Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
29 Kasım 2012 Perşembe - 02:50

KUDAKA'dan tarih hizmeti

“Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak Akıl Çalıştayı” yapıldı.

KUDAKA dan tarih hizmeti

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Koordinasyonundaki Tarih ve Kültür Mirası Turizmini Geliştirme Komitesi ile Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü İşbirliğinde “Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak Akıl Çalıştayı” yapıldı.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen programın açılış konuşmasını Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan yaptı. Programda Aziziye ve Mecidiye tabyaları ile ilgili olarak 7 konu üzerinde konuşuldu. Ayrıca tabyalarla ilgili olarak sergilenen tarihi fotoğraflarda davetlilerin ilgisini çekti.
Programda Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, KUDAKA Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Dr. Süleyman Toy, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve Atatürk Üniversitesi Peyzaj ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Mehmet Akif Irmak davetlileri aziziye ve mecidiye tabyaları ile ilgili yapılacak çalışmalar ve tarihi konusunda bilgilendirdi.
ALTAN’IN SUNUMU
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan konuşmasında “Bildiğiniz gibi 2011 yılında sizlerin de katkılarıyla bölgemize yönelik Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tu kapsayan İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem planı hazırlandı. 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan güzel bir eylem planıdır. Bu planının uygulanması için yerel komiteler oluşturuldu. Bu kapsamda 9 komite kuruldu ve bu komiteler eylem planındaki projelerin uygulanışını kontrol etmekle sorumlu. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bu komiteler bu zamana kadar gayet başarılı çalışmalara imza attılar. Bu komitelerden bir tanesi Tarih ve Kültür komitesi ve bu komitede diğer komiteler gibi önemli planlar gerçekleştiriyor. Bugün buradaki faaliyette bu komitenin faaliyetidir. Bugün buradaki programın amacı sizin de bildiğiniz gibi Milli Park kapsamında olan başta Aziziye ve Mecidiye tabyaları olmak üzere tabyalarımızı Turizme kazandırma planı ve çalışmasıdır.” dedi.
Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ise ”Nene Hatun Tarihi Milli Parkı ile ilgili projeler parkın sahip olduğu tarihin yanı sıra parkın koruma ve kullanımını kapsamaktadır. Bu amaçlar kapsamında tarihi yerlerin gezilmesi için gerekli çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu projelerin en büyük amacı da tarihi yerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Ayrıca tabyaların ve siperlerin gerekli durumlarda onarımlar yapmakta bu projelerin en önemli noktalarındandır. Bunlar sayesinde vatandaşta bilinçlendirilmelidir. Tabyalara Erzurumlular olarak sahip çıkarak temiz tutmalıyız.” şeklinde konuştu.
KUDAKA Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Dr. Süleyman Toy ise açıklamasında, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) olarak 2011 yılında 9 aylık süreçte 9 tane çalıştay ve daha sonra 2 bin kişilik katılımla ve 20 tane il çalışma grubu ve 60 toplantıyla hazırladığımız İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem planı şuanda söz konusudur. Sloganımız ise “Anadolu’nun Zirvesinden Turizmin Zirvesine” şeklindedir. Biz 2011 yılında dikkatli adımlar atarak bu projeleri geliştirmeye çalıştık. Bizim stratejimiz 2012 ile 2023 yılını kapsıyor. Bu projeler turizmin daha iyi nasıl yapılabileceğini kapsıyor. Vizyonumuz ise Cumhuriyetin 100. Yılında turizmde dünyanın en iyi ülkelerinde biri olmak. Bu projeler sayesinde Milli parklarımız daha iyi hale getirerek turistlerin ilgi odağı haline gelmesini planlıyoruz. Sizinde bildiğiniz gibi vizyonumuz ve hedefimiz oldukça yüksek. Bunun içinde elimizdeki herşeyi turizmin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca koruma ve kullanma ilkesini önde tutarak çalışmalarımızı yapıyoruz. 2012 yılı bizim için önemli ve projelerimizi uygulamaya başladığımız bir yıldır.” ifadelerini Kullandı.

 
Şeyhler'de tarih ziyneti
 
ÖGDER'den eşitlik iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERDEF'ten kültür hizmeti
Ankara’da faaliyet veren Erzurum Dernekler Federasyonunun (ERDEF)’in kültür ...
Tabyalar Çalıştay'ı başlıyor
“Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak ...
Alvarlı Efe Hz.leri şükranla anıldı
Güneş Vakfı Geleneksel Cuma Konferansları “Çeşitli Yönleriyle Alvarlı ...
 
Öğretmenler Gününe aktif kutlama
Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şubesi’nce düzenlenen gece ile 24 ...
EDT Bölge turnesinde
Ayla Kutlu’nu yazıp Zafer Kayaokay’ın yönettiği “Mekruh Kadınlar Mezarlığı” ...
Dağcı'ya panelli vefa
Büyük Türk Romancısı Cengiz Dağcı, ölümünün birinci yıldönümünde anıldı.
 
Vatan sana canım feda
Oltu ilçesinde 4 tertip olarak askere giden gençler davul, zurna eşliğinde ...
Erzurum'da Blues coşkusu
Blues’un dev isimlerini buluşturan konsere, Erzurumlu müzikseverler büyük ilgi gösterdi.
Asım Dergisi Günleri tamamlandı
Asım Dergisi Günleri hafta sonu Vehbi Vakkasoğlu’nun da katılımıyla Yoncalık ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva