Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Erdoğan Millete seslendi
Erdoğan Millete seslendi
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
HABERLER>GUNDEM
26 Eylül 2011 Pazartesi - 17:17

Hes eyleminde öldü zannedilince...

Erzurum'da hidroelektrik santrali (HES) inşaat çalışmalarını protesto eden vatandaşlar polisi taşladı, iş makinesinin camını kırdı.

Hes eyleminde öldü zannedilince...

Erzurum'da hidroelektrik santrali (HES) inşaat çalışmalarını protesto eden vatandaşlar polisi taşladı, iş makinesinin camını kırdı. Baygınlık geçiren eylemci bir kadın öldü sanılınca ortalık daha da gerginleşti. Polisin eylemcileri biber gazı ve copla dağıttığı olayda 1 polis de yaralandı. 
Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlıbeldesi Bağbaşı köyünde HES gerginliği yaşandı. Geçen yıldan bu yana bölge halkı yüklenici firmanın HES çalışmasına engel oluyor. Bugün de sabah saatlerinde jandarma veErzurum'dan giden çevik kuvvet polisleri gözetiminde iş makineleri HES çalışmasını başlatmak istedi. Ancak, kadınlar iş makinenin önüne oturdu, erkekler ise çevredeki yamaçlardan kadınlara alkışla destek verdi. İlçe Jandarma Komutanı, iş makinelerinin çalışmasına engel olmaları halinde suç işleyeceklerini eylemcilere megafonla bildirdi. İş makinelerinin çalışacağını ve herhangi bir eylemde bulunmamalarını isteyen komutan daha sonra takviye çevik kuvvetlerinden iş makinesinin çalışmasına engel olan kadın eylemcileri dağıtmasını istedi. 
Çevik kuvvet amirinin eylemci kadınlara dağılmaları uyarısına rağmen, grup polise taş, toprak ve sopalarla saldırdı. Bu sırada bir polis parmağından yaralandı. Polis, eylemcileri biber gazı ve cop kullanarak dağıtmaya çalıştı. Eylemci kadınlar taşlarla iş makinesinin camlarını kırdı. Bu sırada kalp rahatsızlığı bulunan Naciye Elmacı isimli yaşlı bir kadın baygınlık geçirdi. Kadının kızı Esma, annesinin öldüğünü iddia etti. Eylemciler arasında yaşlı kadının öldüğü söylentisinin yayılması üzerine polisle vatandaşlar arasındaki gerginlik daha da arttı. Bu sırada eylem yerinden 500 metre kadar uzaklıkta bulunan ve hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine çağrıldı. Ancak eylemciler, sağlık ekiplerinin kadına müdahalesine izin vermedi. Sağlık ekipleri kadının baygın olduğunu ölebileceğini savundu. Ancak yaşlı kadının kızı Esma Elmacı, annesinin öldüğünü ve savcı gelmeden annesinin cenazesinin kaldırılamayacağını ileri sürdü. Annesinin öldüğü yere mezarının kazılacağını belirterek sinir krizleri geçiren Esma Elmacı, "Annem öldü. Mezarını buraya kazdıracağım. HES'e izin vermiyoruz." dedi. 
Jandarma komutanı yaşlı kadının sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılması için eylemcileri ikna etmeye çalıştı. Kadınların ikna olmaması üzerine askerler yerde baygın yatan kadını sedyeye koyarak ambülânsa kadar taşıdı. Polise mukavemet ettiği ileri sürülen bir kişi askerler tarafından gözaltına alınmak istendi. Ancak burada da eylemciler ile askerler arasında arbede çıktı. Yakalanan gencin annesi ve kız kardeşi sinir krizi ve baygınlık geçirdi. Eylemcilerin arkadaşlarını askerlerin elinden almak istemesi üzerine ilçe komutanını emriyle eylemci serbest bırakıldı. Daha sonra polis eylem yerinden ayrılırken, HES çalışmaları da durduruldu.

 
Şehit Mezarları Tek Tip Oluyor
 
24 Akademisyen doçentliğe yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Mezarları Tek Tip Oluyor
Erzurum'da 150 şehidin son yolculuğuna uğurlandığı Karskapı Şehitliği'ndeki ...
Hatalı yayalara ceza
Erzurum’da yayaya çarpmalı trafik kazalarında eğer yaya da kusurlu ise cezai işleme tabi tutulacak.
Çılgın Türkler geri dönüyor!
1950'lerde kapatılıp 'tencere, traktör' üretmek için kullanılan uçak fabrikaları ...
 
Kuş gözlemcileri Çoruh Vadisi'nde
Yırtıcı kuşların önemli göç yollarından Çoruh Vadisi, yerli ve yabancı ...
4 ev 8 samanlık kül oldu
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Vişneli Köyünde iddiaya göre köylülerin ...
Siirt'teki çatışma: 5 şehit
Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk köyünde bulunan jandarma karakoluna ...
 
Yeşil kartlı sayısında son durum nasıl?
Erzurum yeşil kartlı sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölge illeri içinde ...
Erzurum'da altın çilek üretimi
Erzurum'un Uzundere Kaymakamı Dede Mustafa Baştürk, pankreas iltihabı ...
Uzmanlar dikkatleri av turizmine çekti
Dünya turizm pastasında önemli payı olan ve deniz turizmi kadar döviz ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva