Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Mayıs 2018 Cuma - 13:18

Gülbaba beklentilerini paylaştı

Hak İş Konferadasyona bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, sendika binasının açılışını yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Erzurum’a geldi.

Gülbaba beklentilerini paylaştı

Hak İş Konferadasyona bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, sendika binasının açılışını yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Erzurum’a geldi.

Sendika il binasında basın toplantısı düzenleyen Gülbaba, özellikle taşeron konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Taşeron sürecinde kadro alamayan işçiler için mücadelelerinin devam ettiğini belirten Gülbaba, ‘’Erzurum bizim memleketimiz Erzurum’da bulunmaktan çok mutluyum. 12 Mayıs Cumartesi günü Sendikamızın hizmet binasının açılışını gerçekleştirip, bir kısım ziyaretler düzenleyeceğiz. Özellikle konferadasyonumuz kadro alamayan taşeronlar konusundaki çalışmalarını devam ettiriyor. Süreç devam ediyor, bu anlamda yapacaklarımız var. Taşeron olayı Türkiye’ye yakışan bir olay değildi, bütçemiz zarar gördü, bu yöndeki k çalışmalarımız devam ediyor.. Bütün kamuda çalışan arkadaşların kadro hakkı hakkını elde etmeleri için çalışıyoruz. İkincisi çalışanlar üzerinde büyük vergi yükü var. Vergi yükünü doğru bulmuyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız sürüyor. Üçüncüsü 24 Haziran seçimleri yaklaşıyor, bu seçimin en önemli seçimlerden olacağı muhakkak, 24 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye’yi şekillendireceğini, zengin, büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşeceği milat olarak değerlendiriyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın batının şu anda Türkiye düşmanlığının sonu gelmiştir. Batının Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır. Halkımızın seçimlerde en büyük cevabı vereceğinden, eminiz. En son ocak, en son güneş batmadan, hatta İsrafil’in sur borusu ötmeden kimse vatanı bölemez, kimse ezanları susturamaz, bu bayrağı indiremez. Bu millet ihaneti gafleti affetmez, Herkesi sağduyuya, basirete, milleti, vatanını üstün görmeye davet ediyoruz. 24 Haziran seçimleri bu anlamda sorumluluk duygusuyla sandık başına gideceğimiz ve yeni Türkiye’yi şekillendireceğimiz bir gün olarak tarihe geçecektir diye düşünüyoruz ‘’ dedi.

Taşeron konusundaki ücret yetersizliğini cumhurbaşkanımıza şikayet ediyorum

Taşeron konusundaki düzenlemeden tam anlamıyla tatmin olmadıklarını belirten Gülbaba, ‘’Taşeron düzenlemesi ile ilgili yapılan çalışmaları tam anlamıyla tatmin edici bulmadık. KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız kadro kapsamı dışında kalması kadronun ruhuna ters düşüyor, mahkemeye gitmek yerine masada kalmayı tercih ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Kanun Hükmünde Kararname tüm işçileri kapsarken, hayata geçen uygulamanın tüm işçileri kapsamamasını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Bazı çevrelerin ‘bunlara kadro verirseniz çalıştıramazsın’ yalanları bitti. Onlar kadro sürecinde farklı şeyler dile getirdiler. Biz konfederasyon olarak sahici ve gerçekçi kadro çalışmasının tüm çalışanları kapsamasını istiyorduk. Bu isteğimiz gerçekleşti. Ücret konusunda itirazlarımız var çalışanlar arasında bile ücret eşitsizliği var. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği müteahhit firmalara verilen farkın işçiye yansıtılması önerisinin hayata geçirilmesini istiyoruz. 6 ayda bir yapılacak olan yüzde lük zammı asla kabul etmiyoruz. Çalışan onuruna uygun zamlar istiyoruz. Bu zammı kimse başarı olarak sunmasın. Kim böyle bir zammı işçi kardeşlerimize 2020 yılına kadar reva görüyorsa bu kurum ve kişileri Cumhurbaşkanımıza buradan şikayet ediyoruz. Kamu çerçeve protokolü bir an önce hayata geçirilerek, ,işçiler arasındaki maaş farkı, eğitim düzeyi oranında maaş zammı ve maaşların düzeltilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.’’ dedi.

Özbüro İş Temsilcisi Yılmaz Diler ise Genel Başkan Gülbaba’yı Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, taşeron düzenlemesinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Gülbaba ayrıca Erzurum Havalimanında AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile bir süre görüşerek, 15 Temmuz gazisinin yaptığı Türk bayrağı el sanatları tablosunu hediye etti.

 
Oltu’da esnaf istişaresi
 
İskoç Müzisyen Paul Dwyer Anadolu hayranı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da esnaf istişaresi
Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca düzenlenen genişletilmiş esnaf toplantısı yapıldı.
DAİB Mali'de Doğu’yu tanıttı
Mali Sınai ve Kalkınma Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez 19-21 Nisan ...
ABİGEM çiftçileri bilgilendirdi
Erzurum merkez ve 14 ilçeden yaklaşık 450 çiftçinin katıldığı etkinlik, ...
 
KUDAKA bölgesinde ulaşım seferberliği
Yol yapım çalışmasını yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk ...
'Erzurum ortak paydamız'
ETSO. DAİB, ETB ve ESOB yöneticileri Erzurum'un ekonomik performansının ...
KUDAKA esnaf araştırması yayımlandı
KUDAKA tarafından, perakende sektöründe son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler ...
 
Ağbal yeni ekonomi paketini değerlendirdi
Varlık Barışı’nın detayları belli oldu.
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
TBB Mart ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da ...
Erzurum’daki refah artışı verilere de yansıdı
Erzurum’da artan refah düzeyi, taşıt ve konut alımlarındaki yoğunlaşma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva