Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
23 Şubat 2024 Cuma - 02:15

Göktaş’tan kadın işgücü değerlendirmesi

Göktaş, son 20 yılda kadınların sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekerek, “2002’de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36’ya yükseltmiş durumdayız” dedi.

Göktaş’tan kadın işgücü değerlendirmesi

“İstanbul’u Büyüten Kadınlar” programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son 20 yılda kadınların sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekerek, “2002’de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36’ya yükseltmiş durumdayız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen “İstanbul’u Büyüten Kadınlar” programında kadınlarla bir araya geldi. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un da katıldığı programda konuşan Bakan Göktaş, kadınların sosyal hayata katılımlarının önemine dikkat çekerek, AK Parti’nin iktidara geldiği ilk andan itibaren bu çerçevede birçok projeye imza attığını ve 2002’de yüzde 27,9 olan kadın işgücüne katılma oranının 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36’ya yükseldiğini dile getirdi. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili de konuşan Göktaş, Murat Kurum ile birlikte İstanbul’un hak ettiği gerçek belediyecilikle buluşacağını ifade etti.

 “Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 36’ya yükseldi”

AK Parti iktidarı döneminde kadınların sosyal hayata katılım oranının artırıldığını söyleyen Göktaş, “2002 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın temsili oranı yüzde 4,4 iken 2023 yılında yapılan genel seçimlerde bu oran yüzde 20’ye yükseldi. Son 20 yılda kadınlar, siyasette güçlü profilleriyle yer aldılar, almaya devam ediyorlar. Kadınlara yönelik politika ve hizmetler bizim Bakanlığımızın da ana çalışma alanları arasında yer alıyor. Kadının statüsünün güçlendirilmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim en önemli gündem başlıklarımızdan birisi oldu. Bu konudaki ciddiyetimizi hayata geçirdiğimiz birçok politika ve hizmetlerimizle gösterdik. 22 yılda kadınlara yönelik, hem iş hayatında hem de sosyal hayatta var olan ayrımcı uygulamalara son verdik. Kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan hayatın her alanında daha güçlü hale gelmeleri için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. 2002’de yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılma oranını 2023 yılı Kasım ayı itibariyle yüzde 36’ya yükseltmiş durumdayız. İş ve aile dengesini korumak çok önemli. Bu kapsamda doğuma bağlı izin hakları ve esnek çalışma modellerine ilişkin düzenlemeler gibi son yıllarda önemli düzenlemeler hayata geçirdik. Tüm işlerin yüzde 95'inin dijitalleştiği bir dünyada, kadınların bu alandaki varlığı kritik önem taşıyor. Kısaca STEM dediğimiz Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik alanlarında yetişmiş insan gücü artık stratejik bir güç haline geldi. Biz de özellikle kız çocuklarımızın bu alanlarda eğitimleri ve kariyer yapmaları için özel çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

“İstanbul’u büyüten kadınlardır”

Kadınların yerel yönetimlerine katılımının önemine dikkat çeken Göktaş, “Ülke olarak bizim siyasi tecrübemizde yerel yönetimlerin önemi çok büyük. Biz 'Demokrasi yerelde başlar' anlayışını benimsiyor ve her kademede kadınların varlığını önemsiyoruz. Kadınların yerel yönetimlerde etkili olmasını çok değerli buluyorum. Belediyecilikte farklı kesimlerin ihtiyaç ve beklentilerini anlama ve bu doğrultuda politikalar geliştirme konusunda kadınların perspektifi fark oluşturur. Nitekim burada bulunan her bir katılımcımız, gururla söyleyebiliriz ki 'İstanbul’u Büyüten Kadınlar'dır. Murat Kurum Başkanımızın projelerini incelerken İstanbul için ayrıca heyecanlanıyorum. Çünkü bu projeler İstanbul’un çehresini değiştirecek, değer katacak, güzelleştirecek. Her şeyden önce birikimi ve tecrübesiyle Murat Başkanımız, 'Sadece İstanbul' diyerek yola çıktı ve bütün tecrübesini İstanbul’umuza vakfetmeye hazır. Murat Başkanımızı bürokraside başarılı çalışmalarıyla tanıyoruz. İklim Elçileri Projesiyle gençleri, Doğanın Anneleri projesiyle kadınları ve gençleri çalışmalarında her daim birer yol arkadaşı yaptığına, hepimiz şahidiz. Aynı şekilde, Bakanlık yaptığı dönemde de, şehircilik anlamında Türkiye’nin en önemli dönüşümlerini gerçekleştirdi. Şimdi İstanbul yönetimine talip. Murat Başkanımız, sosyal belediyecilikte de çığır açacak projelerle geliyor. Çalışan kadınlar için iş ve aile dengesini korumak adına kreş ve bakım yardımları çok önemli. 39 ilçe, 964 mahallemize açılacak kreşler büyük bir hizmet olacak. Bu kreşlerin kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılımları için çok büyük birer destek olacağına yürekten inanıyoruz. İnsanı merkeze alan ve sosyal belediyecilik anlamında çığır açacak olan “STEM İstanbul” konseptinin tüm dünya şehirlerine model olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 
Yumaklı: Türkiye’nin gıda arz güvenliği sorunu yok
 
Gazze’de can kaybı 29 bin 410’a yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükece İletişim Bölge Müdürlüğüne atandı
Atama kararlarına göre İletişim Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğüne Recep ...
Erzurum Valiliğinde tarımsal üretim gündemi
Erzurum’daki tarım ve hayvancılığım değerlendirildiği toplantıda ilgili kurumlar sunum yaptı.
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 ...
 
ASHB Eylem Planı Hazır
Göktaş, “İki yıllık çalışmalarımız sonucunda hazırladığımız Eylem Planımız ...
Göktaş SED verilerini paylaştı
Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin ...
Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Ünitesi’ne kavuşuyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Tıp Fakültesi Araştırma ...
 
ASHB 8 bin personel alacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesine ...
Engelli istihdamında rekor
Göktaş, ‘’19 Şubat Pazartesi 2 bin 392 engelli vatandaşımızı daha kamu ...
Sağlıkçıların sessiz yürüyüşünde 14. Hafta
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Erzurum'da ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva