Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>GUNDEM
16 Ağustos 2012 Perşembe - 06:04

Harmandar gözyaşları ve duayla uğurlandı

Erzurum'un Çayırtepe Mahallesi'nde bölücü örgütü temsil eden bez parçasını alıp, mahalleliyi tahrik eden çobanlarla çıkan kavgada...

Harmandar gözyaşları ve duayla uğurlandı

Erzurum'un Çayırtepe Mahallesi'nde bölücü örgütü temsil eden bez parçasını alıp, mahalleliyi tahrik eden çobanlarla çıkan kavgada, ağır yaralan mahalle sakini 4 çocuk babası Naci Harmandar hayata gözlerini yumdu. Harmandar'ın cenazesi, köy kabristanında toprağa verildi.

Mahmut AKDAĞ

Çayırtepe Mahallesi’nde yaşanan bu olay, farklı şehirlerden gelip Erzurum ili sınırları içerisinde çobanlık yapan insanların aslında çok iyi araştırılması gerektiğini gözler önüne serdi. Ne idüğü belirsiz insanların çobanlık adında köylere konuşlandırılması ihtimali aslında ele alınması gereken en önemli konulardan birisi. Bu anlamda özellikle köy muhtarlarına ciddi görevler düşüyor. Muhtarlar, çoban olarak tutulan kişilerin çok derin araştırmasını yapmalı. Çobanın köyde bulunduğu süre içerisinde her anlamda takibini yapmalı.

JANDARMA KİMLİK FOTOKOPİSİ İSTİYOR

Köylerde çobanlık yapan kişilerden istenilen evrakları Muhtarlara sorduk. Muhtarlar çalışma süresi için sade bir sözleşme yapıyor. İşin Güvenlik kısmına ise Jandarma el atıyor. Tutulan çobanların kimlik fotokopileri Jandarmaya teslim ediliyor. Jandarma gerekli araştırmaları yapıyor.

HARMANDAR DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Çayırtepe köyünde çobanlık yapan Iğdırlı Türkoğlu ailesi ile köy sakinlerinden Harmandar ailesi arasında, bölücü örgütü temsil eden bez parçası yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavgada, Naci Harmandar ile birlikte 5 kişi uğradıkları taşlı sopalı saldırılarla yaralanmıştı. Yaralılar, Yakutiye ve Bölge Eğitim Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Palandöken Belediyesi'nde fayans işçisi olarak çalışan Naci Harmandar (40), başına isabet eden darbelerle ağır şekilde yaralanmıştı. Yoğun bakımda 8 gün kalan Harmandar, sabah satalerinde vefat etti.

Harmandar için Çayırtepe Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Harmandar, köy mezarlığında toprağa verildi. Mahalle meydanından kabristana kadar Türk bayrağına sarılı tabutu taşıyan vatandaşlar, tekbirler eşliğinde bölücü örgüt aleyhinde slogan atarak yürüdü.

Naci Harmandar'ın cenaze törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Ömer Efe, Türk Kamu Sen Bölge Temsilcisi Müfit Bayraktar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saldırı sonrasında, cinayet zanlıları Murat ve Suat Türkoğlu, polis tarafından yakalanmış ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olay sonrasında Türkoğlu ailesi, jandarma gözetiminde köyü terk etmişti.

 
Ramazandan Ramazana...
 
70 bin kişiyi misafir ettiler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gözütok 16 Ağustos 2012 Perşembe 21:52

Bugün güney illerden çobanlık için Erzurum'a gelen insanlar ki bazılarına insan dememek lazım neyse konuya gelelim Erzurumumuzun köylerine yerleşmiş, toprak sahibi olmuş, mal sahibi olmuş, hüküm sürüyorlar. inanın çok köyde şahit oldum: bazıları köyde eşkiya olmuş ahkam kesiyorlar. Köylülerin bu çapulculardan çekindiklerini de asla sanmıyorum. Beladan uzak durmak adına geri duruyorlar. Tabiki milli ve manevi değerlere saldırı olduğu an, damarlarında Türk kanı taşıyan her birey gereken cevabı verecektir, veriyor da. Ben özellikle haberde de işlenildiği gibi, köylere çoban olarak getirilen kişilere çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Köylülerimizinde uyanık olmasını istiyor, çoban olarak köye gelen kişilere her ne pahasına olursa olsun, ev, toprak vb. satış yapılmasın tavsiyesinde bulunuyorum. Saygılar...

Yorumu oyla      7      0  
caykaralı 15 Ağustos 2012 Çarşamba 23:57

genç kardeşımız naci hakka yürudu allahım aileye sabır versın

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper maçtan süper fatura
Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Kazım Karabekir ...
Vali Altınok Aksaray’da
Aksaray Valiliği görevine atanan Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ...
Kupa cimboma gitti
2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe ...
 
Bu uyarılara kulak verin
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak 12 Ağustos ...
Bu isim, doğru isim...
Süper Kupa Finali öncesinde Yeni Erzurum Stadyumu’nun ismi Kazım Karabekir ...
Sahurda kuyruğa girdiler
Bilet satışının başlamasına saatler kala Erzurum’da taraftarlar kilometrelerce ...
 
9 ilçeye kaymakam atandı
Yakutiye, Köprüköy, Tekman, Aşkale, Uzundere, Hınıs, Tortum, Çat ve Karaçoban ...
Şener Ailesi yasta
Dadaş TV Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Şener’in babası Nurullah ...
Şenlikler iptal edildi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ‘Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ iptal edildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva