Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>SPOR
21 Kasım 2014 Cuma - 14:15

Kayakta büyük hedef

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), ülke sporuna ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak projesini açıkladı.Türkiye

Kayakta büyük hedef

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), ülke sporuna ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak projesini açıkladı.Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, ‘Bir Ekonomik Kalkınma Modeli; Kayak Sporu’ başlıklı projeyi ve önümüzdeki dönemde Türkiye Kayak Federasyonu olarak belirledikleri hedefleri, düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırım ile Türkiye’yi kış turizmi merkezi haline getirip, 2026 Kış Olimpiyatları’nı düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti.
“KAYAK LİGİ DÜZENLENECEK”
Yarar, Türkiye Kayak Federasyonu yönetimini devraldıklarından bu yana dünya çapındaki organizasyonları Türkiye’ye getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, FIS Snowboard Dünya Kupası’nın bu yıl ilk kez hem erkek hem de kadın sporcuların katılımıyla 19-20 Aralık’ta İstanbul’da düzenleneceğini söyledi. Türkiye’de bir kayak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini belirten TKF Başkanı Erol Yarar, “Bu hedef doğrultusunda Avrupa Kupası Snowboard paralel yarışmasının bir ayağını 7-8 Şubat 2015 tarihlerinde Kayseri'de gerçekleştireceğiz. Ayrıca 13 Aralık’ta, Erzurum’da ‘Türkiye Alp Disiplini Kayak 1. Ligi’ yarışması düzenlenecek ve Türkiye de ilk kez televizyondan canlı olarak yayınlanacak” dedi.
 Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ayrıca Türkiye’nin Kış Olimpiyatları düzenleyebilen az sayıdaki ülke arasına girebileceğini dile getirdi.
“ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI ÇIKTIM”
Erol Yarar, Erzurum da ki kayak kulübünün özelleştirilmesine federasyon başkanı olarak karşı çıktığını belirterek, “Bunu sayın cumhurbaşkanı, sayın başkanımıza da ilettim. Sayın spor bakanımıza da, özelleştirmenin yetkililerine de ilettim. Çünkü bence eğer biz bugün European Games’i almak istiyorsak, bakın bu hafta sonu Bakü’ye gidiyoruz. Dünyanın 4. büyük organizasyonu. Kayakta European Games’tir. Yani European Gençler Olimpiyatı biz bunu Erzurum’a alacağız. İnşallah bu cumartesi size güzel bir haberle size bir duyuruda bulunacağız. European Games’i Erzurum’a aldık diyeceğiz. Eğer biz böyle bir özelleştirme olursa European Games’i Erzurum da yapmak mümkün olmaz. Çünkü o zaman dağda bir karmaşa çıkar. Özelleştirilen firmanın tek amacı oradaki liftlere verdiği parayı geri almak olacak. Şu anki haliyle tesisler parasını geri çevirmez. Orada otel olması lazım, orada 50 bin kişilik kayak yapacak hale getirmemiz lazım ki o liftler parası çıksın. Orada o kadar otel yok. 850-900 tane oda var. Erzurum da kayak oteli böyle bir oda sayıyla oradaki liftlerin parası geri gelmez. Ben bu yapısıyla özelleştirmeye karşı çıktım. Hem Türkiye’nin olimpik hedefleri açısından, sportif hedefleri açısından ve ekonomik gerçeklik açısından özelleştirme makul değildir. Devletimize bir şey kazandırmaz, milletimize çok şey kaybettirir” diye konuştu.
“ADALET YERİNİ BULACAKTIR”
2012 yılında hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun mahkeme sürecine de değinen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Dün akşam annesi ve babası ile beraberdik. Hepimizin evlatları var. Çok üzücü bir hadisedir. Federasyon başkanı olarak bununla ilgili bir yorum yapmak bana düşmez. Çünkü mahkeme safhasındadır. Konu mahkemeye intikal etmiştir. Ama şunu söyleyeyim önümüzdeki hafta bilir kişi tespitleri vardır. Erzurum’da ki bu mahkemeyi biz de yakından takip ediyoruz. Ümit ediyoruz ki adalet yerini en güzel şekilde bulacaktır. Ama hiçbir şey kızımızı geri getiremeyecektir. O ailenin acısını dindirmeyecektir. Allah onlara sabır versin diyorum."

 
Gıda sektörüne bilimsel yaklaşım
 
Yiğit, çiftçileri uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor maçını Savcı yönetecek
Erzurumspor’un evinde oynayacağı Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor ...
Erzurum 2019 EYOF’ için ilk adım
2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Erzurum Adaylık Başvuru ...
Ayvalıkgücü Belediyespor’a yeni Başkan
Erzurumspor’la birlikte Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta bulunan ve ...
 
Futbolda 5 gururumuz
Erzurumlu futbolseverler, Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta Erzurumspor ...
Erzurumlu karatecilerden Samsun çıkarması
Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Samsun’da yapılacak. ...
Aşkaleli 2 Sporcu Turkısh Open’de yarışacak
Aşkaleli iki sporcu Antalya’da düzenlenecek olan Turkish Open turnuvasında yarışacak.
 
Erzurumspor 2012-2013 sezonunu arıyor..
Erzurumspor Spor Toto 3’üncü Ligdeki son üç yıllık serüveninde en iyi ...
Liseler filede yarışıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Erzurum GM Başkent’te tanıtıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva