Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>BÖLGE
20 Aralık 2023 Çarşamba - 02:45

KUDAKAF23’e 50 bin kişi katıldı

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23), yaklaşık 50 bin öğrenci ve mezunun katılımıyla tamamlandı. İki gün boyunca gençleri, sektör temsilcileri ile buluşturan KUDAKAF’a ilgi oldukça yoğun oldu.

KUDAKAF23’e 50 bin kişi katıldı

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23), yaklaşık 50 bin öğrenci ve mezunun katılımıyla tamamlandı. İki gün boyunca gençleri, sektör temsilcileri ile buluşturan KUDAKAF’a ilgi oldukça yoğun oldu.

Geçen yıl düzenlediği kariyer fuarı ile “Öğrencilerin En Memnun Olduğu Kariyer Fuarı” ödülünü alan Atatürk Üniversitesi, bu yıl da düzenlediği fuar ile öğrencilerden tam not aldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Atatürk Üniversitesi öncülüğünde ve paydaş üniversitelerin katkılarıyla gerçekleşen fuar, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde “Yetenek Her Yerde” teması ile kapılarını gençlere açtı. İki gün boyunca kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlar da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi aldılar. Gençler ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katıldılar.

ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİTFÇİ, STANTLARI ZİYARET ETTİ

Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarının ana paydaşları arasında yer alan Erzurum Valiliği adına fuar alanını ziyaret eden ve tüm stant yetkilileri ile birebir görüşmeler gerçekleştiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi öğrenciler ile de sohbet etti. Fuarın önemine vurgu yaparak KUDAKAF’ın öğrenciler için oldukça değerli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Çiftçi, kariyer yolculuklarında kendilerine destek olacak kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurmalarının bu yolculuda kendilerine önemli bir avantaj sağlayacağını belirtti. Fuara sponsor olan firmaları da tek tek ziyaret eden Vali Çiftçi, Atatürk Üniversitesi ve bölge üniversitelerde önemli bir hareketliliğe vesile olan etkinliğin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

REKTÖR ÇOMAKLI: “KUDAKAF, YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR”

Toplam 90 etkinlik ve oturum programlarının gerçekleştirildiği, 350 sektör temsilcisi ile 70 sponsorun yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarının öğrenci ve mezunlar açısından oldukça etkili geçtiğini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde Atatürk Üniversitesinde düzenlenen fuara, paydaş üniversiteler ile Türkiye’nin önde gelen firmaları ve işverenleri katıldığını belirterek, çok sayıda misafiri bir kez daha Erzurum’da ağırlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla ilk defa 2019 yılında organize edilen bölgesel kariyer fuarlarının, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak gençlerimize istihdam konusunda büyük fırsatlar ve imkânlar sunduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “İki gün boyunca dolu dolu geçen bir fuarı daha geride bıraktık. Öğrenciler ve mezunlarımız hem sektör temsilcileri ile görüştüler hem de çeşitlik etkinlikler ile eğlendiler. Öğrencilerimiz, stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalar ile ilk ağızdan görüşme ve tanışma fırsatı buldular. Öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânına sahip oldular. Gençlerin istihdamına, gelişimine ve onların kariyer fırsatlarını yakalamalarına olanak sağlayan Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarının, verimli ve efektif geçmesi bölgemiz ve ülkemiz adına bizleri hem sevindirdi hem de gururlandırdı. Diğer ev sahipliği yaptığımız fuarlarımız gibi bu yıl da sorunsuz bir şekilde tamamladığımız ve öğrencilerimizin her birinden memnun edici dönüşler aldığımız için ayrıca sevinçliyiz. Bu düşüncelerle; etkinliğin ilk gününden son gününe kadar emekleri ve gayretleri ile sorunsuz bir fuar geçirilmesine vesile olan tüm görevli arkadaşlarım ile paydaşlarımıza, öğrencilerimize ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 
Evlice Kudüs Şairi Nuri Pakdil'i anlattı
 
Erzurum sağlıkta ilk 25 il arasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı MEM KUDAKAF’23’te stand açtı
Erzurum’da düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (KUDAKAF 23) ...
Pekmezci KUDAKAF 2023 heyecanını paylaştı
Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (KUDAKAF), Cumhurbaşkanlığı İnsan ...
Bektaş deprem gerçeğine dikkat çekti
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ...
 
Yıldırım, Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, ...
Ergan Dağı 2. etap kayak pisti açıldı
Erzincan kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Munzur Dağları'nın eteklerinde ...
‘Anıt mezarlar Türk milletinin tapu senedi’
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı ...
 
Doğu Ekspresi yolcularına halaylı karşılama
Kars - Erzurum güzergahından hareket ederek Sivas’ta mola veren Turistik ...
Kop’ta karla mücadele mesaisi
Bayburt'un yüksek rakımlı tepelerinde kar etkisini sürdürmeye devam ederken, ...
Karayazı'da 36 yıllık tapu sorunu çözüldü
Karayazı İlçesinde 36 yıldır süren tapu sorunu çözüme kavuştu.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva