Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
30 Haziran 2016 Perşembe - 11:13

Kaya, adaylığını açıkladı

Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya hedeflerini anlattı.

Kaya, adaylığını açıkladı

Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya, üniversiteyi sadece Türkiye’de değil, dünyada ki üniversiteler arasında zirveye taşımak için tüm imkânları seferber edeceklerini belirterek, “Üniversitenin sorunlarını ve eksikliklerini çok iyi biliyorum. Ve bu eksiklikleri hayata geçirmek içinde bu göreve talibim” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya hedeflerini anlattı. Bugüne kadar görev yapmış tüm rektörlere teşekkür eden Kaya, Görevi devralıp çıtayı daha da yükseltmek hedefi hep en başarılı üniversiteler arasında ilk sıralara yerleşmek olarak koyduğunu belirterek, “Benim için başarı gerek bilimsel çalışmalarda gerekse sosyal faaliyetlerde hep en iyi olmak. Atatürk Üniversitesi’ni hep zirvede tutmaktır” dedi.

Çok sayıda projeyle yola çıktıklarını ve görevin kendisine verilmesi halinde en kısa sürede bu projeleri hayata geçireceğini de ifade eden Prof. Dr. Kaya, “Üniversitemizin Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin müdürü olmakla üniversitenin çok stratejik bir biriminin yöneticisiyim. Burası tabiri caizse üniversitenin kripto odası. Bende o kripto odanın kara kutusuyum. Ve iddia ediyorum 15 rektör adayı içerisinde üniversiteyi en iyi tanıyan aday benim. Üniversitenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Ve eksiklikleri hayata geçirmek içinde tüm projelerimle bu göreve talibim” diye konuştu.

DATA CENTER SİSTEMİNİ GETİRMEK İSTİYORUZ

Prof. Dr. Kaya, Data Center’ın Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulması için büyük çaba harcayacaklarını belirterek, “7 Haziran seçimlerinden önce dönemin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, devletin tüm verilerinin elektronik ortamda toplanacağını açıklamıştı. Bu veriler çok özenli ve sıkı güvenlikle korunması gereken veriler. Biz Atatürk Üniversitesi olarak buna talip olacağız. Bu en az Açıköğretim Fakültesi kadar, Araştırma Hastanesinin döner sermayeleri kadar gelir getirecek derecede önemli bir proje. Bunu hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.

ERZURUM’DAN GİTMEK İSTEYEN BİR AKADEMİSYEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNECEK

Akademisyenleri Atatürk Üniversitesi’nde tutmak için de önemli projelere imza atacaklarını söyleyen Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya, “ATA-AÖF döner sermaye gelirlerinden tüm öğretim elemanlarına katkı payı olarak dağıtacağım. Bunun yanı sıra Verimliliği artırıcı tedbirler alarak bilimsel gelişmeyi sağlayacak projelere, sempozyumlara, bilimsel teşvik ödüllerine özel önem vereceğim. Akademik ve İdari personelimizin her türlü sorununa karşı duyarlı, atama, yükseltme, görevlendirme, ihale ve kaynak kullanımı konularında şeffaf olacağım ”şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerden daha çok yararlanması gerektiğini de ifade eden Kaya, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapacakları rekreasyon alanları yapacağı sözünü de verdi.

Prof. Dr Muhammet Dursun Kaya kimdir?

1962 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamladı. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında yardımcı doçent oldu. 1995 yılından itibaren Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanlığı görevini halen yürütmektedir.

1999 yılında AOTS-CICC kapsamında Japonya’da yaklaşık 3 ay süre ile bilgisayar eğitimi ile ilgili olarak araştırma ve incelemelerde bulundu. 2005 yılında OHIO State University’de (USA) 5 ay süre ile visiting scholar olarak ergonomi alanında araştırma ve incelemelerde bulundu. 2005 yılında Endüstri Mühendisliği Ergonomi bilim alanında doçent oldu. 2009 yılından beri İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğünde Yürütme Kurulu üyeliğini yürütmektedir. 2011 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri alanında profesör oldu. 2013 yılından beri Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü yürütmektedir. 2015 yılından beri Bilgi İşlem Daire Başkanlığına vekâlet etmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 
Sekmen: ‘Bunu da yeneceğiz’
 
Ala, gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi’nden sert tepki
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı.
Macit öngörülerini paylaştı
Atatürk Üniversitesi rektör adayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis ...
Minik Hafızlar belgelerini aldılar
Yakutiye Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında 4-6 Yaş Grubu öğrenciler ...
 
28 öğrenciye SGK sertifikası verildi
SGK İl Müdürlüğü her yıl belli sayıda öğrenciyi kurumda stajyerlik eğitimi ...
Ortaokullu Taman’a Kısa film ödülü
Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi’ kapsamında ...
Göktaş Türk Edebiyatı’nda Ramazan’ı anlattı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet ...
 
Eğitimciler iftarda buluştu
Geleneksel Erzurum ÖĞ-DER Eğitimciler İftar programı gerçekleştirildi. ...
Öğrenciler Güvenli Gıdayı resmetti
“Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-Ulusal Çocuk Resim Yarışması” sonucunda ...
Helvacı TEOG başarısını ödüllendirdi
Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı TEOG sınavında dereceye giren 3 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva