Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Nisan 2019 Cuma - 11:51

Karamollaoğlu'na tepki

Biber, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na tepki göstererek, "Ardahan’da üniversiteye ne gerek var, zaten öğrenci yok, hoca yok" gibi açıklamalarını çok talihsiz ve gereksiz bir açıklama olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu na tepki

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na tepki göstererek, "Ardahan’da üniversiteye ne gerek var, zaten öğrenci yok, hoca yok" gibi açıklamalarını çok talihsiz ve gereksiz bir açıklama olduğunu söyledi.

Rektör Biber, "Temel Karamollaoğlu’nun bir mabedimizi kastederek ne gerek vardı demesi, bir eğitim kurumunu kastederek, ‘ki Ardahan Üniversitesi de burada kastedilmiştir’ ne gerek var denilmesi hakikaten anlaşılacak bir konu değildir. Bir eğitimci olarak böyle bir yaklaşımı kabul etmiyoruz" dedi.

Rektör Biber, "Ardahan Üniversitesi Türkiye’de bugün devlet üniversiteleri arasındaki müstesna yerini almış, on yaşını tamamlamış, çok sayıda yurt içi ve yurt dışından öğrencisi olan uluslararası hüviyetini hızla kazanmaya çalışan bir üniversite konumundadır. Halihazırda yabancı öğrenci sayısı itibari ile Türkiye’deki ilk 5 üniversite içerisinde yer alıyor. Öğretim üyesi sayısı bakımından 320’nin üzerinde toplam öğretim elemanımız ve yine 300’e yakın idari personelimiz ile devasa bir aileyiz" ifadelerini kaydetti.

"Ardahan’da neden bir üniversiteye gerek var sorusuna da verilmesi gereken bir cevabımız var" diyen Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, "Ardahan Üniversitesinde öğrenci yok, hoca yok, gelen yok, giden yok gibi kavramlar doğru kavramlar değil ve Ardahan Üniversitesini hakikaten ifade etmemektedir. Ardahan’da neden bir üniversiteye gerek var sorusuna da verilmesi gereken bir cevabımız var? Çünkü Ardahan şehir olarak Türkiye’nin kuzeydoğusunda çok stratejik ve bir o kadar tarihi doğal yönleriyle çok zengin bir şehrimiz. Enerji hatlarının Türkiye’ye giriş noktası, Türkiye-Gürcistan sınırında yer alan Ardahan’dan başlamaktadır. Ardahan Aktaş ve Türkgözü olmak üzere iki kara sınır kapısına ve ipek demiryolu sınır kapısına sahip çok önemli ve stratejik bir şehirdir. Sarıçam ormanlarına sahip olan Ardahan, mera kalitesi açısından da Türkiye’de eşsiz bir coğrafyaya sahiptir. Hayvancılıkta ve arıcılıkta sahip olduğu potansiyel dikkate alınacak türdendir. Aşıklar diyarı Ardahan, Milli Mücadele’nin ilk olarak Ardahan’da toplanan kongrelerle başladığı bir yerdir. Milli Mücadelenin meşalesi Erzurum’dan, Sivas’tan önce Ardahan kongrelerinde yakılmıştır. Bütün tarihi geçmişine ve doğal zenginliklerine bakarak diyebiliriz ki Ardahan’da kurulan üniversite aslında çok daha önce kurulması gereken ve üniversite olmayı hak eden bir konuma sahip. Tabi bu yönüyle bakıldığında Ardahan’da bir üniversitenin olup olmamasını sorgulamak maalesef doğru olmamıştır ve bunu kabul etmiyoruz. Ardahan Üniversitesi büyüyerek, uluslararası ilişkilerini geliştirerek yoluna hızla devam etmektedir" şeklinde konuştu.

 
İŞKUR’dan Kariyer Günleri etkinliği
 
Kayıp Furkan olayında yeni gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞKUR’dan Kariyer Günleri etkinliği
Erzurum Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) ile Atatürk Üniversitesinin işbirliği ...
Erzurum’da ekonomik istikrar güç kazanıyor
Erzurum ekonomisinde ağırlığı bulunan Ticaret sektörü, ülkedeki istikrar ...
2 esnaf arasında marka davası
Erzurumlu iki esnaf, sıcak ve soğuk tatlı karışımı olan “turbo” adlı sütlaç ...
 
Erzurum patent verileri açıklandı
TÜRKPATENT İller bazlı Patent Başvuru verilerini paylaştı.
Erzurum 3 ayda 46 marka üretti
TÜRKPATENT Mart dönemi marka başvuru verilerini paylaştı. Erzurum’da mart ...
Erzurum ekonomisinde kamu sinerjisi
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Mart dönemi ...
 
Erzurum şirket verileri açıklandı
TOBB 2019 Mart ayı ve birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. ...
Erzurum Havalimanı pisti yenileniyor
Erzurum Havalimanı pistinde tadilat çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar ...
DAİB Caucasus Buıld Fuarında
DAİB Tiflis/Gürcistan’da düzenlenen ve sektörünün en önemli fuarlarından ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva