Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
6 Aralık 2012 Perşembe - 03:37

Gizli tanıktan tüyler ürperten itiraf

Gizli tanık Kuzey ifadesinde, "Hatta bu futbol turnuvasının dağdaki PKK’lı Müslüm Göçer adına düzenlendiğini, örgütün YDG gençlik evinde toplanan öğrencilerin Hakkari’de şehit edilen 24 asker için kutlama programı düzenlendi."dedi

Gizli tanıktan tüyler ürperten itiraf

Erzincan’da gerçekleştirilen KCK operasyonu ile ilgili olarak Erzurum’da tutuklu olarak yargılanan 10’u tutuklu 17 kişinin yargılanmasına devam edildi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada gizli tanık Kuzey, yüzü mozaiklenerek kamera ile duruşmada ifade verdi.
Erzurum’da görülen duruşmaya tutuklu sanıklarda Y.O dışındaki Y.B, B,B, Y.K, A.K, Y.Ü, S.S, M.T, S.Y, M.B ile tutuksuz 7 sanık katıldı. Kimlik tespitlerinin yapılması ardından mahkeme heyeti bir kısım sanıkların “Kürtçe savunma” talebini reddetti. Daha önce gizli tanık olarak polise ve savcılığa ifade veren gizli tanık Kuzey de başka bir odada görüntülü kamera sisteminde sesi değiştirilerek tanık olarak dinlendi.
Erzincan’daki KCK yapılanması ve YDG terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15-20 yıl arasında değişen yıllarda hapis istemiyle yargılanan sanıkların yargılanmalarına devam edildi. Aynı örgüt evinde birlikte kalan ve tanık olarak dinlenen gizli tanık Kuzey’e ilk soru mahkeme Başkanı tarafından “Sesimi rahat duyabilir musunuz” şeklinde soruldu. Gizli tanık Kuzey “Evet” dedi. Mahkeme Başkanı Kahya, “Senin kimliğini açıklamadan gizli tanık olarak dinleyeceğiz” dedi.
Gizli tanık, "Daha önce vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ediyorum, konuşmak istemiyorum” diyerek ifadesinin okunmasını istedi. Yüzü mozaiklenen gizli tanık Kuzey’in 1.5 sayfalık ifadesi hakim tarafından okundu.
Kuzey’in ifadesinde öğrencilerin Erzincan’da örgüt adına faaliyet yürüten öğrencilerin örgüt adına futbol turnuvaları düzenleyerek örgüte gelir sağladıklarını anlattı. Gizli tanık Kuzey ifadesinde, "Hatta bu futbol turnuvasının dağdaki PKK’lı Müslüm Göçer adına düzenlendiğini, örgütün YDG gençlik evinde toplanan öğrencilerin Hakkari’de şehit edilen 24 asker için kutlama programı düzenlendi. Grup içinde isimlerini verdiğim öğrencilerin bir kısmı örgütün dağ kadrosuna kazandırılmıştır. Zaman zaman polis evlere baskın yapıyordu. Hatırladığım kadarıyla 6-7 kez baskın yapıldı. Gençlik yapılanması kapsamında kiralanan evler Buğday pazarında bulunuyordu. En son E. Ç.’nin dağ kadrosuna katılmak için evden ayrıldığını duydum” dedi.
KAMERALI TEŞHİS YAPTI
Mahkeme Başkanının “Şimdi kamerayla yüzüne tutacağımız sanıkların hepsinin isimlerini tek tek bize söyle” dedi. Gizli tanık Kuzey, sanıklar içinde sadece Y.B ve B.B’i tanımadı. Diğer sanıkları 'evet' diyerek 'tanıyorum' dedi.
Bir kısım tutuklu sanık avukatı İrfan Sarı, “Gizli tanığa sormak istiyorum, neden mahkeme huzurunda ifade vermedi. Tehdit edilme korkusuyla mı ifade vermek istemiyor" dedi.
Gizli Tanık Kuzey ise, “Bu soruya cevap vermek istemiyorum” dedi. Daha sonra Avukat İrfan Sarı, “Gizli tanığın suçlamalarını kabul etmiyoruz. İnsanlar cezaevine moral için gider, ziyaret için gider. Kaldı ki E. Ç. örgütün dağ kadrosuna katıldığına iddia etmiş ise bir süre önce mahkemece salıverilmesi bir gerçektir. Müvekkillerimizin basın açıklamaları demokratik hukuk çerçevesinde yapılan basın açıklamalarıdır. Gizli tanığın müvekkillerimin örgütün dağ kadrosuna elaman kazandırılması yönündeki suçlamalarını kabul etmiyoruz” dedi.
Tutuklu sanıkların kendi aralarında Kürtçe konuşmaları ise mahkeme başkanı tarafından zapta geçirildi.
Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesi ile tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bu celsede gelmeyen gizli tanığın önümüzdeki yapılacak duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 
Başbakan'dan tarihi vurgu
 
Erzurum'a beyaz yakışıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Aralık 2012 Perşembe 12:45

Şerefsizlerden ne beklenir ki hiç şaşırmadım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Önce sağduyu'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak, dün Kazım Karabekir ...
Emniyet'ten karanfilli kutlama
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ...
Ferhat Tosun yaşamını yitirdi
Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampusu'nda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ...
 
KCK operasyonunda 3 tutuklama
KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü Erzurum’da çıkarıldıkları ...
Kck operasyonunda 8 gözaltı
Karayazı ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin KCK’ya yönelik müşterek ...
Çete davasında 4 tutuklama
Erzurum'da bir suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak ...
 
San'at Emniyet'te
Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü'ndeki yağlı boya tabloları özel ...
3 ay eğlence yerlerine gidemeyecek
Eşine tokat atan kocaya mahkeme ilginç bir ceza verdi
Üniversitede cinnet
Erzurum'da cinnet getiren bir genç, sevdiği kızı silahla vurduktan sonra intihar etmek istedi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva