Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>ARAŞTıRMA
13 Şubat 2013 Çarşamba - 02:08

Kar, Doğu’dan ayrılmak istemiyor..

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden başlayan kar yağışı, Erzurum başta olmak üzere pek çok ilde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışıyla birlikte Erzurum’da 93 köy yolunun kapandığı bildirildi.

Kar, Doğu’dan ayrılmak istemiyor..

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden başlayan kar yağışı, Erzurum başta olmak üzere pek çok ilde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışıyla birlikte Erzurum’da 93 köy yolunun kapandığı bildirildi. Özel İdare ekiplerince kapanan köy yollarında açma çalışmaları devam ederken, özellikle eğitimde taşımalı sistemin sekteye uğramaması için yoğun gayret sarf edildiği belirtildi.
BİTLİS’TE 86 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis’te dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 86 köye ulaşım sağlanamıyor.
Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 86 köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışla birlikte İl özel İdaresi’ne ait ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yapılan açıklamada, 10 ayrı şantiyede 14 greyder, 11 dozer, 8 servis aracı ve 8 yükleyici ile karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.
Meteoroloji yetkilileri ise, kar yağışının kent merkezinde 50 santimetreye ulaştığını, yüksek kesimlerde ise son 24 saatte 1 metreyi aştığı belirtildi. Kar yağışının bugünde devam edeceğini belirten yetkililer, yarından itibaren kar yağışının bölgeyi terk edeceğini söylediler.
Kar yağışı ile birlikte Karayolları ekipleri de, ana arterlerde çalışma başlattı.
Mahalle aralarında ise, belediye ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, özellikle Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan tek katlı evler kar yağışından dolayı neredeyse kayboldu.
MUŞ’TA KAR YAĞIŞI
Muş’ta, dün geceden beri aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 110 köy yolu da ulaşıma kapandı. Muş Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri geceden beri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İl merkezinde etkisini azaltan kar yağışı; Korkut ve Hasköy ilçesinde aralıksız devam ediyor. Karayolları ekipleri, Muş-Bitlis karayolunda kar küreme ve yol genişletme çalışması yapıyorlar. Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, Muş-Bingöl, Muş-Kulp, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis karayolu güzergahlarında geceden beri karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Ömeroğlu, “Ekiplerimiz vardiyalı olarak geceden beri aralıksız çalışıyorlar. Zaman zaman tipi ve fırtına nedeni ile yollarımızda sıkıntı oluyor. Ama anında müdahale ederek yol ağlarımızı açık tutuyoruz” dedi.
Muş’un Hasköy ilçesinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. Belediyeye ait iş makineleri, önce ilçe merkezinde daha sonra da mahalle aralarında kar temizleme çalışması yaparak, vatandaşların ulaşım sıkıntısı yaşamamasını sağladılar.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, 110 köy yolunun kapalı olduğunu belirterek, ihbarlar doğrultusunda bu sayının daha da yükselebileceğini vurguladı.
HAKKARİ-VAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI
Meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan Hakkari-Van karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
Şehirden 35 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Van karayolu, sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanmış, her iki taraftan da yüzlerce araç mahsur kalmıştı. Karayolları Hakkari 114. Şube Şefliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucunda yolun tek şeritten geçici olarak açıldığı belirtildi. Karayolları yetkilileri, heyelan bölgesindeki çalışmaların halen devam ettiğini, yolda kalanların daha fazla mağdur olmaması için karayoluna geçit verdiklerini belirttiler.
KAR ESARETİ 33 GÜN SONRA BİTTİ
Bölgedeki yoğun kar yağışı ve çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkâri’nin Yüksekova-Dağlıca karayolu 33 gün sonra ulaşıma açıldı.
Son zamanlarda ilçedeki yoğun kar yağışı ve inen çığlar sonucu ulaşıma kapanan Yüksekova-Dağlıca karayolu, 33 gün boyunca süren çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı. Karayolları 117. Şube Şefliği’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin 33 günlük çalışmaları sırasında sık sık yaşanan çığ olayları çalışmaları zorlaştırırken, karayolunun da ulaşıma açılması zaman aldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları 117. Şube Şefi Esat Erin, Dağlıca bölgesindeki karayolunun ulaşıma açıldığını belirterek, çığ olayları nedeniyle karayolunun ulaşıma açılmasının zaman aldığını ve vatandaşların mağdur olmaması için aralıksız çalıştıklarını kaydetti.
REKORTMEN YİNE HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI
Dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy’un Ardahan’ın Çıldır ilçesi Çıldır Gölünde yapacağı dalış hava muhalefetine takıldı.
24 Şubatta yapacağı 131 metre yatay dalış rekoru için günlerdir Çıldır Gölüne prova yapmak için gelen Devrim Cenk Ulusoy hava muhalefetini aşamıyor. Bugünde prova yapmak için Çıldır’a gelen Ulusoy, Çıldır Gölü'ndeki yoğun kar yağışı ve tipiye takıldı. Açılan havuzlar donduğu için yeniden açmaya çalışan Ulusoy’a fırtına izin vermedi. Hava muhalefetinin dinmemesi üzerine Ulusoy, prova yapamadan bir kez daha Çıldır Gölü'nden ayrıldı.

 
Erzurum dururken niye Antalya...!
 
Başbakan gurubuna seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak'tan ekmek kampanyasına destek
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’de ekmek ...
Avrupa'da birinci, Dünyada 4'üncü baraj
Eren, Ayvalı Barajı'nın tespitlerine göre literatürde, kendi çapında silindirle ...
Aşkı Nebi ve Zikir Taneleri
Türkiye'nin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından Mehmet Çebi'nin koleksiyonundan ...
 
Konaklı'ya müsteşar övgüsü
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı ...
DHMİ verileri açıklandı
Erzurum Havalimanından bu yılın ocak ayında gerçekleştirilen uçuş , yolcu, ...
Meclis Şubat gündemi açıklandı
İl Genel Meclisi Şubat ayı gündemi açıklandı.
 
TOBB brikimli şirket verilerini açıkladı
TOBB 2012 yılı birikimli şirket verilerini açıkladı. 2012 yılında Erzurum’da ...
Nüfusta inişli çıkışlı süreç
Erzurum il nüfusu son 6 yılda ciddi kırılganlık gösterdi. 2007 yılında ...
Budak soruşturması sürüyor
Hafta sonu tatilini geçirmek için Erzurum’a ailesinin yanına gelen Bayburt ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva