Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
20 Ağustos 2013 Salı - 13:24

Kınamada ETÜ var, ATAÜNİ yok!

Türkiye'deki 18 üniversitenin rektörü, ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, Mısır'daki darbeyi ve darbe karşıtalarına yönelik katliamı kınadı.

Kınamada ETÜ var, ATAÜNİ yok!

Türkiye'deki 18 üniversitenin rektörü, ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, Mısır'daki darbeyi ve darbe karşıtalarına yönelik katlimanı kınadı. Açıklamada, "Mısır'da, ilk serbest seçimlerin yapılması ile birlikte hukukun üstünlüğü ve eşit siyasal katılıma dayalı demokratikleşmenin temelleri atılmıştır. Ancak silahlı kuvvetler, yönetime el koyarak demokratikleşme çabalarına darbe indirmiştir. Mısır'da sivillere yönelik saldırı ve katliamı kınamak ve lanetlemek bir aydın sorumluluğudur." denildi. 

Türkiye'deki 18 üniversitenin rektörü, Mısır'daki darbe ve katliamlara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ""Arap dünyasının kalbi olarak bilinen Mısır'da toplumun geniş kesimlerinin katılımı ile anti-demokratik ve baskıcı yönetim yenilgiye uğratılmış, ilk serbest seçimlerin yapılması ile birlikte hukukun üstünlüğü ve eşit siyasal katılıma dayalı demokratikleşmenin temelleri atılmıştır. Ancak ülkedeki statükonun önemli aktörlerinden olan silahlı kuvvetler 3 Temmuz 2013 tarihinde yönetime el koyarak demokratikleşme çabalarına darbe indirmiştir. Serbest ve saydam seçimlerle her türlü görüşten siyasal oluşum ve partilerin katılımıyla yapılan seçim sonuçları yok sayılmıştır. Mısır'da yönetime el koyan ordu, kurduğu geçici hükümet marifetiyle medyaya kısıtlamalar getirmiş, gazete ve televizyonlar kapatılmış, muhalefet partilerinin liderleri gözaltına alınmış ve seçimle gelen Cumhurbaşkanı hapsedilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Mısır meydanlarında yapılan barışçıl protestolara değinilen açıklama, şöyle devam etti: "Cunta destekli geçici yönetimin emriyle güvenlik güçlerinin 14 Ağustos'ta evrensel insan hakları çerçevesinde protestolarını sürdüren sivillere yönelik acımasız saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Sivillere yönelik bu saldırı, Ortadoğu'nun kaderini değiştirecek demokratikleşme, insan hakları ve hukuk devletini kurumsallaştırma çabalarına yönelik gayrimeşru bir müdahaledir ve lanetlenmelidir. Mısır'da sivillere yönelik saldırı ve katliamı kınamak ve lanetlemek bir aydın sorumluluğudur. Bu çerçevede tarihsel süreç içerisinde farklı medeniyetlerin doğduğu, din, dil, mezhep ve etnik aidiyet bakımından dünyanın en çoğulcu bölgesi olan, Ortadoğu'nun önemli ülkelerinden Mısır'da gerçekleşen darbeyi ve cuntanın sivillere saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Dünya kamuoyunu ve bilhassa aydınları vicdani ve ahlaki sorumluluklar çerçevesinde Mısır'daki katliamı kınamaya, meşruiyeti olmayan darbe yönetimine karşı ülkede demokratik düzene dönülmesi yönünde tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz ." 

Açıklamaya imza atan rektörülerin üniversiteleri şunlar: Marmara Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bezmialem Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi.

 
Tankerli Tedbir
 
AK Gençlerden anlamlı eylem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tankerli Tedbir
Sıcak havanın etkisini sürdürdüğü Erzurum'da belediye ekipleri refüj ve ...
Dadaşların Esmer Üzüntüsü
Görev süresince halka yakın duruşu ve hizmet anlayışındaki cevvaliyetten ...
Oy Kullanmada Büyük Değişiklik
Seçimlerde yepyeni bir dönem geliyor. Mühür devri kapanıyor, yerine dijital ...
 
Erzurum İHL Kuruluşunu Kutladı
Milletvekili Yavilioğlu İmam-Hatip neslinin irfan medeniyetinin mirasçısı ...
Başkan kurtar bu çocukları!
"Çay suyu pislik içerisinde de olsa serinlemek istiyoruz"
Erzurum'da göz yaşartan dram
Necmettin-Hasbike Bozkurt çiftinin yaşadıkları dram göz yaşartıyor.
 
Tek mert ses Türkiye'den
Erzurum, sokağa döküldü
Oltululara zehir soluttular
Belediye tespip edip cezalandıracak
Erzurum'un gözü kulağı bu ihaledeydi
Nihayet yapıldı...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva