Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
29 Ekim 2016 Cumartesi - 10:24

FETÖ’ye isim darbesi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen’in doğduğu mahallenin adı Pasinler Belediyesi Meclis kararıyla değiştirilerek TSK'nın Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit olan Burak Karakoç’un ismi verildi.

FETÖ’ye isim darbesi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen’in doğduğu mahallenin adı Pasinler Belediyesi Meclis kararıyla değiştirilerek TSK'nın Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit olan Burak Karakoç’un ismi verildi.

FETÖ/PDY ele başı Fetullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nin adı, tepkiler nedeniyle değiştirildi. FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, örgütün Pensilvanya'da yaşayan elebaşı Fetullah Gülen'e tepkiler, memleketi Erzurum'da arttı. Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı 65 hane 256 nüfuslu Korucuk Mahallesi'nde Rabia- Ramiz Gülen çiftinin 11 çocuğundan üçüncüsü olarak 27 Nisan 1941 tarihinde dünyaya gelen Fethullah Gülen'in evinin kapısı, 18 Temmuz gecesi yakılmak istendi. Mahalle sakinleri Fethullah Gülen nedeniyle yollarının bile yapılmadığını, terörist başı ile birlikte anılmak istemediğini söyledi.

TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17. günü olan 9 Eylül'de Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta görevli askerlerden Uzman Er Burak Karakoç şehit oldu. Fetullah Gülen ile aynı mahalle doğumlu olan Birgül-Abdurrahim Karakoç çiftinin 2'si erkek 3 çocuğundan en büyüğü olan Burak Karakoç'un yakınları, terörist başıyla anılan mahallenin adının değiştirilmesi için Başbakan Binali Yıldırım'dan yardım istedi. Pasinler Belediyesi meclis kararı ile geçen hafta oy birliği ile Korucuk'un adının değiştirilmesine karar verildi. Karar sonrası Korucuk'un girişine, köy meydanına tabelalar asıldı. Mahallenin ve ilkokulun adının 'Şehit Burak Karakoç' olarak değiştirilmesinin ardından Pasinler Belediye Başkanı AK Partili Ünsal Sertoğlu, şahit ailesine ve mahalle sakinlerine müjdeli haberi verdi. Şehidin kız kardeşi Nurgül ve amcası Hamit Karakoç ile görüşen Ünsal Sertoğlu şunları söyledi:

"Şehidimizin taziyesinde bulunduğumuzda, 'artık başkanım bizim mahallemizin FETÖ terör örgütünün ismi ile anılmasını istemiyoruz. Bizim mahallemizin isminin değiştirin' diye bir talep alınca, biz de büyüklerimize bu taleplerimizi söyledik. Özellikle Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı taziyeye geldiğinde mahallemizden böyle bir talep olduğunu ilettik. Sağ olsun o da Başbakanımızı arayarak mahallenin böyle bir talebi olduğunu söylediler. Başbakanımız da uygun görünce, hemen kolları sıvadık ve Korucuk ismini Şehit Burak Karakoç olarak değiştirmiş bulunuyoruz. Halk içinde mini bir anket yaptık herkes hemfikirdi. 'Değişsin biz artık o hainle anılmak istemiyoruz' deyince ismini değiştirdik. Ayrımcılık yapıp hizmet götürmüyorduk. Korucuk mahallemizin vatanına, milletine, bayrağına bağlı olan en azından yüzde 90 vatandaşımız var. Onlar adına da üzülüyorduk artık bu isim değişikliğinden sonrada kolları sıvadık yolları da yapmaya başladık. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimiz artarak devam edecektir."

 
Yıldırım: '"Seçim oyuncak değil"
 
‘Cumhuriyet birlik ve beraberliğimizin simgesi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Barosu'nda ruhsat töreni
Erzurum Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara düzenlenen ...
Erzurum’daki FETÖ iddianamesi kabul edildi
Erzurum’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ...
FETÖ/PDY operasyonunda 890 gözaltı
Kars'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 890 ...
 
Bölücü hainlerin deposu imha edildi
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen terör operasyonları ...
‘FETÖ mağdurları edebiyatı FETÖ’ye destektir’
Kurtulmuş, "Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur. FETÖ’nün mağdur ettiği ...
6 ilde DEAŞ operasyonu
İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda ...
 
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne Aslan atandı
Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk Hatay Emniyet Müdürlüğüne atanırken, ...
Öğrenci evinde yangın
Erzurum’da bir öğrenci evinde çıkan yangında dumandan zehirlenen üniversiteli ...
Karayazı’da teröristlerle çatışma: 1 uzman çavuş yaralı
Erzurum'un Karayazı ilçesi kırsalında, arazi arama taraması yapan güvenlik ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva