Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
15 Haziran 2017 Perşembe - 16:34

Ilıcalılar gönül sofrasında buluştu

Aziziye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘gönül sofrası’ Ilıca’da kuruldu.

Ilıcalılar gönül sofrasında buluştu

Aziziye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘gönül sofrası’ Ilıca’da kuruldu. İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de katıldığı iftar programına ilçe sakinleri adeta akın etti.
Aziziye Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdiği sokak iftarları programı bu kez Ilıca’da gerçekleştirildi. Aziziye Caddesi’nde kurulan ‘Gönül Sofrası’na ilçe sakinleri adeta akın etti. İftar programına katılan Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek, vatandaşların ramazanı şeriflerini kutladı, katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Başkan Orhan, iftar öncesi çocuklara şeker dağıttıktan sonra, kepçeyi eline alarak yemek ikramında da bulundu.
İftar programında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum’daki Suriye gerçeğine vurgu yaptı. İftar programına gelirken yol boyunca çok sayıda Suriyeli dilenci ile karşılaştığını ifade eden Öz, “Bu insanlar sıkıntılı ve perişan bir haldeler. Onlara bakarken şöyle düşünmemiz lazım. Filistin’de insanlar ölürken, Suriye’de insanlar ölürken biz sadece üzüldük. Bunlar niye yurtlarını terk ettiler ve buralara kadar geldiler. Bu büyük bir projenin uygulanmasından kaynaklanan bir sonuç. İsrail, Tevrat’ta onlara vaad edilmiş toprakları genişletmek istiyor, çeşitli yönlerden Arap ülkelerini dağıtmaya çalışıyor. Arap baharı, Arap demokrasisi diye. Bunun neticesinde de o insanlar vatanlarını terk edip buralara kadar geliyorlar. Biz şu bilinçte olmalıyız. Filistin’de bir çocuk ölüyorsa, Filistin’de bir insan direniyorsa aslında bizim içi savaşıyorlar. Niye, çünkü bizim topraklarımız da o vaad edilmiş topraklar içerisinde, arzı mevudun içerisinde.” dedi.
Fırat’ın kaynaklarının da İsrail’in vaad edilmiş toprakları içerisinde olduğunu hatırlatan Öz, “O da bizim Dumlu’dan çıkıyor. Şuanda onlar bizim adımıza İsrail’i oyalıyor, direniş gösteriyor. Güçleri yetmeyince de gelip imparatorluğun kalbine sığınıyor. Burası bir imparatorluğun kalbi, gidecek başka yerleri yok. O yüzden onları gördüğünüz yerlerde, yolda, evinizin yanında, sokakta, onlara misafir gibi davranın. Bunlar bize sığınmış, bizden yardım isteyen, bugüne kadar bizim için, bütün İslam dünyası için mücadele eden insanların çocukları. Bu yüzden bizim onlara sahip çıkmamız gerekir.” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Öz, ilçe halkının önümüzdeki günlerde idrak edilecek olan Kadir Gecesi’ni ve bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, güzel ve bereketli günler olan ramazan ayında ilçe halkıyla gönül sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı. Gönül sofrası davetine icabet eden ilçe sakinlerine teşekkür eden Başkan Orhan, “Ramazanın bereketini, huzurunu ve manevi hazzını birlikte yaşamaktan, soframızı paylaşmaktan ve gönüllerimizi birbirimize açmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyorum. İnşallah bu bereket, bu huzur ve bu birliktelik bundan sonraki süreçte de artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, ilçe sakinlerinin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.
İftar öncesi ve sonrası seslendirilen ilahi ve naat dinletisi programa renk kattı. Programa, AK Parti İl ve ilçe teşkilatı mensupları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

 
KUDAKA Erzurum’da toplandı
 
3 hastaya umut ışığı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de yeşil çevre seferberliği
Palandöken Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte 60 bin mevsimlik ...
Aziziye’de gönüller birleşti
Aziziye Belediyesi’nin 4 yıldır geleneksel hale getirdiği sokak iftarlarının ...
Akar’dan “anız” uyarısı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar, ...
 
ESKİ'den 6 ilçede altyapı seferberliği
ESKİ’nin ekipleri, Aşkale’nin Dağyurdu, Çat’ın Başköy, Hınıs’ın Tipideresi, ...
Aziziye metruk yapılardan temizleniyor
Aziziye Belediyesi ilçede huzur ve güven ortamını tehdit eden, oluşturduğu ...
Sula: 'Çocukları camilere küstürmenin vebali ağırdır'
Her yaştan insanı ağırlayan camilerin adeta birer sosyal buluşma alanları ...
 
Koruyucu aileler iftarda buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum’daki koruyucu ...
Biriken gaz bomba gibi patladı
Oltu ilçesindeki bir şantiyede çalışan aşçı sahur için arkadaşlarına yemek ...
Pasinler yolunda kaza: 10 yaralı
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında ikisi ağır 10 kişi yaralandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva