Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SÄ°YASET
28 Mayıs 2015 Perşembe - 09:07

Güllüce’den 27 Mayıs tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Zincirbozan Askeri Tesisleri'nde 27 Mayıs darbesini kınayarak, “Bu darbeleri yapanları bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Güllüce’den 27 Mayıs tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Zincirbozan Askeri Tesisleri'nde 27 Mayıs darbesini kınayarak, “Bu darbeleri yapanları bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı İdris Güllüce, Çanakkale ziyareti sırasında Zincirbozan Askeri Tesisleri'ne geldi.

12 Eylül döneminde Milli Güvenlik Konseyi'nin 31 Mayıs 1983 tarihli kararıyla, Adalet Partisi'nden Süleyman Demirel, Ali Naili Erdem, Ekrem Ceyhun, Saadettin Bilgiç, Nahit Menteşe, İhsan Sabri Çağlayangil, Yiğit Köker, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Deniz Baykal, Celal Doğan, Sırrı Atalay, Metin Tüzün, Ferhat Aslantaş, Süleyman Genç, Yüksel Çakmur, Büyük Türkiye Partisi'nden Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Gölhan'ın yaklaşık 4 ay zorunlu ikamete tabi tutulduğu, deniz kenarında bulunan ve 30. Deniz Hava Savunma Batarya Komutanlığı’nın kullandığı tesis 2011 yılında kapatıldı.

Kapalı olan askeri bölgenin girişinde açıklama yapan Bakan Güllüce, “Bugün 27 Mayıs, demokrasi cinayetinin yıl dönümü. Milli iradeye yapılan cinayetin katilliğin yıl dönümüdür. Biliyorsunuz, 27 Mayıs’ta milli iradeye karşı, 'egemenlik hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' iradesine karşı zalimce bir darbe yapılmış, başbakan ve 2 bakan asılmıştır. Bakanlardan 1 tanesi de Çanakkale milletvekilidir. Dolayısıyla telhin ediyorum, 27 Mayıs’ı yapanları da, alkışlayanları da, yandaşlık yapan siyasi partileri de, 27 Mayıs’ı öven entelektüelleri de kınıyorum. Bunların hepsini de demokrasi düşmanı ilan ediyorum. Şu anda da Zincirbozan’dayız. Burası da 12 Eylül’ün izini taşıyan bir yerdir. 12 Eylül’de 3 tane parti genel başkanı Deniz Baykal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, bir de Hüsamettin Cindoruk burada tutuklanmıştır. Buranın böylesine kötü bir izi vardır. Bu darbeleri yapanları da bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum. Ancak Türkiye’de bir problem var. Bazıları bazı darbeler iyidir, bazı darbeler kötüdür derler. Bu ülkede maalesef 28 Şubat, 27 Mayıs çok iyidir diyen okur yazarlar var. Biz AK Parti olarak bütün darbeleri kınıyor ve lanetliyoruz ve yaşasın demokrasi diyoruz. Bu arada rahmetli Adnan Menderes’i ve şehit 2 bakanın da rahmetle anıyorum. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan ise “Çanakkale'mizin her köşesi marka ve ayrı bir değerdir. Şehitliğimiz, Kazdağımız ve diğerleri başka bir değerdir ama Zincirbozan demokrasinin yüz karasıdır. Bu yerin bu saatten sonra boşaldığını görüyorsunuz. Artık burada askeri bir karakol yok. İstiyoruz ki burası seçimden sonra istikrarın devamına bağlı olarak bir an önce milli iradeye verilerek müze haline getirilsin” ifadelerini kullandı.

 
Karslı ilçe turundaydı
 
Oltu altyapısına tarihi temel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karslı ilçe turundaydı
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, seçim çalışmaları ...
Onlara durmak yok
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Belediye Meclis üyeleri ...
Fırat: ‘Bunlar Peygamberimize saygılı mı?’
Fırat, ‘Peygamber Efendimiz’in Veda Hutbesinde kadınların Allah’ın emaneti ...
 
Aydemir: ‘Halk unutmaz’
Erzurum’un meşhur ‘Yağmurlar yağdı, yarıklar mı kapandı’ sözünü hatırlatan ...
Korkut: "Gezi Planı tutmamıştır"
Korkut, "Memlekete bir çivi çakmamış zihniyet, Yakutiye Kent Meydanına ...
Ala’nın maşallahı var
AK Parti Milletvekili Adayı Efkan Ala, partisinin Olur, Şenkaya ve Akşar’da ...
 
Tarıkdaroğlu 7 Haziran’ın önemini paylaştı
AK Partili aday Zafer Tarıkdaroğlu, Yakutiye ilçesinde bulunan Oto Sanayi ...
İttifak adayları STK turunda
Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP), SP çatısı altında ...
Anıtlar Kurulu karar verdi ve tır kaldırıldı
Erzurum’da seçim çalışmaları kapsamında Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva