Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
16 Ekim 2014 Perşembe - 11:36

Karasu faciasında son süreç

Aşkale Karasu’da 5 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazanın bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Raporda boğularak ölen 5 işçi birinci derecede tali kusurlu bulundu.

Karasu faciasında son süreç

Aşkale Karasu’da 5 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazanın bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Raporda boğularak ölen 5 işçi birinci derecede tali kusurlu bulundu.
 Aşkale İlçesi’nde 3 Nisan 2012 tarihinde, göletteki elektrik direğinde meydana gelen arızayı gidermek için bindikleri deniz bisikletinin alabora olmasıyla 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili açılan davanın 8’inci duruşmasında sanık avukatları bilirkişi raporuna karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.
İSTANBULTEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN UZMANLARIN BİLİRKİŞİ RAPORU
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve İş Güvenliği Uzmanlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Yardımcı Doç. Dr. Ali Uyumaz, Makine Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Selman Bayoğlu ve Elektrik Yüksek Mühendisi Dr. Ali Saffet Altay tarafından oluşturulan bilirkişi raporunda şu görüşlere yer verildi.
İŞLETME BAKIM MÜDÜRÜ KUSURLU
“Aras Elektrik İşletme Bakım Müdürü Tuncer Yeşilyurt, göl alanında kalan 4 adet direğin relokasyonunun takibini yapmamış olması, uzun bir süre direklerin yer değiştirilmesi işlemin gerçekleştirilmemesine rağmen, gerekli girişim ve eylemlerde bulunmamış olması nedeniyle olayın meydana gelmesinden tali kusurlu olduğu kanaatine varılmıştır.
İZİNLİ PERSONEL, KUSURSUZ
İşletme Şefi Yalçın Turda’nın olay günü Erzurum’da eğitimde olması, İdari Memur Adnan Öztürk’ün idari personel olması ve olay anında müdahale edilmeye çalışılan arızaların giderilmesinde herhangi bir yetki ve sorumluluğun bulunmaması nedeniyle olayda kusursuz oldukları kanaatindeyiz.
ŞİRKETİN KOORDİNATÖRÜ’DE KUSURLU
 Temel Elektrik Şirketi’nin şüphelisi Fehmi Temel ve Koordinatör Mühendis Nurullah Gülmüş’ün elektrik, bakım, onarım ve tamir işlerinin yapımından sorumlu olan yetkililer olarak, onarım işine giden işçilerin uygun olmayan şartlarda ve uygun olmayan ekipmanlarla arıza mahalline gitmelerini önlememiş olmaları, iş yerinde gerekli iş disiplini oluşturmamış olmaları nedeniyle tali kusurlu oldukları
Aras EDAŞ İl Müdürlüğü’nde Personel Müdürlüğü’ne vekalet eden Şahin Torun’un, ARAS Aşkale İşletme Şefi Yalçın Turda’nın eğitim için Erzurum’a gitmiş olmasına rağmen, yerine bir yetkili görevlendirilmemesi sebebiyle Aras-EDAŞ İl Müdürü şüphelisi Ziya Özpeker’in, İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda gerekli organizasyonu yapmaması ve iş disiplinini sağlamamış olması nedeniyle olayda tali kusurlu oldukları kanaatine varılmıştır.
 DENİZ BİSİKLETİNE BİNEN İŞÇİLER TALİ KUSURLU
 Olayda hayatını kaybeden Mustafa Arifoğulları, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ferudun Öztürk ve Ahmet Sait Turan’ın, yetkililer tarafından uygun araç temin edilmeden, suyu donmuş gölet içerisine deniz bisikleti ile girerek ve iki kişilik deniz bisikletine beş kişi binerek güvenlik kurallarına aykırı davranmış olmaları gerekçesiyle olayda tali kusurlu oldukları kanaatine varılmıştır.
 AVUKATLAR, BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZDA BULUNACAK
 Dava dosyası ile ilgili sanık avukatlarının avukatların, bilirkişi raporuna itiraz gerekçesiyle savunma yapmak için süre istemeleri üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Erzurum- Bayburt karayolu üzerindeki Karasu-2 HES’in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için 5 işçi, 3 Nisan 2012 günü, deniz bisikleti ile tamir için yola çıktı. Buzla kaplı gölette deniz bisikletinin alabora olması sonucu suya düşen Mustafa Arifoğulları (56), Feridun Öztürk (39), Rıdvan Takım (35), Şahin Baykal (24), Ahmet Sait Turan (21) boğularak yaşamlarını yitirmişti.
 TAKSİRLE ÖLDÜRMEKTEN YARGILANIYORLAR
 Aşkale’de 5 işçinin ölümüne neden olan kaza ile ilgili olarak iki bilirkişi raporu hazırlandı. Raporlarda, Aras Elektrik şirketi İl Müdürü Ziya Özpeker, İşletme, Bakım Müdürü Tuncer Yeşilyurt, Personel müdürlüğüne olay günü vekâleten bakan Şahin Torun, özel Temel elektrik şirketinin sahibi Fehmi Temel, mühendis Nurullah Gülmüş, İdeal Enerji şirketinde proje müdürü Ahmet Duran Kürkcü ölüm olayında kusurlu bulundu. Sanıklar hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 3-15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 
Davutoğlu çok önemli kararları açıkladı
 
Uyanık Şekerci’ Erzurumlu çocuklarla buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ruh Sağlığı için Palandöken’de bir mola
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Dünya Ruh ...
Süt Çalıştayı'nda düşündürücü tespit
Erzurum’da süt üretiminin, barındırdığı imkan ve potansiyele rağmen yetersiz ...
Almanya'dan Anadolu'ya bisiklet turu
Yaklaşık 4 ay önce Almanya’dan yola çıkan 2 kafadar, Avrupa turu yolculukları ...
 
DASK’tan Erzurum Yaklaşımı
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu ...
Duaları kabul oldu, 12 yıllık hasret bitti
Erzurum’da yaşayan ve kromozom hastalığı nedeniyle 2 çocuğunu kaybeden ...
‘Kubbeler sizi özledi Gençler..’
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl, belirli temalar çerçevesinde ...
 
Yaylalar yazda başka, güzde bir başka güzel…
Olur İlçesi Ormanağzı köyü Şamatur yaylasında sonbahar büyülüyor.
Sevgi Evlerinden Spora
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü projelerle çocukların spor ile ...
Narman’da tüp patlaması: 1 yaralı
Narman ilçesinde bir evde meydana gelen tüp patlaması sonucu çıkan yangında 1 kişi yaralandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva