Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>GUNDEM
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 15:30

Hizmet İş’le ‘Büyük’ anlaşma

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi bir ilke imza atarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 571 işçiye yüzde 17 oranında zam sağlayacak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Hizmet İş’le ‘Büyük’ anlaşma

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi bir ilke imza atarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 571 işçiye yüzde 17 oranında zam sağlayacak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehi Belediye Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdare Başkanı Mevlüt Vural, Hizmet İş Sendikası Şube Sekreteri Fikret Göğdemir katıldı.

SEKMEN:HAYIRLI OLSUN

Tören esnasında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye işçilerine verilen yüzde 17 oranındaki zammın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Sekmen, " Kanuni ölçüde öngörülen tüm yetkileri kullanarak arkadaşlarımızın mutlu olacağı bir sözleşme imzalıyoruz. Çalışanlar ne kadar mutlu olursa şehrimizde yaşayan insanlar da o kadar mutlu olur. İşçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKSAKAL’IN DEĞERLENDİRMESİ

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ise, Büyükşehir Belediyesi'nde sendikaya bağlı görev yapan 571 işçiye verilen yüzde 17 oranındaki zammın günümüz şartlarına göre çok iyi olduğunu söyledi. Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte verilen zammın 2 yıl süreceğine değinen Aksakal, " Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde son derece samimi bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından toplu sözleşmemizin imzası için buradayız. Borçka Belediyemizin gücüne uygun olacak bir toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya vardık. Ben üyelerim adına vardığımız anlaşmadan memnunum. İnanıyorum ki Sayın Başkanımız ve yönetimi de bu toplu iş sözleşmesinden memnundur. Ben kendilerine bize yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız da bu yaklaşımın karşılığında performans ve çalışma olarak bunun karşılığını vereceklerdir. Borçka Belediyesi'ne, işçilerimize ve tüm şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

“SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAMALI”

Öte yandan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, sendikanın gerekliliğine dikkat çekti. Sendikanın işçilerin sosyal, maddi ve manevi haklarını savunduğunu ifade eden Arslan, “Çalışma sürelerinin kölelikten farklı olması için sendikalı olmalısın. Sosyal haklara sahip olmak istiyorsan sendikalı olmaktan başka yol yok…. İşverenler sosyal hakları ancak kendileri ile özel işbirliği yapan yada kendilerine yaltakçılık yapan, yalvaran işçilere verirler. Onurlu bir işçinin ise buna ihtiyacı yoktur. Onurlu bir işçi çalışma arkadaşları ile birlik olur, hakkı olanı ister ve kazanmasını bilir. Sendikalı değilsen sosyal güvenlik hakların yok demektir: Eşit işe eşit ücret ve insanca yaşanacak bir ücret almak sendikalı olmakla gerçekleşir... İşçilerin sendikalı olmadığı işyerlerinde ücret artışlarının ne zaman yapılacağı, ne oranda yapılacağı da belli değildir. Oysa işçiler sendikalı ise, herkesin ücreti sözleşme ile belirlenir. Eşit iş yapan herkes eşit ücret alır. Kimseye farklı muamele yapılmaz, yapılamaz. İşçi sendikasız ise, herhangi bir şekilde iş bırakarak hak aramak isterse, işveren onu işten atabilir. Hem de beş kuruş tazminat vermeden. Bu nedenle hak aramanın en iyi ve güvenilir yollarından biri sendikalı olmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesinin imzaları atıldı.

 
Aşıklar Mevlüt İhsani için söyledi
 
Karaosmanoğlu dadaşlarla istişare etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan yetki teşekkürü
Eğitim Bir Sen 2015 yılı Mayıs ayı mutabakatında s Olur ilçesi hariç diğer ...
Bilgi Evi yatırımlarında ilk etap
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yakutiye Bilgi Evi projesinin ...
Kadına Şiddete bilimsel tepki
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi ...
 
Hizmet azmi engel tanımadı
Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İçişleri eski ...
‘Sisi’yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülfettah El Sisi’yi Mısır’ın cumhurbaşkanı ...
ENER: ‘Erzurum’un böyle projelere ihtiyacı var’
Erzurum’da bugün törenle temeli atılacak olan Bilim Müze Doğa Tarih ve ...
 
Erzurum’dan Menderes için Tarihi çağrı
Demokrasi şehidi Menderes’e verilen ve 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında ...
Görmez, Kudüs Konferansı’nda konuştu…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs ve Gazze temaslarının ...
Erzurum’dan, Kadına Şiddete ‘Dur’ denilecek
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva