Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
8 Ocak 2015 Perşembe - 10:14

Kayan ‘Kur’an İle Kimlik İnşası’nı anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez de kentteki sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan’ı ağırladı.

Kayan ‘Kur’an İle Kimlik İnşası’nı anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez de kentteki sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan’ı ağırladı. Makale, irşad ve araştırmalarıyla İslam davasına hizmet eden ünlü yazar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Erzurumlularla bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mevlüt Vural, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı konferansta, İlahiyatçı-Yazar Kayan, etkinlikten ötürü Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlara teşekkür etti. Kayan, “Vahiy insanın aslı, kimliğinin ispatıdır. Vahiy, insanın kimlik inşasında sapmalara, şaşkınlıklara ve azgınlıklara yönelmemesi için bizim elimizden tutuyor” dedi.

GAZZE FATİHİ FURKAN DOĞAN’I ANLATTI

Ramazan Kayan, konferansta; İHH Gönüllüsü olarak Gazze’ye giden, İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda şehit olan Furkan Doğan’ı anlattı. Kayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yusuf yüzlü dedim ve ondan sonrada hep Yusuf yüzlü diye aklımda kaldı. Furkan’ı kucaklayınca kanım ısındı, ilgimi çekti. Tam da gençlikten ümidimizi kesmeye başladığımız zaman diliminde ‘Gençlik için yeni bir ümit yeni bir ufuk’ dedim. Yüzüne baktım bu defa  Kur’an-ı Kerim’den ‘Onların alınlarındaki nişanları secde izindendir’ mealli ayet geldi aklıma… Furkan’ın alnında secde izini görür gibi oldum. Ruhunun güzelliği yüzünde de tecelli etmişti, imrenerek baktım. Akdeniz sularında Gazze’ye doğru yolculuğumuz başladı. Gemide zaman zaman gözlerim Furkan’ı aradı. Onu gördüğümde durgun, dalgın, üzgün ve  masum ama olgun bir hali vardı. Her işe koşuyor, herkese yardım etmek için çırpınıyordu. Evrensel İslam kardeşliğinin tadını aldığım bir gemiydi. Hayatımın en güzel namazları o gemide nasip oldu. Hayatımın en güzel Kur-an okuma ve dinlemeleri, en güzel kardeşlik o gemide nasip oldu."

"İSRAİL, SABAH NAMAZI VAKTİ SALDIRDI"

Kayan, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı an ve an anlattı. Kayan, şöyle devam etti: "Gece saat 24:00'te kaptanımız bizi uyardı. İsrail donanması gemimizi kuşattı. Geminin hareketini engelledi. İsrail hemen saldırmadı sabah namazı vaktini bekledi, onu da sonradan  öğrendik. İsrail savaş donanması, 'Müslümanların hareketlerinin savunmalarının en zayıf oldukları an namazda oldukları andır, onlar namaz kılarken hareket etmezler' diye düşünerek hesap yapmışlar. Nereden bilecekler ki Müslümanlar gücünü namazdan alır. 'Ey iman edenler; namazla Allah'tan yardım isteyiniz. Allah; sabredenlerle beraberdir' diye ifade ederek namaza durduk. Birinci rekatı kıldık, ikinci rekatı kılarken İsrail saldırısı başladı. Savaş gemileri, deniz altılar, hücum botları ve zikotlar... Komandolarıyla saldırdılar, göz gözü görmez oldu. Ses bombaları, sis bombaları ve gaz bombaları... Furkan güverteye çıkarak elindeki kamerayla İsrail'in zulmünü görüntülemeye başlayınca İsrailliler telaşlandı. İlk kurşun Furkan’ın başına isabet etti. İsrail askerleri Furkan'ı tutup çekti. İsrail askerleri su isteyen Furkan'a ikinci kurşunu sıktı. Furkan’dan duyduğum son cümle şu oldu; 'Allah’ım şahadetimi kabul buyur'  Furkan; beşinci kurşunla hemen oracıkta şehit oldu. Secde izi şimdi de şahadet iziyle birleşti ve Rabbine yürüdü." Kayan daha sonra Kur'an-ı Kerim ve kimlik konusunda ayetlerle konferansını tamamladı. Programda Başkan Vekili Tavlaşoğlu, İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan'a çeşitli hediyeler takdim etti.

 
‘Devletimizle halkımız destan yazıyor’
 
2014’ü havalı geçtik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul’dan sonra Erzurum gelir
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) haftalık “Şehir ve ...
Tozlu’ya “Yılın Fikir Adamı” Ödülü
Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından her yıl ...
Türk Dünyası Hizmet ödülleri açıklandı
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfının(TÜRKSAV) kuruluşundan bu ...
 
Ozanların ibretlik dramı
Erzurum’da ozanlık kültürü, İpek Yolu Ozanlar Kültür Derneği ismiyle 2 ...
Dadaş ciritçiler kurtuluş coşkusunu paylaşacak
Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde erzurumlu ciritçiler gösteri yapacak
Erzurum sosyal hayatına yeni bir soluk
Erzurum Medya Sanat Evi, ‘Bir katilin el kitabı’ adlı oyunla bir kez daha ...
 
Türkiye bu sergiyi konuştu
“Erzurumlu Hattatlarla Hüsn’ü Hat Sergisi” yerli ve yabancı sanatsever tarafından büyük ilgi gördü.
ERİHDER'den alkışlanacak proje
Marifetname’nin yazarı, Mütefekkir ve ilim adamı Erzurumlu İbrahim Hakkı ...
Cezaevi'nde 'Uyanış'
Uyanış adlı tiyatro oyunu Erzurum açık Cezaevinde sahnelendi
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva