Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Gazze’de can kaybı 36 bin 224’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 36 bin 224’e yükseldi
TBMM’den tarihi tezkere
TBMM’den tarihi tezkere
Tunç’tan Uluslararası hukuk eleştirisi
Tunç’tan Uluslararası hukuk eleştirisi
Tekin mesleki eğitimde reformları paylaştı
Tekin mesleki eğitimde reformları paylaştı
‘Türkiye izin vermeyecektir’
‘Türkiye izin vermeyecektir’
HABERLER>GUNDEM
17 Ocak 2014 Cuma - 10:47

Göğsümüzü kabartan bir Dadaş Vali...

Yetim büyüyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın başlattığı projeyle, babasını kaybetmiş çocuklara her türlü destek veriliyor.

Göğsümüzü kabartan bir Dadaş Vali...

Bu anlamlı proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca tüm illerde de uygulanabilecek sosyal bir proje olarak ön plana çıkıyor.

 YAZICI’NIN HAYAT HİKAYESİ PROJEYLE ÖRTÜŞÜYOR

Bu güzel projenin mimarı olan Vali Abdulkadir Yazıcı’nın hayat hikayesi de projeyle örtüşüyor.

Vali Yazıcı, henüz ilkokul 5’inci sınıfa giderken babasını kaybetmiş. Erzurum’un sert iklimine, yaşamın tüm zorlukları da eklenince babasızlığı yüreğinde hissetmiş. Zorluklara aldırış etmeden çalışan Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini tamamlayarak Kaymakam olarak ülkeye hizmet etmeye başlamış.

Vali Yazıcı’nın Türkiye’nin farklı illerinde Vali Yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerinde çok sayıda projeye imza atmış.

VALİ KONAĞI'NDA  ÇOCUKLARLA MEVLİD KANDİLİ

İstanbul Bayrampaşa İlçesi kaymakamıyken hazırladığı bu projeyle yüzlerce yetim çocuğu baba şefkatiyle tanıştıran Vali Yazıcı, projenin ikinci ayağını Yozgat’a taşıyarak 2 bin yetim ve annesinin sorunlarını dinliyor.

Öyle ki Mevlid Kandili gibi  manevi günlerde ve diğer zamanlarda da Vali Konağı’nı bu çocuklara açarak programlar düzenliyor.

ONLARA MODEL OLUYOR

Çocukları kimsesizlik atmosferinden uzaklaştıran Vali Yazıcı, onlara çalıştıkları zaman başaramayacakları hiçbir şeyin olmayacağını anlatıyor ve  yaşayan bir örnek olarak da karşılarında duruyor. 

Çocukların maddiyattan çok manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yazıcı, bu sebeple geliştirdikleri proje ile tüm devlet kurumlarında yetim ve dul kadına pozitif ayrımcılık yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Bu proje ile babası vefat etmiş, 18 yaşının altında bulunan çocuklar ve annelerin ihtiyaçlarını belirlediklerini vurgulayan Yazıcı, “Bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar planlanması ve uygulanması amacıyla; ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde  hareket edilerek, çocuklarımıza ve annelerimize psiko-sosyal destek vermeyi amaçlıyoruz”diye konuştu.

PEYGAMBERİMİZ DE YETİMDİ

Peygamberimizin de yetim olduğunu anımsatan  Vali  Yazıcı, "Efendimizin, yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Onlara çok güzel davranır her türlü sorunlarıyla ilgilenirdi. Evinin kapıları yetim çocuklar için sonuna kadar açıktı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu biliyordu. Yetimlere olan merhametinden dolayı, devamlı olarak onları korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Biz de Hami-Yet Projemiz ile çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bizim de en büyük sevinç kaynağımız bu olacak” dedi.

ANNELERE MESLEK EDİNDİRİLİYOR

Yazıcı, Hami-Yet annelerine yönelik açılan “Aşçı Yardımcılığı ve İpek Bez Dokumacılığı kursu ile de annelerin kendi ayakları üzerinde durmaları için meslek edindirdiklerini kaydetti.

Yazıcı, “3 ay sürecek bu kursumuza 15 Hami-Yet annemiz devam ediyor. Haftada 30 saat ders gören annelerimiz kurs bitiminde Aşçı Yardımcılığı Belgesi alacak. Bu belgeyi aldıktan sonra dilerlerse aşçılık kursuna da devam ederek kendilerini bu alanda geliştirecekler. İŞKUR’un meslek edindirme kursları kapsamında yürütülen bu çalışmada annelerimiz kurs süresince cüz-i de olsa bir gelir elde ederken aynı zamanda iyi bir meslek sahibi de olabilecek” dedi.

Hami-Yet annelerine yönelik İpek Dokumacılığı Kursu da düzenlediklerini vurgulayan Yazıcı, Yozgat'ın unutulmaya yüz tutmuş el dokuma sanatlarının, kültürel motiflerinin Hami-yet anneleri ile yeniden canlandırıldığını söyledi.

Kilim, halı, bez dokumacılığının Yozgat’ın yöresel sanatları arasında yer aldığını vurgulayan Yazıcı, kentin dokuma türleri arasındaki İpek bez dokumacılığının Hami-yet anneleriyle hayat bulduğunu vurguladı. Habervaktim

 
Bu arkadaşımız Türkiye vatandaşı mı?
 
10 Milyon Emeklinin Merakla Beklediği Haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın DOSİAD'ı ziyaret etti
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD)’ni ziyaret eden MHP ...
Hilalkent'te buzul çağı yaşıyorlar...
Erzurum’un Hilalkent semtinde faturaları ödenmediği için doğalgazı kesilen ...
Bakan Ala'dan flaş açıklama
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6. Büyükelçiler Konferası'nda büyükelçilere ...
 
Kırkıncı Hoca'dan Çarpıcı Tesbit
Mehmet Kırkıncı Hoca hükümet için, 'Tanzimat'tan sonra maharetli bir kadro ...
Erzurum'da 250 işçi ortada kaldı
Erzurum’da Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı’nı üstlenen ...
Yıldız Erzurum'a veda etti
İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında yer ...
 
Türkiye'ye Büyük İhanetin Kanıtı
Aralık'ın ardından ortaya atılan ikinci dalgayla, dev projeler hedef alındı.
Erzurum Emniyet Müdürü Karabörk göreve başladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne atanan Kamil Karabörk, bugün göreve başladı.
Bakanlık’tan İspirli Hazık Efendi’ye vefa
İspirli Divan şairi ve İbrahim Hakkı’nın Farsça hocası Hâzık Efendi’ye ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva