Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>ARAŞTıRMA
16 Şubat 2015 Pazartesi - 13:43

Hele dadaş hoş musan?

Erzurum dadaşlarıyla metropollerde nüfuz kazanıyor. Ve Erzurumlu birazda sitemle karşılık giden Erzurum doğumlulara soruyor: ‘Hele Dadaş hoş musan?’

Hele dadaş hoş musan?

ADNKS 2014 verileri ilgi çekici verileri bazında yankısını sürdürüyor. Nüfusu 766 bin 729’dan 763 bin 320’ye gerileyen Erzurum metropollerde nüfus bakımından öne çıkan iller arasında. İlde nüfus kaybı yaşanırken, Erzurum dadaşlarıyla metropollerde nüfuz kazanıyor. Ve Erzurumlu birazda sitemle karşılık giden Erzurum doğumlulara soruyor: ‘Hele Dadaş hoş musan?’
HASRET..HASRET.. VE HASRET
‘Keşke Erzurum’da olsalardı’ dediğimiz  bir milyonu aşkın Erzurum doğumlu metropollerde yaşıyor. Erzurum onlara, onlar da Erzurum’a hasret..’Göç tersine çevrilse ve dışarıdaki dadaşlar sılaya geri dönse, Erzurum nüfus bakımından Türkiye’nin ilk on şehri arasına girerdi. ‘ diye düşündüren göç süreci Erzurum’u da, Erzurum’dan gidenleri de etkiliyor.
KEŞKE GİTMESEYDİNİZ, KEŞKE..
Erzurum doğumlular başka il doğumlular arasında,  Bursa’da 1, Yalova ve Sakarya’da 2, İzmir ve Konya’da 3, Manisa’da 5, Tekirdağ’da 6, İstanbul, Kayseri ve Ankara’da 7, Aydın’da 8, Muğla’da 19, Gaziantep ve Antalya’da 23, Adana’da 24, Mersin’de 29’uncu sırada bulunuyor. En fazla sayıda Erzurumlunun bulunduğu il İstanbul.
BURSA ERZURUM OLDU
Başka ilde doğanlar bazında, Bursa’da Erzurum doğumlular ilk sırada. 124 bin 721 dadaşı, 79 bin 696 kişiyle Samsun, 71 bin 392 kişiyle Muş, 64 bin 230 kişiyle Artvin, 50 bin 468 kişiyle Balıkesir, 45 bin 953 kişiyle Trabzon, 35 bin 750 kişiyle Giresun, 31 bin 444 kişiyle Diyarbakır ve 27 bin 895 kişiyle Ardahan doğumlular izliyor.
SAKARYA VE YALOVA
Erzurum doğumlular Sakarya’da başka il doğumlular sayısı bakımından ikinci sırada yer alıyor. Sakarya’da ilk sırayı 26 bin 653 kişiyle Trabzon doğumlular alırken, bu ili 14 bin 913 kişiyle Erzurum, 14 bin 886 kişiyle Düzce doğumlular takip ediyor. Erzurum doğumlular Yalova ilinde de İstanbul doğumluların ardından 11 bin 201 kişiyle ikinci sırayı alıyor.
BİR ERZURUM DA İZİMİR’DE VAR
Erzurum doğumlular Türkiye’nin 3’üncü büyük metropolü İzmir’de de 3’üncü sırada bulunuyor. İzmir’de başka il doğumlular sıralamasında 198 bin 890 kişiyle Manisa ilk sırayı alırken, bu ili 143 bin 202 kişiyle Mardin, 136 bin 217 kişiyle Erzurum, 124 bin 43 kişiyle Konya, 88 bin 784 kişiyle Aydın doğumlular takip ediyor..
KONYA’DAKİ DADAŞLAR
 Erzurum doğumluların nüfusu içinde önemli pay gösterdiği illerden biri de Konya. Bu şehir’de Erzurum doğumlular sayı bakımından 3’üncü sırada. Konya’da yaşayan başka il doğumlular sayısı sıralamasında 45 bin 610 kişiyle Karaman birinci, 33 bin 131 kişiyle Aksaray ikinci, 12 bin 268 kişiyle Erzurum üçüncü sırayı alıyor.
MANİSA’DA BEŞİNCİ SIRADAYIZ
Erzurum doğumluların yoğunluklu olarak bulunduğu illerden biri de Manisa ili. TÜİK verilerine göre, Bu ilde başka il doğumlular yoğunluk sıralamasında 41 bin 817 kişiyle Balıkesir ilk sırayı alırken, ili,  26 bin 881 kişiyle İzmir, 21 bin 268 kişiyle Muş, 21 bin 201 kişiyle  Kütahya ve 18 bin 228 kişiyle Erzurum ili takip ediyor.
BAŞKENT’TEKİ DADAŞLAR
Başkent Ankara’da başka il doğumlular sayısı çokluğu bakımından Erzurum 7’inci sırada yer alıyor. Ankara’da yaşayan Başka il doğumlular sıralamasında ilk sırayı 389 bin 498 kişiyle Çorumlular alıyor. Bu ili 342 bin 955 kişiyle Yozgat, 244 bin 325 kişiyle Çankırı, 200 bin 67 kişiyle Kırşehir, 192 bin 160 kişiyle Kırıkkale, 152 bin 61 kişiyle Sivas ve 105 bin 824 kişiyle Erzurum doğumlular takip ediyor.
TEKİRDAĞ’DAKİ ERZURUM
Erzurum doğumlular, Kayseri’de Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kahramanmaraş, Ağrı ve Adana doğumluların ardından 7’inci sırada bulunuyor. Son yıllarda Erzurumluların en fazla göç ettiği illerin başında bulunan Tekirdağ’da Erzurum doğumlular, Edirne, Kırklareli, Samsun, İstanbul ve Tokat’ın ardından 6’ıncı sırayı alıyor.
AYDIN, MUĞLA VE ADANA…
Erzurum Doğumlular Aydın’da Denizli, İzmir, Ağrı, Bitlis, Muş, Konya ve Afyonkarahisar doğumluların ardından 8, Muğla’da Aydın, İstanbul, Denizli, İzmir, Ankara, Konya, Van, Manisa, Svas, Hatay, Ağrı, Adana, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Çorum, Samsun, Yozgat ve Ordu’nun ardından 19; Adana’da Şanlıurfa, Mardin, Osmaniye, Diyarbakır, Mersin, Adıyaman, Siirt, Elazığ, Kahramanmaraş, Niğde, Hatay, Malatya, Bingöl, Gaziantep, Kayseri, Van, Bitlis, Şırnak, Batman, Muş, Sivas, Konya ve Ağrı’nın peşisıra 24’üncü sırada yer buluyor.

 
Erzurumlu anneden duygulandıran tepki
 
104 işyerine ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşların 3’te 1’i Erzurum’da
Türkiye’de bin 793 bin 593 Erzurum doğumlunun 683 bin 17’si Erzurum’da ...
İstanbul’da 392 bin dadaş yaşıyor
Erzurum nüfusunun yüzde 51 kadar sayıda dadaş İstanbul’da ikamet ediyor. ...
Erzurum’da 1 ayda 4 bin araç el değiştirdi
TÜİK Aralık 2014 dönemi araç devir verilerini paylaştı. Erzurum’da 2 bin ...
 
Erzurum riskli alanlardan kurtarılıyor
Kentsel dönüşüm kapsamında Yakutiye İlçesinde belirlenen Aziziye, Gaziler, ...
Erzurum nüfusu genç çıktı
ADNKS 2014 verileri ilginç sonuçları ortaya çıkardı. 763 bin 320 olan ...
Erzurum erkek nüfusunda 29’uncu sırada
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, yurtta ...
 
TÜİK’den ADNKS 2014 yorumu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ...
Trabzon Erzurum’u geçti
2013 yılı ADNKS sonuçlarına göre Türkiye illeri sıralamasında Erzurum’un ...
Erzurum en çok nüfus kaybeden 5’inci il
Erzurum ADNKS 2014’e göre Türkiye’de en çok nüfus kaybeden 5’inci il oldu. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva