Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
30 Mayıs 2018 Çarşamba - 11:04

FETÖ'nün haberleşme sistemi deşifre oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan D.Ş., FETÖ'nün mahrem imamlarının "ölü mektup posta kutusu" anlamına gelen "dead latter post box" sistemi ile haberleştiğini bildirdi.

FETÖ nün haberleşme sistemi deşifre oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan D.Ş., FETÖ'nün mahrem imamlarının "ölü mektup posta kutusu" anlamına gelen "dead latter post box" sistemi ile haberleştiğini bildirdi. Mahrem imamların belli yerlerdeki özel posta kutularına mektup bıraktıklarını belirten D.Ş., örgütün bu şekilde haberleştiğini ve mektubu alıp gereğini yaptıklarını kaydetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar hız kesmeden devam ederken, dosyaya giren itirafçı ifadeleri soruşturmaya ışık tutuyor. FETÖ'den tutuklu D.Ş. isimli örgüt üyesi, örgütün askeri mahrem imam yapılanmasına yönelik bildiklerini paylaşmak istediğini belirterek, savcılığa başvurdu. Bu kapsamda ifadesi alınan D.Ş., Eskişehir'de örgüte ait bir dershanede bir dönem müdürlük yaptığını anlattı.

ÖRGÜTÜN MAHREM İMAMLARINI SAYDI

FETÖ'nün Eskişehir'deki mahrem yapılanmasında görev alan isimleri sıralayan D.Ş., şunları kaydetti:

"Y.T., Eskişehir’de askeri öğrencilerden ve havacı subaylardan sorumlu mahrem abiydi. Y.T. ise yine askeri öğrencilerden sorumluydu ve havacı teğmenlerin mahrem imamıydı. İ.K., askeri okula gidecek öğrencilerden sorumluydu. M.E.Y., Eskişehir’deki hava üssündeki üsteğmenlerden sorumluydu. C.Y., Eskişehir'deki üsteki havacı binbaşılardan sorumluydu. Daha sonra Bursa Özel İlkbahar İlkokulunda müdür yardımcısı oldu ve Bursa Işıklar Askeri Lisesinde FETÖ’nün genel sorumluluğunu yaptı. M.K., Eskişehir’de havacı subaylardan sorumlu mahrem imamdı. Bir dönem İstanbul 1. Ordu’da bulunan subaylardan da sorumluydu. A.Ç., Yalçınkaya Dershanesinde matematik öğretmeni olup, Eskişehir’de askeri öğrencilerden sorumluydu. G.A., Eskişehir’de askeri öğrencilerin semt imamıydı. İ.C., albayların mahrem abisiydi. Yine K.K. denen kişi İstanbul FEM Özel Dershanesinde geometri öğretmeni olup üst düzey subaylardan sorumlu sivil imamdı."

"HAVA ÜSSÜ'NDEKİ ASKERLERİN GENEL SORUMLUSUYDU"

D.Ş., 1994-1997 tarihleri arasında Balıkesir'de bulunan örgüte ait bir dershanede Türkçe Öğretmenliği yaptığını kaydetti. Burada öğretmenlik yaptığı sırada öğrencisi olan 5 kişinin ismini sıralayan D.Ş., bu öğrencilerinin Hava Kuvvetlerinde subay ve astsubay olduğunu belirterek, "T.K., Balıkesir'de bulunan dershanenin müdürüydü ve Balıkesir Hava Üssü'ndeki askerlerin genel sorumlusuydu. T.Y. ise dershanede müdür yardımcısıydı ve askeri öğrencilerden sorumlu Balıkesir bölge imamı olarak görev yapıyordu. Ayrıca Eskişehir'de Orman Bölge Müdürü olup sonradan Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne atanan S.K. ve Orman Genel Müdürlüğünde daire başkanı olan M.G., Ankara'daki karacı subayların mahrem hizmetleri ile ilgileniyordu. S.K.'nin kızları olan B.K. ve A.K. ise Ankara'daki karacı subayların eşlerinin mahrem hizmetlerinde görevliydiler, evlendirme konularına bakıyorlardı" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN ÖZEL POSTA KUTULARI

Örgütün mahrem imamlarının bilinmeyen haberleşme sistemi hakkında bilgiler veren D.Ş., şöyle devam etti: “Son olarak FETÖ'nün ‘dead latter post box’ isimli Türkçesi ‘ölü mektup posta kutusu' olan haberleşme sisteminden bahsetmek istiyorum. Bu haberleşme sistemini kullanan FETÖ’nün mahrem imamları birbirlerinden habersizdirler, kimlik bilgilerini bilmemektedirler. Fiili olarak onların belirlemiş olduğu belli yerlerdeki özel posta kutularına mahrem imamlar haberleşecekleri konuları mektup şeklinde yazıp bırakmaktadırlar. Daha sonra da diğer mahrem imam bu posta kutusundan söz konusu mektubu alıp gereğini yerine getirmektedir."

 
“Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz”
 
Bingöl’de geçici özel güvenlik bölgesi ilanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıca’da kavga: 5 yaralı
Erzurum’da aralarında husumet bulunan iki grup arasında başlayan ve daha ...
16 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
Oltu Kaymakamlığı şehit ailelerini ağırladı
Oltu kaymakamı Şenol turan Şehit ve Gazi aileleriyle iftar programında bir araya geldi.
 
Öldürülen teröristin kimliği açıklandı
Kağızman ilçesi Çemçe-Madur Bölgesi’nde geçtiğimiz 22 Mayıs 2018 günü ...
1 haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, son 1 haftada yurt içinde gerçekleştirilen operasyonlarda ...
FETÖ'nün bölge öğrenci sorumlusuna 9 yıl hapis
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "bölge öğrenci sorumlusu" ...
 
Erzincan yolunda 39 kaçak göçmen yakalandı
Erzincan'da yasa dışı yollardan yurda giren Afganistan ve Pakistan uyruklu ...
Aşağı Sanayide kavga: 1 ölü
Erzurum’da kız kaçırma meselesi yüzünden 2’si polis 15 kişinin yaralandığı ...
Öğrenci taşıyan minibüs devrildi: 14 yaralı
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde, öğrencilerin içerisinde bulunduğu minibüs ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva