Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
13 Aralık 2012 Perşembe - 08:23

Görmez'den haklı tepki

Diyanet işleri Başkanı Görmez, “Başkanlığımızı ve fedakâr din görevlilerimizi, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye kimsenin hakkı yoktur…” dedi.

Görmez den haklı tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Afyon’da düzenlenen İl Müftü Yardımcıları Seminerine katıldı. Seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, son günlerde basında Diyanet bütçesine ilişkin yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Başkanlığımızı milletimizin dini manevi hayatına hizmet eden, fedakâr din görevlilerimizi sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir. Ülkemizin tarihine baktığımızda hem din hizmeti hem de yaygın din eğitimi amacıyla kurulan vakıflarımızın mal varlığını düşündüğümüzde aslında Diyanet İşleri Başkanlığı devlete hiçbir şekilde borçlu değildir.” dedi.
Afyon İl Müftü Yardımcıları Seminerinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan bütçeye ilişkin son günlerde devam eden tartışmaların hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi;
“BAŞKANLIĞIMIZI MİLLETİMİZİN SIRTINDA BİR YÜK GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAK HİÇ KİMSENİN HADDİ DE DEĞİLDİR, HAKKI DA DEĞİLDİR…”
“Ülkemizde, belirli zaman dilimlerinde değerli basınımızın ve bazı siyaset adamlarının Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili geleneksel hale gelmiş, klişeleşmiş, yanlış değerlendirmeleri olmaktadır. Bunlardan bir tanesi her yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurumların bütçeleri tespit edilirken plan bütçe komisyonu aşamasından itibaren yapılan 'Bütçede aslan payı Diyanet’e', 'Diyanet’e on bakanlığın bütçesi' gibi değerlendirmelerdir. Bu değerlendirmeler aslında her sene Başkanlığımızı ve camiamızı üzmektedir. Her şeyden önce Başkanlığımızı milletimizin dini manevi hayatına hizmet eden, fedakâr din görevlilerimizi sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir.Üstelik bu değerlendirmeler hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır.”
Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan bütçenin neredeyse tamamının personel giderlerine ayrıldığını belirten Başkan Görmez’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;
“BAŞKANLIĞIMIZ KADAR DEVLETE YÜK OLMAYAN VE HAYIRSEVER HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURAN BAŞKA BİR KURUM YOKTUR…”
“Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan bütçenin neredeyse tamamı personel maaşlarından ibarettir. Nitekim bu yılki bütçenin yüzde 95,7’sini tamamıyla personel giderleri oluşturmaktadır. İkincisi, Diyanet İşleri Başkanlığı kadar devlete yük olmayan ve hayırsever halkımızın desteği ile ayakta duran başka bir kurum yoktur. Camileri, Kuran kurslarını, müftülük binalarını yapan hayırsever halkımızdır. Bu camilerin, Kuran kurslarının, müftülük binalarının bakım ve onarımı, burada yatıp kalkan öğrencilerin ibatesi, iaşesi de tamamıyla halkımız tarafından karşılanmaktadır."
“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ YURT DIŞI HİZMETLERİ İÇİN BÜTÇEDE AYRILAN TEK BİR KURUŞ DAHİ YOKTUR VE HİZMETLERİ DİYANET VAKFI MARİFETİYLE YÜRÜTMEKTEDİR…”
"Üçüncüsü, ise Başkanlığımız yüzü aşkın ülkede hizmet yürütmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinde bu hizmetler için ayrılmış tek bir kuruş ödenek yoktur. Bu hizmetler tamamen yine hayırsever halkımızın desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle gerçekleştirilmektedir. Türkiye’den yurt dışına hizmet götüren bütün sivil toplum örgütlerinin götürdüğü hizmetlerin yüzde ellisini TDV götürmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı da yurt dışı hizmetlerini hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yürütmektedir."
“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE DİN EĞİTİMİ VE DİN HİZMETİ AMAÇLI VAKIFLARIMIZIN BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİR…”
"Dördüncüsü, Diyanet İşleri Başkanlığına yasaların verdiği iki büyük görev vardır. Bunlar; din hizmeti ve yaygın din eğitimidir. Din hizmeti ve yaygın din eğitiminin kamu hizmeti sayılıp sayılamayacağı elbette tartışılabilir. Ancak eğer bu tartışılacaksa Diyanet İşleri Başkanlığı ile din eğitimi ve din hizmeti amaçlı vakıflarımızın birlikte değerlendirilmesi gerekir."
“DİN EĞİTİMİ VE DİN HİZMETİ AMAÇLI KURULAN VAKIF VARLIĞIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DEVLETE HİÇBİR ŞEKİLDE BORÇLU DEĞİLDİR…”
"Aslında ülkemizin tarihine baktığımızda hem din hizmeti hem de yaygın din eğitimi amacıyla kurulan pek çok vakıflar mevcuttur. Din eğitimi ve din hizmeti amaçlı kurulan bu vakıf varlığımızı düşündüğümüzde aslında Diyanet İşleri Başkanlığı devlete hiçbir şekilde borçlu değildir."
“BÜTÇEYLE İLGİLİ ATTIĞI MANŞETLER DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINI VE ÇALIŞANLARINI, DEVLETİN, MİLLETİN SIRTINDA YÜK GİBİ GÖSTERME ÇABA VE GAYRETLERİ SON DERECE ÜZÜCÜDÜR…”
"Beşincisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’nin en ücra köşelerine, her köyüne, mezrasına hizmet götüren tek kurumdur. Bütün bunları dikkate aldığımızda her sene değerli basınımızın Diyanetin bütçesiyle ilgili attığı manşetler Diyanet İşleri Başkanlığını, çalışanlarını, devletin ve milletin sırtında yük gibi gösterme çaba ve gayretleri son derece üzücüdür ve doğruları yansıtmamaktadır.”
 

 
Tarihe geçtiler
 
Kerkük'e ağıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Şehitlerine yürüyecek
Türkiye’de ilk kez 10 bin kişi şehitler için yürüyecek.
Erzurum'da dev organizasyon
Erzurum, UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası elemelerine ev sahipliği yapacak
Erdoğan'dan istihdam vurgusu
Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe ...
 
Sebahattin Zaim şükranla anılıyor
“Hocaların Hocası” olarak tanınan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hocası ...
Başbakan'dan dizi tepkisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisine ...
Başbakan'dan tarihi vurgu
Başbakan Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlara seslenerek PKK terör örgütünün ...
 
Erdoğan'dan tarihi tespitler
Başbakan Erdoğan, Filistin'in 29 Kasım'dan itibaren tarih sahnesindeki ...
TÜHAD'tan tepki
Artan uyuşturucu kullanımını ve yakalanan uyuşturucunun kamuoyuna yansıtılma ...
Askerin ölümünde CİNAYET şüphesi !
Şırnak'ta kaza kurşunu ile şehit olan Kuşadalı askerin cenaze töreni ertelendi...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva