Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>BÖLGE
17 Nisan 2014 Perşembe - 10:45

Gönüller O'nun sevgisiyle arındı

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük bir coşku içinde geçiyor.

Gönüller O nun sevgisiyle arındı

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük bir coşku içinde geçiyor. Erzurum’da Atatürk üniversitesinde gerçekleştirilen kutlu doğum haftası etkinliği yoğun bir ilgi gördü. İlde Kutlu doğum Haftası çerçevesinde 18 nisanda Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla cami açılışı yapılacak, Görmez konferans verecek.

OVAPINAR KÖYÜNDE DUA VE SALÂVATLARLA KÂİNATIN EFENDİSİ ANILDI

Ardahan Merkeze bağlı Ovapınar köyünde Kur'an Kursu tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

 Ardahan İl Müftülüğü tarafından 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Ovapınar Camisinde Kutlu Doğum Programı yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” konulu konuşma, Şemail-i Şerif, Naat-ı Şerif, İlahiler, Hırka-ı Şerif (Veysel Karanî) piyesi ve Hadis-i Şerif yarışmasıyla devam eden program, Salavat ve Hatim dualarıyla şenlendirildi. Belge ve ödül töreni ve ağaç dikimi ile hat ve ebru sergisi açılışı ardından misafirlere kutlu doğum pilavı ikramıyla tamamlandı.

İki kategori de düzenlenen hadis yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri ve kurs programı içerisinde Kur'an-ı Kerim öğrenimi yanında okuma-yazma da öğrenen kursiyere belge, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun Eşi Nilgün Azizoğlu tarafından verildi.

ADİLCEVAZ’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

 Adilcevaz Kaymakamlığı bünyesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile ilçedeki tüm okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında "Peygamber Efendimizin Hayatı" konulu ezbere şiir ve bilgi kültür yarışmaları yapıldı. Adilcevaz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan yarışmaya ilçe merkezi ve köylerde bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler katıldı. "Peygamber Efendimizin Hayatı" ile ilgili kitaplardan soruların sorulduğu, 40 hadis ezberleme, naat ve şiir dallarında düzenlenen yarışmada öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Yarışma sonunda sorulan soruların tümüne doğru cevap veren Merkez İbrahim Karaoğlan İlköğretim Okulu birinci olurken, ikinciliği İnönü İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Şehit Yusuf Sayan İlköğretim Okulu ile Şehit Mehmet Ali Erçetin İlköğretim Okulu paylaştı

Düzenlenen yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen bilgi yarışmasına Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, İlçe Müftüsü Sait Dizen, kamu kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

TATVAN’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bitlis’in Tatvan Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenledi.

 Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda katılımcılara Peygamber Efendimizin (sas) hayatından örneklerin yer aldığı slayt gösterisiyle başladı. Programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 1989 yılından bugüne Peygamber sevgisi etrafında toplumu bütünleştirmek amacıyla kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki ana temasının “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olduğunu ifade etti. “İhlas ve samimiyet dinin özü, dindarlığın hülasasıdır” diyen Kaymakam Erkan, “İhlas ve samimiyet; inancın, kulluğun ve itaatin sadece ve sadece alemlerin rabbi olan Allah’a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet, bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmıştır” diye konuştu.

 Tatvan İlçe Müftüsü Sebhetullah Kızılşah ise, “Tatvan İlçe Müftülüğü olarak ilçemizde kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik, beraberlik ve samimiyet duygularımızı pekiştirmek için Kutlu Doğum Haftası’nın manevi atmosferinde birtakım etkinliklerimiz olacaktır” dedi.

 Düzenlenen etkinliğe Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

MÜFTÜ AKIN GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kutlu Doğum haftası kutlamaları kapsamında Erzincan Müftüsü Galip Akın, gençlerle bir araya geldi. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezini ziyaret eden Müftü Akın, Kutlu Doğum haftası ile ilgili gençlere bilgi verdi. Gençlik Merkezi buluşmaları etkinlikleri kapsamında gençlerin bu haftaki konuğu Erzincan İl Müftüsü Galip Akın oldu. 14-20 Nisan Kutlu Doğum haftası olması nedeniyle Müftü Akın, gençlerle bir araya geldi. Yapılan etkinliğe katılım oldukça yüksekti. İl Müftüsü Galip Akın, gençlere yönelik Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) ve Gençlik konulu bir konuşma yaptı. Gençlerin ülke için en büyük hazine olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Akın, katılımcılara peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek onlara yol gösterecek tavsiyelerde bulundu. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu ise Peygamber efendimizin gençlere yönelik en güzel örnek olduğunu ifade ederek, İl Müftülüğü ile bundan sonrada koordineli çalışacaklarını söyledi.

KOVANCILAR'DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kitap ve gül hediye edildi.

 Kovancılar İlçe Müftülüğü ile Kovancılar Ortaokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çerçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Canpolat, İlçe Müftüsü Feyzullah Çalışkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe katılan tüm misafirlere Peygamber Efendimiz'in güzel ahlakını anlatan bir kitap ile gül hediye edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiirler ve ilahilerin okunduğu programda Peygamber Efendimiz'e ithafen yazılan mektup yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Okul bünyesinde 50 öğrenciye ise kırk gün boyunca çeşitli camilerde sabah namazını kıldıkları için İlçe Müftülüğü tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.

İlçe Müftüsü Feyzullah Çalışkan, bu tip etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, öğrencilere ödül olarak verilen hediyelerin onları Peygamber sevgisine teşvik ettiğini söyledi.

HAKKARİ’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

- Hakkari’de, Kutlu Doğum Haftası düzenlen etkinlikle kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan İl Müftüsü M.Faysal Geylani, Kutlu Doğum Haftası’nda bul yıl “Din ve samimiyet” temasının işlendiğini belirterek, “Sevgili Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu çağın içinde O’nun rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.

 Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar tarafından “Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi. Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program yapılan dualar, okunan ilahilerle son buldu.

PEYGAMBER DİN VE SAMİMİYET KONFERANSI DÜZENLENDİ

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çercevesinde ‘Hz. Peygamber, Din Ve Samimiyet’ adlı konferans düzenlendi. Şair Zihni Kültür merkezi’ndeki konferansa Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un selamlama konuşmasından sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nasrullah Hacımüftüoğlu samimiyet, ihlas, sıdk, sadakat, vefa ve bu kavramların zıddı davranışlar içeren olan riya, müdahene, münafıklık gibi kavramlar hakkında genel bilgi vererek konuşmasına başlayan Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, "İhlasın en güzel örneğini Hz. Peygamberdir. Hz. Peygamber çok muhlis bir şekilde, samimi bir şekilde tebliğ ettiği dinin mensubu idi. Bazıları din sistemi kurar fakat o sistemin samimisi olmaz. Hz. Peygamber Kur’an-ı hayatına tatbik eden ilk şahsiyettir.

 Hanımına sorulmuş: ‘Peygamberin ahlakından söz eder misiniz? Demiş ki: ‘Kur-an-ı Kerim’i okuyun baştan sona kadar.’ O halisti, muhlisti. Peki, ashab-ı kiram nasıldı? Ashab-ı kiramın da çok samimi bir şekilde salabet-i diniyesi hasıl olmuştu. Kafirlerin ve müşriklerin baskılarına zerre kadar aldırmayan bir birinci nesil, bir altın halka teşekkül etmişti. Mesela Ammar bin Yasir’i düşünün, babasını düşünün, o ailenin maruz kaldığını eza ve cefayı düşünün. Kim tahammül edebilir? Zerre kadar inançlarından taviz vermiyorlar. Hubeyb yine bir köledir. Bunu kızgın çölde yatırır, ellerini ayaklarını bağlar eza ve cefa ederlerken efendisi müşrik diyor ki ‘ Hubeyb, sana bir şey söyleyecem. ‘İnandığın Muhammed benin yerimde olsaydı keşke’ der misin? Keşke o benim yerimde olsa da şu cezayı o yese dersen seni serbest bırakacam dediğinde. ‘ Behey müşrik, haşa O’nun bir kılını bile ben buraya reva görmem. Ben ölürsem onun yolunda ne gam ki? İşte bu bir salabettir. Bu din o samimiyet sayesinde Mekke’nin o susuz vadisinden çıkmış bugün de Bayburt’un bu güzel Çoruh’unun kenarında kutlanıyor. Bu samimiyet, ihlas olmasaydı, ashabın bu samimiyeti, baştaki neslin bu samimiyeti olmasaydı, bu din bu seviyeye gelmezdi. Samimi Müslümanlar sayesinde din bu güne kadar gelmiş. Yine bizim milletimizi samimi bir şekilde bu dine sarılmıştır ki elhamdülillah hiç şikâyetçi değilim, elbette ki bazı eksikliklerimiz olacak. Gelişmeler gayet çok güzel, daha da güzel olacak inşallah. Ben Bayburt’u çok iyi bilirim. Bayburt dini için ölüme hazırdır."dedi.

 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mektup ve şiir yarışmasında dereceye giren; Ortaokullar arası Peygamber Efendimize mektup yazma yarışmasında;

 1.olan Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hayriye Medine Köse’ye Valimiz Seayın Mükerrem Ünlüer, 2.olan Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu Zeynep Sıla Çalışkan ve 3.olan Maden Ortaokulu öğrencisi Zeynep Aydır ödülü Belediye Eski Başkanı Hacı Ali Polat tarafından verildi.

 Liseler arası şiir okuma yarışmasında, Birinci olan Bayburt Anadolu Lisesi öğrencisi Hicret Öksüz’e İl Emniyet müdürü İsa Bülent Kaya, Ikinci olan Bayburt Anadolu Lisesi öğrencisi Serdar Uçar ve üçüncü olan Bayburt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Zengin’e ödülleri Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından verildi. Konferansa katkılarından dolayı Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’na, Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer ve Müftü Kemalettin Aksoy tarafından 8 yılda hazırlanmış henüz satışa yeni sunulan 7 ciltlik Hadislerle İslam kitabı takdim edildi.

 Kutlu Doğum aşının dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi.

ENGELLİLERİN SAKAL-I ŞERİF HEYECANI

 Malatya'da engelli vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'i görünce duygulandı. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Saray Camii'nde, müftülük ile Malatya Bedensel Engelliler Derneği organizesiyle Sakal-ı Şerif ziyaretçilere açıldı.Malatya Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Ahmet İlhan yaptığı açıklamada, dernek üyesi engellilerin talepleri doğrultusunda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sakal-ı Şerif'i ziyaretçilere açma programı yaptıklarını belirtip, “Çok şükür ki, Sakal-ı Şerif'i engelli kardeşlerimizle buluşturduk” dedi.

 Bedensel engelli olan Mehmet Beyazıt ise, 20 sene önce kaza geçirmesi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ifade edip, “İlk defa böyle bir organizasyona katıldım ve Sakal-ı Şerif'i gördüm. Emeği olanlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

'HZ. PEYGAMBER, DİN VE SAMİMİYET' KONULU KONFERANS VERİLDİ

Malatya İl Müftülüğü tarafından 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu konferans düzenlendi.

 Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, ESKKK Başkanı Ali Evren, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Program, Kale İlçe Müftüsü Emin Yılmaz tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "İnsanlığı sevgi, ihlas ve samimiyet; şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden yüce peygambere selam olsun. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, doğruluğu, dürüstlüğü, erdemli olmayı hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını; kısacası her şeyin iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını ondan öğrendik. O bizi, bize hayat verecek şeylere davet etti. O, bize sevgi ve barış dini olan yüce İslam dinini tebliğ etmiştir" dedi.

 Gül'ün konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' konulu konferansını verdi.

 Yanlışa düşmemek için çocukluktan öğrenilen bilgilerin üzerine ilave yapılması gerektiğini ifade eden Karataş, "Bildiğimiz azda bilsek, iyi bilmeliyiz. Çocuklukta öğrendiklerimiz elbette kıymetlidir. Ama onun üzerine sürekli ilave yapmalıyız ki, yanlışa düşmeyelim" diye konuştu.

 Karataş, Allah'ı sevmenin yolunun Peygamberi anlamak, Ona tabi olup, itaat etmekten geçtiğini kaydederek, "Eksiğiz, kusurluyuz, yanlış yaparız, hata ederiz. Özellikle Resulullah Efendimizi anlatmak gibi bir konuda cesur olmak, lakayt olmak, duyarsız olmak çok ağır vebaldir. Ama onun adını anmak, salavat getirmek, Onu anlamaya çalışmak da dinimizde bir ibadettir. Allah'ı sevmenin yolu Peygamberi anlayıp, Ona itaat edip, Ona tabi olmaktan geçer" ifadelerini kullandı.

 
Güllüce kentsel dönüşüm verilerini açıkladı
 
Emniyet traktör sürücülerini bilgilendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş Vali yangınzedelerin imdadına yetişti
Bayburt'un Alapelit köyünde çıkan yangın nedeniyle evleri kullanılamaz ...
‘Başbakan’a minnettarız’
Mert Aydın’ın dedesi Alhan Aydın, torunun katilinin bulunması konusunda ...
‘Zanlı yakalandı ama içim hala yanıyor’
Kars’ta hunharca öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın ailesi, olayı aydınlatan ...
 
‘Zanlı yakalandı ama içim hala yanıyor’
Kars’ta hunharca öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın ailesi, olayı aydınlatan ...
Katil zanlısı için kayıp ilanı vermişler
Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldürdükten sonra Erzurum’a kaçan Aykut ...
Demirdağ, Kar Film Festivali başarısını ödüllendirdi
Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Uluslararası ...
 
Darağacında Mısır eylemi
Gümüşhane’de AK Parti İl Gençlik Kolları Mısır’da idam kararı verilen ...
Nice 169’uncu yıllara
Türk Polis Teşkilatının 169’uncu kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ...
Başaran işe esnaf ziyaretiyle başladı
Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kervan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva