Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Aralık 2022 Cuma - 13:34

KOSGEB’den KOBİ’lere gelişim desteği

KOSGEB Erzurum Müdürlüğü KOBİGEL – KOBİ Gelişim destek programı 2022 yılı proje teklif çağrılarını duyurdu.

KOSGEB’den KOBİ’lere gelişim desteği

KOSGEB Erzurum Müdürlüğü KOBİGEL – KOBİ Gelişim destek programı 2022 yılı proje teklif çağrılarını duyurdu.

KOSGEB Erzurum İl Müdürü Lütfullah Aktaş; KOSGEB'in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan; 2022.01 İmalat Sanayi Sektöründe Dijitalleşme Sürecine Katkı Sağlayabilecek Yerli Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerin Desteklenmesi, 2022.02 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Üretim ve İlişkili İş Süreçlerinde Dijital Teknolojilerden Yararlanma Düzeyinin Arttırılması, 2022.03 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Rekabet Güçlerinin ve Verimliliğinin Arttırılması ile ilgili proje teklif çağrıları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

AKTAŞ’IN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili bilgi veren KOSGEB Erzurum İl Müdürü Aktaş’ın yaptığı açıklamaya göre; Yeni çağrıda, dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme için 2 milyona çıkartıldı. Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi.

Söz konusu proje teklif çağrılarının amacının; “Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek,  “İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak, “İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması olduğu kaydedildi.

Program başvuru şartlarını sağlayan işletmelerin 11 Ocak 2023’e kadar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden online olarak başvurularını iletebileceklerinin altı çizildi.

Proje teklif çağrıları ile ilgili şu açıklamalara yer verildi:

2022 – 01 PROJE TEKLİF ÇAĞRISI: İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE DİJİTALLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLAYABİLECEK YERLİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRİCİSİ KOBİ’LERİN DESTEKLENMESİ 

Akıllı dijital teknolojiler geliştirme alanında faaliyet gösteren elektronik, bilişim, makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin mevcut portföylerinde bulunan ürün / yazılımlarında tasarımsal iyileştirme, kullanım alanını genişletme, farklı teknolojilere entegrasyon, sektörel ihtiyaçlara uyarlama, modül ekleme, işlev optimizasyonu vb. iyileştirmeler yapmaları ve / veya geliştirmiş oldukları ürün / yazılımları ticarileştirmeleri KOSGEB tarafından desteklenecek ve bu şekilde; sanayi sektörümüz yetkin teknoloji tedarikçisi KOBİ’ler aracılığıyla bu teknolojilere erişebilecektir.

2021 yılında bilanço usulüne göre defter tutan 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı olan KOBİ ölçeğinde yer alan işletmeler başvuru yapabilecek. Başvuru aşamasında, proje konusu ürün/ yazılımın potansiyel alıcısı olan en az bir adet “bilanço esasına göre defter tutan ve 2021 yılında net satış hâsılatı 500.000 TL’nin üzerinde olan işletme”nin satın alma niyet beyanı talep edilecek. Destek üst limiti 2 Milyon TL olup 900 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri, 1 Milyon 100 Bin TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir.

2022 – 02 Proje Teklif Çağrısı: İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecek. NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler başvurabilecek.

2021 yılında bilanço usulüne göre defter tutan, 2021 yılı KOBİ Beyannamesindeki net satış hâsılatının 500.000 TL ve üzerinde olan, 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı KOBİ ölçeğinde yer alan işletmeler başvuru yapabilecek. Teklif edilen projenin toplam bütçesi, 2021 yılı net satış hâsılatını geçemiyor. Destek üst limiti 2 Milyon TL olup 400 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri,  1.6 milyon TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir.

Teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler ve İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler imalat sanayi sektörüyle ilişkili aşağıda belirtilen 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek / uygulamak / uyarlamak için proje sunabilecektir.

1. Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı

2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti

3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri

4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri

5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri

6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik

7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri

8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri

2022 – 03 Proje Teklif Çağrısı: İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması

Ana faaliyet kodu NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmeler başvurabilecek. Başvuracak tüm işletmelerin 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı olmalı, 2021 yılında bilanço esasına göre defter tutması gerekiyor. Teklif edilen projenin toplam bütçesi, 2021 yılı net satış hâsılatını geçemiyor. Çağrı kapsamında imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler “rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması” genel teması ile ilişkilendirilen mevcut imalat süreçlerinin geliştirilmesi, ürün kalitesinin artırılması ve/veya ürün kalitesinde sürekliliğinin sağlanması, katma değerli üretim kapasitesi ve/veya ürün geliştirme kapasitesinin artırılması ve ölçüm – analiz altyapısının iyileştirilmesi konularından birini içeren proje sunabilecektir. Destek Üst Limiti 1.5 milyon TL’ye kadar olup 200 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri,  1.5 milyon TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir.

Geri Ödemeli Destekler için, destek ödeme aşamasında destek tutarı kadar teminat mektubu veya KGF kefalet mektubu ibraz edilmek zorundadır. Geri ödemeler, proje bitişinden 12 ay sonra başlamak üzere dörder aylık dönemde altı eşit taksitte yapılıyor, faiz veya komisyon alınmıyor.

Proje teklif çağrılarında personel dışındaki giderler için destek oranı % 85 olup (Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin yüzde yüzü Teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenir) Personel giderleri için, öğrenim durumu katsayısına göre belirlenen tutarda (oran uygulanmadan) geri ödemesiz destek verilecek.

Yapılan açıklamada ayrıca, proje teklif çağrılarının; konu başlıkları, başvuru koşulları, geri ödemeli ve geri ödemesiz destek üst limitleri ile desteklenecek proje giderleri hakkındaki detaylı bilgilere KOSGEB Erzurum Müdürlüğünden ulaşabileceklerini belirten Aktaş, başvuru şartlarını sağlayan işletmeleri bu destekten yararlanmaya davet ettiğini ifade etti.

 
Karataş’tan 6’lı Masa tepkisi
 
Hapis cezası olan hırsız balkonda yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkezi Yönetim Bütçe verileri açıklandı
Merkezi yönetim bütçesi Kasım’da 108 milyar 305 milyon lira fazla, Ocak-Kasım ...
TOKİ Erzurum’da işyeri satacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
Vali Memiş'ten 2. OSB istişaresi
Erzurum 2. OSB’deki yatırımcıların bölgedeki zemin probleminden kaynaklanan ...
 
Erzurum Nakdi Kredi verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da 24,9 milyar TL tutarında kamu bankası ...
Erzurum Faal mükellef sayısı artışını sürdürüyor
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da 11 bin 720 Gelir Vergisi, 8 bin 703 ...
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatı birimlerinde görev yapmak üzere ...
 
'BTK demiryolunun kapasitesi artırılacak'
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan ...
Üniversite - Sektörler iş birliğinde yeni süreç
Atatürk Üniversitesi Oltu Beşerî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Finans ve ...
DAP BKİ’den et üreticilerine destek
Erzincan’da Kırmızı Et Üreticileri Birliğine kayıtlı üyelere hayvan beslemede ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva