Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
29 Ocak 2015 Perşembe - 10:04

Kazım Karabekir Paşa’ya vefa

Aydınlar Ocağı ve Kazım Karabekir Paşa’ya Vefa kitabı yazarları tarafından “Kazım Karabekir Paşa” vefatının 67. yıldönümünde anılarak, “Kazım Karabekir Paşa’ya Vefa” prestij kitabının tanıtımı da düzenlenen toplantıda gerçekleştirildi.

Kazım Karabekir Paşa’ya vefa

Konya Aydınlar Ocağı ve Kazım Karabekir Paşa’ya Vefa kitabı yazarları tarafından “Kazım Karabekir Paşa” vefatının 67. yıldönümünde anılarak, “Kazım Karabekir Paşa’ya Vefa” prestij kitabının tanıtımı da düzenlenen toplantıda gerçekleştirildi.
 Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Millî Mücadele kahramanı Karabekir Paşa’nın değişik yönleri gündeme getirildi. Eserde, bölümleri bulunan Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Doç. Dr. Necmi Uyanık, Doç. Dr. Ömer Akdağ, Doç. Dr. Yaşar Semiz, Yrd. Doç. Dr. Özber Can, Dr. Adem Demirsoy ve editör Doç. Dr. Caner Arabacı’nın katıldığı toplantıda, Konya yöresinden bir devlet büyüğü anıldı. Ayrıca Kombassan Vakfı’nın bir kültür hizmeti olarak bastırdığı “Kazım Karabekir Paşa’ya Vefa” prestij kitabından, katılımcılara hediye edildi.
 Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ile yapılan bir söyleşi kaydının da yer aldığı kitabın, toplumun içinden çıkardığı dünya çapında büyük bir insana sahip çıkma ve onu yeni nesillere tanıtma niyetiyle hazırlandığı açıklandı. Geleceğin büyük adamlarının yolunu açmanın da hedeflendiği vurgulanan toplantıda, Kazım Karabekir’in, devrinin önemli bir şahsiyeti olarak, yeniden tanınması ve değişik yönleriyle ele alınmasının gerekliliğine dikkat çekildi. Çok yönlü bir değer olan Karabekir, Balkan Dağları’nda gerillacı, Edirne savunmasında esareti tadan kurmay, Çanakkale’de “ölüm vadisinin” komutan ve müdafii, Kafkaslar’ın muzaffer kumandanı, Gümrü ve Kars’ta diplomat, Milli Mücadele Meclisi’nde milletvekili, Cumhuriyet başlarında muhalif siyasetçi, İstiklal Mahkemesi’nde idamı istenen mahkum, düelloda şerefini korumak için kalemini, kılıç-tabanca, mavzer gibi kullanmasını bilen asil savaşçı, muhasara günlerinde soğukkanlı direnişçi, hayatına suikast hazırlayanlara karşı ölüm soğukluğunu kanıksamış bir mütevekkilidir. Karabekir, aynı zamanda sadece üç kızı olan, evlatları üstüne titreyen bir ata değil; binlerce yetimin de babasıdır.
 Basılan ve basılmayanlarla birlikte, altmış sekiz eseri kaleme alan Karabekir, tarihimizin en çok eser vermiş generali durumundadır. O, kökleri Konya-Karaman Kazımkarabekir’den (Gaferiyat) gelen, vefa borcunu ödememiz gereken bir kişiliktir. Kitapta, Kazım Karabekir’in Kronolojik Hayat Hikayesi ile Kitapları C. Arabacı, Kazım Karabekir’in Türk Eğitim ve Kültür Tarihindeki Yeri adlı makale, Nuri Köstüklü tarafından kaleme alınmıştır. Yaşar Semiz, Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa, Ömer Akdağ, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ve Karabekir Paşa; Necmi Uyanık, Bir Türk Paşasında Alman Algısı; Özber Can, Sanatçı-Edebiyatçı Kimliğiyle Kazım Karabekir Paşa; Mustafa Bıyıklı, Kazım Karabekir Paşa’nın Hatıratı: “İstiklal Harbimiz” Davası; Adem Demirsoy, Ankaralının Defteri’nden Tan Mülakatına Basında Kazım Karabekir (1933-1939); Ahmet Uçar, Karabekir ve Hıristiyanlaştırılan Türk Çocukları başlıklı makaleleri ile katkıda bulunmuşlardır.
 

 
Kış Sporlarında üniversite açılımı
 
Buz yükü direkleri devirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da tandır geleneği devam ediyor
Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki köylerde yaşayan vatandaşların vazgeçilmezi ...
Ovit Tüneli 2016’da hizmete girecek
Dünyanın en uzun 2. tünel projesi olan ve Rize'yi Doğu Anadolu'ya bağlaması ...
Sarıkamış Şehitleri konferansla anıldı
Erzincan İl Müftülüğü ve Erzurum Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ...
 
Bölge Tarihi Dokusu koruma altında
Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam ...
Koyuncu gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'da kapalı pistte izinsiz kayak yaptığı sırada başını kar perdesine ...
Çınar Arpaçay’da ideal gençliği anlattı
Arpaçay Kaymakamlığı’nca gençlere ve halka yönelik "Gençlik" konulu konferans verildi.
 
Ayvalı’da yas var
Oltu ilçesinde yapımına devam edilen Ayvalı Barajı inşaatında çalışan ...
Altın At Kış Şöleni 7 Şubat’ta
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ...
Kaymakam Ada eğitim semineri verdi
Pasinler Kaymakamı Ali Ada kaymakamlık toplantı salonunda kamu kurum personellerine ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva