Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
5 Nisan 2021 Pazartesi - 13:44

HDP’nin oyununu bozdu

Evladı terör örgütü PKK tarafından 6 yıl önce kaçırılan Vanlı anne Atiye Dayan, HDP’nin “Devlet annelere eylem için para veriyor” oyununu bozarak, “Hiçbir devlet evlat acımızı parayla satın alamaz” dedi.

HDP’nin oyununu bozdu

Evladı terör örgütü PKK tarafından 6 yıl önce kaçırılan Vanlı anne Atiye Dayan, HDP’nin “Devlet annelere eylem için para veriyor” oyununu bozarak, “Hiçbir devlet evlat acımızı parayla satın alamaz” dedi.
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Van'daki aileler de bu hafta itibariyle altıncı kez HDP il binası önünde eylem yaptı. Güzellik salonunda çalıştığı yıllarda 17 yaşındayken HDP aracılığıyla PKK tarafından kaçırılan Şilan Dayan’ın annesi Atiye Dayan, 6 yıldır evladından haber alamıyor.
Vanlı annelerden Atiye Dayan, evladını PKK’dan geri almak için HDP il binası önündeki diğer annelerle birlikte eylem yapıyor. Eylemlere ilk katıldığı haftada maskeli kişilerce evine saldırı düzenlenen 7 çocuk annesi Dayan, HDP’lilerin çevresindekilere “Devlet sizi parayla satın almış” şeklinde kışkırttığını söyledi. Acılı anneler olarak tek dertlerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu ifade eden Dayan, kızının korkmadan gelip devlete teslim olmasını istedi.
“6 YILDIR BU ACIYI YAŞIYORUM”
HDP’nin kızını PKK’ya sattığını anlatan Dayan, “Kızımı 6 yıldır arıyorum. Kızım bir güzellik salonunda çalışıyordu. Oradan HDP’ye, HDP’de PKK’ya sattı. 6 yıl oldu kızımdan hiçbir haber alamıyorum. Kızımı bulmak için çok kez HDP’ye gittim ve başkanlarıyla görüştüm. Kızımı kampa götüren kişi de HDP başkanının yanında bana, ‘kızın dün Zap kampındaydı ve giydirerek PKK’ya gönderildi’ dedi. Ben 6 yıldır bu acıyı yaşıyorum. Kızıma kavuşmak için yürüyüş başvurusunda bulunduk. Şu an diğer annelerle eylem yapıyoruz. Çocuklarımızı alana kadar bu eylemi de sürdüreceğiz” diye konuştu.
“KIZIMI PKK’YA TESLİM EDENLER, AYNI ŞEKİLDE BANA TESLİM ETSİNLER”
HDP il binası önünde eylem yaparken partililerin kendi seslerini kıstırmak için her türlü yola başvurduğunu dile getiren Dayan, “Bizim tek derdimiz evlatlarımızdır. Ben 6 yıldır evlat acısıyla yaşıyorum ama onlarda bir vicdan yok. Kızım hasta ve ben kızımı HDP’den istiyorum. HDP kızımı PKK’ya nasıl teslim etmişse o şekilde de bana teslim etsin. PKK’ya çok düşkünseler kendi çocuklarını versinler ve bizim çocuklarımızı geri göndersinler” şeklinde konuştu.
“HİÇBİR DEVLET EVLAT ACIMIZI PARAYLA SATIN ALAMAZ”
HDP önünde eylem yaptıkları için “Devlet sizi satın almış” şeklinde eleştiriler aldıklarına dikkat çeken Dayan, gelen eleştirilere cevap olarak; “Hiçbir devlet evlat acımızı parayla satın alamaz. Evlat acısı öyle bir közdür ki ölünceye kadar yüreğinizde yanıyor. Ben buradan kızıma sesleniyorum; tehditlere ve korkulara boyun eğmesin. Kızım gelsin devlete teslim olsun ve ceza da almayacak” dedi.
“KENDİ KIZI YURT DIŞINDA BOY BOY FOTOĞRAF PAYLAŞIYOR”
HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızının yurt dışında eğlendiğini söyleyen Dayan, “Çocuklarımızı HDP’ye satıyor ama kendi kızı yurt dışında boy boy fotoğraf paylaşıyor. Eğer Pervin Buldan’da vicdan varsa benim hasta kızımı versin. Kandil’de Murat Karayılan’a selam göndereceğine kızımı bana versin. Ben bu evlatlarımın hem annesi hem de babasıyım. Evladımı alana kadar da bu mücadelemi sürdüreceğim. Benim kızım da korkmasın. Yanında kim varsa kaçsın, gelsin devlete teslim olsun” diye konuştu.
“EVLADIMI HDP İÇİN BÜYÜTMEDİM”
Evladını HDP ve terör örgütü PKK için büyütmediğinin altını çizen Dayan, “Çocuklarımızı orada aileleriyle tehdit ediyorlar, bizi evlatlarımızla tehdit ediyorlar. Zorluklarla büyüttüğüm evladımı HDP için büyütmedim. Onların çocukları özel yataklarda yatarken, bizimkiler mağaralarda, taşların üstünde aç, susuz sürünüyor. Midelerini ilaç dolduruyorlar hiçbir şekilde kaçma imkanları yok. Çocuğun hasta diye haber gönderiyorlar. O zaman çocuğumu bana versinler” şeklinde konuştu.
“EVİMİZ TAŞLANDI”
HDP önünde eylem yaptıktan sonra maskeli kişiler tarafından evinin taşlandığını hatırlatan Dayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Evimde tek başıma çocuklarımla yaşıyorum. Şu an kapımızın önüne güvenlik kamerası konuldu. Millete ‘Devlet sizi parayla satın aldı’ diye kışkırtıyorlar. Öyle bir şey yok. Çünkü hiçbir devlet bu acıyı satın alamaz.”

 
4 adet EYP ele geçirildi
 
Bildiriye Türk bayraklı tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 adet EYP ele geçirildi
Bitlis kırsalında jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, ...
Gül: 'Gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var'
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bu ülkenin bekasını korumak, demokrasiye ...
‘Bunlar zavallıdırlar’
Soylu, bir dizi temas ve toplantıya katılmak için geldiği Batman’da 103 ...
 
Ölümden kurtaran manevra
Artvin - Erzurum Karayolu 10. kilometresi Kalburlu köyü mevkiinde bulunan ...
Polis çok yönlü soruşturma yürütüyor
Tortum’da da görev yapan Aydın Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt’un intihar ...
Horasan'da kamyonet kuryeye çarptı: 1 yaralı
Horasan’da kamyonet, motosikletli kuryeye çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ...
 
Yüreği yanık analar hainleri lanetledi
Diyarbakır ve Şırnak anneleri, teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi.
Terör örgütü propagandasına gözaltı
Ardahan'da bir kişi, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandasını ...
Anaların evlat nöbeti 578’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva