Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bayraktar enerji üretim verilerini açıkladı
Bayraktar enerji üretim verilerini açıkladı
Bak: Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda
Bak: Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda
23 yılda 369 OSB, 51 Endüstri Bölgesi
23 yılda 369 OSB, 51 Endüstri Bölgesi
Selçuk Bayraktar Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu
Selçuk Bayraktar Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu
'Türkiye - Azerbaycan kardeşliği iftihar vesilesi'
'Türkiye - Azerbaycan kardeşliği iftihar vesilesi'
HABERLER>BÖLGE
21 Ağustos 2025 Perşembe - 09:51

KUDAKA’dan bölgesel kalkınma için yol haritası

"Ufuk 2040: Kalkınma Ajansları Gelecek Vizyonu" çalışmaları kapsamında, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt Bölge Paydaşları Çalıştayı düzenlendi.

KUDAKA’dan bölgesel kalkınma için yol haritası

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ufuk 2040: Kalkınma Ajansları Gelecek Vizyonu" çalışmaları kapsamında, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt Bölge Paydaşları Çalıştayı düzenlendi.
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya; Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan’ın yanı sıra, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerindeki üniversitelerden, kamu kurumlarından, yerel yönetimlerden ve kooperatiflerden çok sayıda yönetici ve temsilci katıldı.
Programın açılışında konuşan KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Sinan Beyazbulut, kalkınma ajanslarının geçmişten bugüne geçirdiği süreçleri özetleyerek, 2040 yılına kadar dünyada ve ülkemizde öngörülen değişimlere paralel olarak ajansların üstlenmesi gereken rollere dikkat çekti. Beyazbulut, katılımcıların değerlendirme ve önerilerinin ajansların gelecek vizyonu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Çağrı Duyurusu" hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra üç ayrı oturum halinde düzenlenen masa çalışmalarında; Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının geçmiş faaliyetleri, mevcut durumu ve gelecek vizyonuna ilişkin paydaş görüşleri alındı.
Katılımcıların değerlendirme ve önerilerinin kayıt altına alındığı çalıştay, oturumların tamamlanmasının ardından sona erdi.

 
Sekmen: Atölyeler Erzurum'a değer katacak
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uraloğlu Pirinkayalar Tüneli fonksiyonunu paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Türkiye Hızlanıyor’ ...
Tortum Belediyesinde spor gündemi
Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Gürkan Sönmez, ...
İlk kazma Cuma günü vurulacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu ...
 
Pasinler’e süt toplama merkezi kurulacak
Büyükşehir Belediyesi’nde Pasinler ilçesinde kurulması planlanan "Süt ...
29. Sultan Sekisi İspir’de yapılacak
29. Sultan sekisi toplantısı, ulaşımda beklentiler konusuyla ispirde yapılacak.
Karayazılılar Kültür Yolu Festivalinde buluştu
Karayazı Kaymakamlığı’nın koordinesinde, Erzurum Kültür Yolu Festivali ...
 
Tortum Şelalesi'nde su seviyesi düştü
Uzundere ilçesinde bulunan ve Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük ...
Malazgirt 954. yıl coşkusuna hazır
Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda düzenlenecek Malazgirt ...
Atatürk Köşkü'ne ziyaretçi akını
Trabzon'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva