması şahsi kanaatime göre milyonlarca insanın vermiş olduğu destek bir memleket, bir ülke meselesi bir kenara bırakılarak münferit kararlarla hareket edildiği neticesini ortaya çıkarıyor.” dedi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ DOĞRU ANLATILMALI’

Erken seçim hakkında yorumlarda bulunan Güvenli, “O gün ki tablodan sonra ortaya farklı bir tablo çıkmadı. Eğer ilk günden böyle yapıyorlarsa ortaya konulacak bir koalisyon fazla etkili olmayacaktır. İnancıma göre kısa zamanda erken seçim olacaktır. Aslında vatandaşa başkanlık sisteminin doğru anlatılması gerekiyor. Başkanlık sistemi denince vatandaş sanki ülkenin eyaletlere bölüneceği anlamında bir algıya giriyor. Bunun doğru anlatılması gerekiyor. Başkanlık sistemi işte bu noktada bu ülkenin bir koalisyonu kaldırabileceğini sanmıyorum. Bunu geçmişte çok net yaşadık. Hangi parti olacaksa olsun ama tek başına iktidar olmalıdır.” diye konuştu.

HER YÖNDEN EKONOMİK SARSINTI KAÇINILMAZ

Erken seçimin ekonomik olarak sonucuna değinen Güvenli, “Erken seçim ekonomik yönden bir zararı olacaktır. Zaten bir yıldır yaşanan seçim süreci piyasalarda oldukça gergin bir dönem geçirdik. Ama böyle bir koalisyondan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü memleket millet hassasiyetiyle bir araya gelinecek olunsa çözülmeyecek ne kalır? Fakat tablo ortada, sonuç kaçınılmaz. İnatlar iradenin önüne geçiyor.” şeklinde konuştu.

 
Dadaşlar hayırda yarışıyor
 
‘Millet amirdir, biz memuruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akgüloğlu Mali Tatil sürecini değerlendirdi
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan ...
SGK, tahsilat işlem süresi uzatıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme günü 30 Haziran 2015 tarihi olan ...
Hizmet-İş’te iftar buluşması
Hak İş Konfederasyonu'na Bağlı Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Üyeleri, ...
 
Doğu Türkistan’daki Katliama tepki
Turbay, Doğu Türkistan’da Çin tarafından gerçekleştirilen katliamlara ...
TSK Erzurum ve Erzincan Tatbikatı nefes kesti
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Erzurum ve Erzincan’da gerçekleştirdiği tatbikatlar nefes kesti.
Elektrik Mühendisleri sandığa gitti
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilciliği, yeni temsilcisini ...
 
Erzurum Ramazan’da bir başka güzel
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’da Ramazan ayının bir başka güzel ...
ASİMDER: Ermeniler neyin peşinde?
Ermenistanlı ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Harutyun Topikyan şefliğindeki ...
Haram Kazanç ve Kul Hakkı
Pek çoğumuz, çocukken yaz tatillerinde köyümüzü ziyarete gittiğimizde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva