Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Teknogirişim Araştırma sonuçları açıklandı
Teknogirişim Araştırma sonuçları açıklandı
Eren Tozlu 3’üncü sıraya yükseldi
Eren Tozlu 3’üncü sıraya yükseldi
23 kilo 650 gram uyuşturucu ele geçirildi
23 kilo 650 gram uyuşturucu ele geçirildi
ATAUNİV YÖK Raporunda zirvede
ATAUNİV YÖK Raporunda zirvede
Emniyetten kaçak göçmen operasyonu
Emniyetten kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>BÖLGE
25 Aralık 2025 Perşembe - 03:10

Halıdan tuvale uzanan sergi yolculuğu

Afşin ilçesinde, şehitlerin karakalem portrelerini çizerek ailelerine hediye etmesiyle "Şehitlerin Ressamı" olarak tanınan ressam Ülger Gülbahar, halıları tuval olarak kullanarak özgün eserler ortaya koyduğu ilk kişisel sergisini açtı.

Halıdan tuvale uzanan sergi yolculuğu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, şehitlerin karakalem portrelerini çizerek ailelerine hediye etmesiyle "Şehitlerin Ressamı" olarak tanınan ressam Ülger Gülbahar, halıları tuval olarak kullanarak özgün eserler ortaya koyduğu ilk kişisel sergisini açtı.
Ortaokul yıllarında verilen bir resim ödeviyle sanat yolculuğuna başlayan Ülger Gülbahar, pandemi döneminde çalışmalarını yoğunlaştırarak yeteneğini geliştirdi. Bir ev hanımıyken resme yeniden yönelen Gülbahar, halıları tuval olarak kullanarak özgün eserler ortaya koydu. Şehitlerin karakalem portrelerini çizerek ailelerine hediye eden Gülbahar, bu yönüyle ilçede dikkat çekti. Gülbahar’ın ilk kişisel sergisi ise İlçe Halk Kütüphanesi içerisinde açıldı.Açılışa, Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile ilçe protokolü ve bir çok sanat sever katıldı.
Serginin açılışında konuşan Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Afşin’in kültür, sanat ve edebiyat alanında önemli bir birikime sahip olduğunu belirterek, "Afşin’de kültür ve sanat alanında gün yüzüne çıkmamış birçok sanatkârımız var. Bunlardan biri de Ülger Gülbahar’dır. Halı üzerine yapılan bu çalışmalar büyük emek ve özverinin ürünüdür. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.
Ressam Ülger Gülbahar ise resimle tanışmasının ortaokul yıllarına dayandığını ifade ederek, pandemi döneminde bu yeteneğini yeniden keşfettiğini söyledi. Şehitlerin portrelerini çizmenin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Gülbahar, çizdiği eserleri şehit ailelerine teslim etmenin manevi huzurunu yaşadığını kaydetti.
İlk kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gülbahar, serginin açılışına katılan protokol üyelerine ve ziyaretçilere teşekkür etti.

 
Seyyid Ahmet Arvasi'ye vefa
 
Aydın'dan TEKNOFEST talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karasu'da çıplak elle yayın balığı avı
Karasu Çayı'nda yaşanan ilginç bir olay, görenleri hayrete düşürdü. Bölgede ...
Allahuekber şühedası dualarla anıldı
Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili ...
Masalsı yolculuğun son durağı
Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan ...
 
Oltu MTAL'de teknolojik dönüşüm
Oltu ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)'de teknolojik dönüşüm ...
Sarıkamış Şehitleri Panelle anıldı
Kafkas Cephesi’nde Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan ve binlerce ...
Şehitler için zirveye tırmandılar
Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Akademisi Dağcılık ekibi öncülüğünde ...
 
Sarıkamış Şehitleri dualarla anıldı
Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü dolayısıyla, Kars’ın Sarıkamış ...
Sarıkamış Şehitleri anısına saygı nöbeti
Sarıkamış Harekatı'nın 111'inci anma etkinlikleri kapsamında Allahuekber ...
'Aşıklık geleneği üzerine uygulamalı Türk dili eğitimi" projesi
Artvin Çoruh Üniversitesi Türkoloji Topluluğu ÜNİDES desteğiyle "Kars’ta ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva