Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SÄ°YASET
2 Mart 2015 Pazartesi - 09:56

Güllüce: ‘Göç, önünde durulmaz bir güç’

Bakan Güllüce, “Göç önünde durulamayacak bir engel, göçün önünde dursaydık biz Anadolu’da olmazdık” dedi.

Güllüce: ‘Göç, önünde durulmaz bir güç’

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) ortaklaşa düzenlediği “Yeni Türkiye’nin Şehir Vizyonu” adlı konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldı. Bakan Güllüce, “Göç önünde durulamayacak bir engel, göçün önünde dursaydık biz Anadolu’da olmazdık” dedi.
Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği “Yeni Türkiye’nin Şehir Vizyonu” isimli konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AY-BİR Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı ve çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı şöyle anlatayım, Akif denen adam Bedir’de kalmış diyen bir dönemle, buraya çıkıp Selamünaleyküm diyerek başlayan ve milletin bütün kutsallarına saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir paşanın arasındaki fark, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farktır” dedi.
GÜLLÜCE: “GÖÇ ÖNÜNDE DURULAMAZ BİR GÜÇTÜR”
Konuşmasının başında 28 Şubat sürecinde yaşadığı bir anısına yer veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Göç öyle büyük bir güç ki önünde durulması mümkün olmayan bir güç. Eğer göçün önünde durulabilseydi biz İstanbul’da, Rumeli’de, Balkanlarda olmazdık. Göçün önünde hiçbir güç duramaz. Biz göçle Anadolu’da olabildik. İşte böyle o göçün gücüyle Anadolu’dan köylerden gelen insanlar gelerek yerleşmeye başladılar. Çok zor şartlarda gelip yerleşebildikleri için ve çok zor şartlarda arsa alabildikleri için, çok zor şartlarda inşaat yapabildikleri için bu gün ki tabloyla karşılaştık. Nedir o, kolonu olmayan ve 5. Katta kolonu olan ve diğer katlarda kolonları olmayan yani hiçbir mühendislik hizmeti olmayan, zeminin ne olduğu bilinmeyen ve sokakları daracık olan inşaatlarda nelerin kullanıldığı çok fazla belli olmayan binaların olduğu şehirler oluşturuldu. Ben bunları geçmişi yaralamak ve yargılamak için söylemiyorum. Bu gün ki halimizi tespit etmeye çalışıyorum. O zaman bizim hızla yeni şehirler yeni güzellikler oluşturmamız lazım ve bununla ilgili seferber olmamız lazım. İvedi olarak bu işlere başlamamız ve hızlandırmamız lazım.1999 depreminin içinizde çoğu insan yaşamıştır bilir. Ben o günlerde belediye başkanıydım, Allah o günleri bir daha bize göstermesin, bu milletin başına öyle bir afet vermesin” dedi.
GÜLLÜCE:”2023”TE YENİ ŞEHİRLER KURMAK İSTİYORUZ”
2023 yılında yeni şehirler kurmayı hedeflediklerini ifade eden Güllüce, “Bizim hedefimiz öncelikle insan dostu bir şehir, bu sayede şehrin ekonomisiyle, kültürüyle, tarihiyle, el sanatlarıyla, tarımıyla, turizmiyle ülkeye entegre olmuş yeni şehirler güzel şehirler inşa etmektir.2023 yılında hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, estetik, katılımcı, ruh köküne bağlı, inanç merkezli marka şehirler haline getirmektir” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÖKSU:” 28 ŞUBAT SÜRECİNDE ŞEHİR VİZYONLARI DEĞİL, TUTSAKLAR KONUŞULURDU”
Konferansta konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Aslında 28 Şubat, eskiden kalma eski Türkiye’nin tarihi. Bugün ise yeni Türkiye’nin 28 Şubat’ı. Eski 28 Şubat’ta şehir ve şehir vizyonlarını değil, eski 28 Şubat’larda bu ülkedeki tutsaklıkları konuşuyorduk, özgürlükleri konuşuyorduk. İnancından dolayı hor görülen, inancından dolayı ötekileştirilen hatta ikinci sınıf muamele gören insanların geleceğini konuşuyoruz. Okulların kapısından çevrilen, kamu binalarının kapısından çevrilen hatta yoldan geçerken bazılarının öcü diye baktıklarının olduğu bir ülkenin haritasını çiziyorduk. Çok şükür ki Türkiye artık bu 28 Şubat’ta onu eski günleri olarak yad ediyoruz” diye konuştu.
Konferans sonunda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bakan İdris Güllüce’ye şehir vizyonlarını anlatan kitap hediye etti. Kitabi alarak Esenler Belediye Başkanına teşekkür eden Güllüce, “Plaket ve kitaplar vererek hitaplaşalım diyorum. İnşallah seneye de bu gün başkanımızı fazla yorduğumun farkındayım ama seneye bu gün için şöyle bir hayal kuruyorum. Yine aynı günde 28 Şubat anıları 1. Cilt armağan ediyorum” demesini istedi.
 

 

 
Bayburt,’ta 3 puan sevinci
 
Sakaltutan’da trafik kazası: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Hizmet için varım’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Dumlu’da incelemelerde bulundu.
'Erzurum'a teşekkür borcu' vurgusu
AK Parti olarak Erzurum'a teşekkür borçlarını ödeyeceklerini dile getiren ...
Güllüce'den mükemmel tespit
Bakanlık olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini ...
 
Bozdağ siyasi gündemi değerlendirdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin seçimlere parti olarak girmesinde ...
Bozdağ’dan 'Fethullah Gülen' açıklaması
Bozdağ, Fethullah Gülen hakkındaki yakalama kararına ilişkin, "Fetullah ...
MHP Kadın Kolları’nda Güven dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Olan ...
 
Erbakan rahmetle anıldı
'Erbakan'ı anma ve anlama gecesi' ismiyle düzenlenen programa 'Allah dostu ...
Engellilere mobil seçim imtiyazı
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, bakıma muhtaç, ...
Öz’den Yeni Türkiye vurgusu
Öz, basını güçlü şehirlerin gelişmesinin daha hızlı ve doğru bir şekilde olduğunu vurguladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva