Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Ocak 2013 Çarşamba - 07:19

KUDAKA Turizm gündemiyle toplandı

KUDAKA Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi Hasan İPEK’in başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Bayburt’ta gerçekleştirildi.

KUDAKA Turizm gündemiyle toplandı

TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi Hasan İPEK’in başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Bayburt’ta gerçekleştirildi.
Gündem maddeleri ile ilgili yapılan görüşmeler sonucunda; 31 Temmuz 2012 tarihli Temmuz Ayı Yönetim Kurulu toplantısında kabul edilen ve görüş için Kalkınma Bakanlığı’na gönderilen 2013 yılı bütçesi Kalkınma Bakanlığı görüşü doğrultusunda kesinleştirildi.
KUZEYDOĞU’NUN İMKANLARI
Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin turizm değer ve ürünleri ile bölgenin iş ve yatırım imkânlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde iştirak edilecek fuarlar listesinde yer alan fuarlara Ajansın katılım sağlamasına karar verildi.
BÖLGE TANITIMI
2013 yılı içerisinde TRA1 Düzey 2 Bölgesinin turizm potansiyelini tanıtmak ve bölgeyi turizm destinasyonu haline getirmek için hedef pazarlar olan başta Rusya, Ukrayna, İran, Gürcistan, Polonya, Azerbaycan ve Arap ülkeleri olmak üzere farklı ülkelerde faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin, bölgemizi turizm marka kimliği ve ürünleriyle tanımaları, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine dahil etmeleri amacıyla, bölgeye davet edilerek turizm temalı info gezi organizasyonlarının düzenlenmesi kararlaştırıldı.
BÖLGE İLLERİNE DAKA DOPİNGİ
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) KOBİ’lere yönelik sunduğu 10 milyon TL bütçeli İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ile 8 milyon TL bütçeli Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri için başvurular devam ediyor.
Başvuru sahiplerinin en geç 15 Mart 2013 günü mesai saati bitimine kadar kendilerine başvurmaları gerektiğinin altını çizen DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci; Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerine DAKA projeleriyle sağlanan katkıların işsizliğin, geri kalmışlığın sona erdirilmesi adına önemli yer tuttuğunu belirtti. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ile Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’na bölgedeki dört ilden yoğun bir proje teklifi yapılması beklediklerini söyleyen Demirci, mali destek programının Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan DAKA 2013 Yılı Çalışma Programı ile ajans uzmanlarının il ve ilçe merkezlerinde yapmış oldukları saha çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular çerçevesinde hazırlanan 2011-2013 Bölge Planı’nda belirlenen hedefler ve önceliklerin göz önüne alınarak hazırlandığına dikkat çekti. Dr. Emin Yaşar Demirci, “Temel amacımız; bu iki program çerçevesinde ajansımız tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından da onaylanan yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile beşeri sermayesini katılımcı bir anlayışla harekete geçirerek, sosyal ve ekonomik refahını ülke ortalamasının üzerine çıkarmış ve bu refahtan her bireyin adil bir şekilde faydalandığı, doğayla barışık bir bölge olmak vizyonunu hayata geçirmektir” dedi.
“KOBİ’LERE HAYAT VERECEK 10 MİLYON TL’LİK KAYNAK”
Bu vizyonu başarıyla hayat geçirdiklerinde tarımsal üretimde verimlilik ve çeşitlilik artacağını, tarım dışı potansiyelin hareketleneceğini, beşeri ve sosyal sermayenin geliştirileceğini ve kentsel-kırsal altyapının iyileştirileceğini vurgulayan Dr. Demirci, “Bu bağlamda İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde 10 milyon TL bütçe ayırdık ve KOBİ’lerimize bir mesaj gönderdik. Bölge illerinde yaşayan ve faaliyet gösteren yatırımcılarımıza açık çek sunduk. Projenizi yapın, DAKA olarak desteğe hazırız dedik. Kamu kaynaklarını doğru kullanan, başarılı, faydalı, istihdam ve kalkınmayı amaçlayan, iyi niyet taşıyan projelere desteğimiz tam. Bu programla beraber tahsis edilen kaynak, Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler tarafından sunulacak AR-GE, markalaşma, kalite sertifikasyonu, yeni ürün üretilmesi, ürün çeşitlendirilmesi, üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik projelere tahsis edilecek” diye konuştu.
Dr. Demirci, aynı şekilde turizm ve hizmetler sektörünün de unutulmadığını ve imalat, ticaret, hizmet sektörlerinin faaliyet gösterdiği ortak alanların teknik, fiziki ve sosyal altyapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılmasının sağlanması ve turizm sektörünün canlandırılmasını sağlayarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’nı da hayata geçirdiklerini söyledi. Bu program için toplam 8 milyon 41 bin 375 TL kaynağı Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerindeki Organize Sanayi Bölge müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, sanayici ve işadamları dernekleri, İl Özel İdareleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, belediyeler ve üniversiteler tarafından sunulacak projelere tahsis edileceğini ifade eden Dr. Demirci, bölge illerinden her iki programa da yoğun bir katılım öngördüklerini açıkladı.
Genel Sekreter Dr. Emin Yaşar Demirci, proje teklif çağrısı ile ilgili Van ve Hakkâri’de eğitimler verdiklerini ve bu eğitimlerin önümüzdeki günlerde Bitlis ve Muş illerinde de süreceğini ifade ederek, “Bu eğitimler ilçelerimizde de hızla devam edecek. Eğitimler tamamlandığında proje teklifleri ile ilgili teklif sahipleri tüm detayları öğrenmiş olarak bize başvuru yapacaklar. Başvuruların son teslim tarihi 15 Mart 2013 saat 17.00 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Bu yüzden proje sahiplerinin başvurularını son süreçlere bırakmadan zamanı iyi kullanarak, gerekli bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı www.daka.org.tr ve www.kalkinma.gov.tr internet sitelerinden de alarak işlemlerini yapmalarını bekliyoruz” dedi.
FKA 2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BAŞVURULARI 18 OCAK’TA SONA ERECEK
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından “İhracat ve Yenilikçilik” ile “Yerelde Ekonomik Gelişme” Mali Destek Programlarına başvuruların, 18 Ocak’ta sona ereceği bildirildi.
FKA tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri desteklemek amacıyla 07.11.2012 tarihinde başlatılan 2013 Yılı 'İhracat ve Yenilikçilik' ile 'Yerelde Ekonomik Gelişme' Mali Destek Programlarına başvurular 18.01.2013 Cuma günü saat 18.00'de sona erecek” denildi.
Yapılan açıklamada, özellikle kış mevsiminden kaynaklanabilecek olumsuzluklar olmak üzere yaşanabilecek aksilikler dikkate alınarak, projelerin son güne bırakılmadan teslim edilmesinin tavsiye edildiği bildirildi. Bu teklif çağrısı döneminde ilk defa kullanıma açılan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik ortamda hazırlanan projelerin, program rehberlerinde tarif edilen şekilde Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli'deki ajans hizmet birimlerinden herhangi birisine teslim edilmesi gerektiği hatırlatılarak, son başvuru tarihi olan 18 Ocak 2013 Cuma günü saat 18.00'de elektronik başvuru sistemi otomatik olarak kapanacağından, bu tarih/saatten sonra ajansa ulaşan projelerin değerlendirilmeye alınmasının hiçbir biçimde mümkün olamayacağı vurgulandı.
 

 
Uyuşturucu çetesine 111 yıl ağır hapis
 
Türk Baro Sen'den protesto
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbank’tan Kurumsal Müşteriye Ford Trans
Akbank tarafından düzenlenen kampanya kapsamında yapılan çekilişle otomobil ...
ENER özelleştirmeye destek verdi
Erzurum Kayak Merkezleri’nin özelleştirme kararını değerlendiren Erzurum ...
OTSO üyelerine çağrı yaptı
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Genel Sekreteri Güngör Durgun, üyelerine ...
 
Palandöken'e hayran kaldılar
İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nden görevli iki yetkili Erzurum Ticaret ...
Hayatın her alanında SODES var
Erzurum’da 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan buz salonları minik ve ...
Alabalık üretiminde kar bereketi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar, kış, soğuk hava vatandaşlar için çileye ...
 
2012 mükellef sayıları açıklandı
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2012 yılı faal mükellef sayılarını açıkladı.
Oltu Taşında KUDAKA süreci
Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Oltu Taşı ile ilgili 2023 ...
Vakıf İş Merkezi açılma safhasında
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde 2 yıl önce ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva