Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>SPOR
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 16:28

Kayseri, FB, GS ve Erzurumluları ağırladı

Erzurumlu taraftarlar derbi maçta Kayseri'deydi...

Kayseri, FB, GS ve Erzurumluları ağırladı

Süper Kupa heyecanının yaşandığı Kayseri'de esnafın yüzü güldü. ŞehreTürkiye'nin dört bir tarafından gelen çok sayıda taraftar geri dönüşte pastırma, sucuk ve mantı alarak alışverişi deyim yerinde ise patlattı. Esnaf, Galatasaraylı taraftarın maç öncesi ve sorasında Fenerbahçelilere göre yoğun bir şekilde alışveriş yaptığına dikkat çekti.

Kayseri, Galatasaray'ın sevinç yaşadığı Süper Kupa heyecanına ev sahipliği yaptı. Kentte geniş güvenlik önlemlerin alındığı pazar gününde, İstanbul, Ankara, İzmir,Batman, Diyarbakır, Van, Adana, Erzurum, Antalya gibi şehirlerden çok sayıdaFenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarları ağırladı. Maç saatine kadar şehir merkezinde bulunan taraftarlar alışveriş yaptı. Akşam saatlerinde ise maçını izledi. Maç sonrasında taraftarların alışveriş yapması nedeniyle şehir merkezi, Kayseri-Ankara karayolundaki Pastırmacılar Parkı'nda bulunan çok sayıda işyeri de açıldı. Sabaha kadar müşterilerin alışveriş için gelmesi de işyerlerinin açık kalmasını sağladı.

Şehir merkezinde pastırma ve sucuk satışı yapan Kayseri Pazarı Mağazası sahiplerinden Ahmet Palamutoğlu, bayramla birlikte Süper Kupa maçının işleri olumlu yönde etkilediğini belirtti. Ahmet Palamutoğlu, gün içerisinde çok sayıdaFenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarın alışveriş yapmak amacıyla iylerine geldiğini belirterek, "Genelde şehir dışından gelen insanlar, geri dönüşte hem evlerine hem de akrabalarına hediye amaçlı pastırma, sucuk ve mantı aldılar. Her iki takım taraftarı da alışveriş yaptı ama daha çok Galatasaraylı taraftarın pastırma ve sucuk aldığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kiçikapı Pastırma ve Sucuk Satış Mağazası Sahibi Osman Karamete ise, kendisine ait 3 işyerinde de diğer zamanlara göre daha fazla pastırma ve sucuk satışı gerçekleştiğini söyledi. Özellikle Pastırmacılar Parkı'nda gece yarısına kadar sucuk ve pastırma satışının yapıldığını belirten Karamete, şu bilgileri verdi. "Gaziantep'ten,Batman'dan ve diğer kentlerden maç için gelen vatandaşlar, maç sonrasında da kilo kilo pastırma ve sucuk götürdüler. Dükkanlarımız gece 3-4'e kadar açık kaldı. Satışlarımız çok iyi idi. Normal günlerden 5-6 katı daha fazla satış gerçekleştirdik. Bu organizasyonu burada düzenleyen yetkililere teşekkür ediyorum. Her iki takım taraftarı da pastırma, sucuk, mantı aldı ancak Galatasaray taraftarının işyerlerimize daha çok geldiğini söyleyebiliriz."

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Alan, maç öncesi ve sonrasında kentte sirkülasyonun arttığını belirterek, esnaf bu hareketlilikten biraz olsun nefes aldığını söyledi. U-20 Dünya Kupası'nda esnafın beklediği gibi bir hareket yaşanmadığını kaydeden Alan, Süper Kupa Finali'nde çarşıda yüzde 50 hareketliliğin yaşandığını dile getirdi. Alan, "Sucuk ve pastırma satışlarında artış yaşandı. Her gün akşam 19.00'da dükkanlarını kapatan sucukçu esnafı, maç günü gece yarılarına kadar dükkanlarını açık tuttu. Maçtan çıkan gruplar, buralarda alışveriş yaparak, geldikleri kentlere sucuk ve pastırma götürdü. Lokantalar ise tıklım tıklım doluydu. Oteller ise yüzde 100 doluluk oranı ise çalıştı" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, sucuk ve pastırma satışlarının maç günü 10 kat daha arttığını açıkladı. Esnafın dükkanlarını geç kapattığını söyleyen Ünlü, Kayseri-Ankara karayolundaki sucukçu esnafının satış kapasitesinin yüzde 100'lere ulaştığını söyledi. Büyük alışveriş merkezlerindeki sucuk satan işletmelerde de yoğun hareketliliğin yaşandığını kaydeden Ünlü, "Sucuk ve pastırma satışlarında bir gecede yüzde 50 bir artış oldu. Mantı satışlarında da artışlar yaşandı" dedi.

 
CHP'nin gözü Erzurum'daymış!
 
... Ve 'Dedemin insanları' gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir boyun eğmedi
2-2
Milli sporcuya akıl almaz ceza!
Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında milli güreşçi Rıza Kayaalp'in kişisel ...
Büyük organizasyon için geri sayım başladı
Uluslar arası Geleneksel Palandöken Karate Kupası için geri sayım başladı.
 
Atatürk Üniversiteli Kız Bakan'dan Ne İstedi?
Atatürk Üniversitesi Adalet Fakültesi öğrencisi Kübra Çalışkan ise...
Büyükşehir’den barbekü partisi
Keyifler yerinde!
İşte Büyükşehir'in maç programı
Mavibeyazlı ekip ligin ilk yarısında 8 maçı kendi evinde, 9 maçı ise deplasmanda oynayacak.
 
Erzurum'da ayıla bayıla sınav!
Erzurum'da 320 öğrencinin alınacağı, sınavlara bin 215 başvuru yapıldı.
Erzurum'daki bu yatırım Türkiye'de ilk ve tek oluyor
"Sende cevher varmış bunu eller ne bilir"
Erzurum'u süper lige taşıyacaklar
Bunlar doğuştan Mavi Beyazlılar
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva