Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Mart 2018 Cuma - 15:39

Eğitim Bir Sen’den Horasan istişaresi

Eğitim Bir Sen Horasan Temsilciliği tanışma toplantısı düzenledi.

Eğitim Bir Sen’den Horasan istişaresi

Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt, Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş ve yönetiminin de katıldığı, Horasan’da öğretmenlerle akşam yemeği düzenlenerek tanışma toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda öğretmen katıldı.

Düzenlenen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Horasan ilçe temsilcisi Mikail Kaya, “Benden önce bu görevi yöneten ilçe temsilcimiz Mehmet Adıyaman ve Öner Aydın’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim. Yaklaşık olarak 4 aydır ilçe temsilciliğini yürütüyorum. İlçe yönetimimiz ile beraber birçok okulumuzu ziyaret ettik ve bu ziyaretlerimiz inşallah yıl boyu sürdürerek bütün okullarımıza gerçekleştireceğiz” dedi.

Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş’ta, “Değerli arkadaşlar öyle bir sendikanın şube başkanlığını yapıyorum ki bu görevden şeref duyuyorum çünkü bu sendikayı kuran merhum Mehmed Akif İnan abimiz büyüğümüz bu sendikayı kurarken sözün söylenmesinin zor olduğu cümlelerin kurulmasını güç olduğu ekonomik ablamda bütün imkansızlıkların olduğu bir süreçte sevgiyi, aşkı ve inanmışlığı kendine şiar edinerek hem ekonomik dar boğazdan geçmenin bir kaynağı ve bir sebebi hem tek olmanın inanmışlığına dayanarak güçlü inanmış olmanın verdiği heyecanı ve aşkı yaşamanın bu sendikayı kurup bu günlere taşınmasının. Tohumunu toprağa ekmiştir işte o tohumlar şimdi ger birisi her bir tohumun başağında yüzlerce onlarca Başak sunmuş bir gökte arz ediyor bizler zor süreçlerden geçtik burada aramızda bu sendikanın ilçe temsilciliğini yapmış bir kardeşimiz Mehmet Adıyaman var o kardeşimizi burada konuştursak okullara girmenin yasak olduğu okullara girme noktasında adeta ayakla bağlarımızın çözüldüğü ve siz nerden geldiniz ne işiniz var öğretmenlerimizi çıkartırıp da sizi mi dinlettireceğiz diyen okul müdürlerinin var olduğu süreçlerden geliyoruz okul müdürünün ağzından çıkan bir metnin anayasa yada vahiymiş gibi algılandığı ve bu süreçte öğretmen arkadaşlarımızın okul müdürünün odasının önünden geçemediği sendikada kimmiş bunlar be işe yarar diyen bu fikir ve duyguların tartışıldığı süreçlerden geçiyoruz ilk kez üst disiplin kurulunda üyesi olunan sendikanın temsilcisinin de disiplin kuruluna katıldığı zaman Bakanın bu kimya diyerek orada sendika temsilcisinin ne işi var diyerek sorduğunda efendim artık kanunlar yasalar değişti bundan sonra artık burada üyesi olan sendika temsilcisinde burada bulunacak dediğinde yok ya desene artık biz burada canımızın istediği gibi karar veremeyeceğiz dediğimiz günlerden geliyoruz Bir bakanlık müfettişlerinin okullara geldiği zaman orada öğretmenin nasıl boncuk boncuk ter döktüğünü bir an önce gitse de rahat nefes alsak diyerek ezilmişlik hor görülmüşlük yaşadığı süreçlerden geliyoruz. Değerli arkadaşlar Allah’a şükrediyoruz tabi ki önümüzde sıkıntılar var aşılması gereken ve kazanılmaya dönüşülmesi gereken meselelerimiz var ama bu gün artık hiç bir okul müdürü hiç bir il ilçe müdürü hiçbir müsteşar yada bakan bu sendika ne işe yarıyor demiyor ve şuna sendikanın yapmış olduğu toplantıya ilçe Müdürü teşrif ediyor sivil toplumlar artık bu ilçenin demokrasisinin vazgeçilmez unsurlarıdır” diye konuştu.

 
Öğrencilerden şühedaya içsel yaklaşım
 
''Rabbim bizlere fethini yakın kılsın''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerden şühedaya içsel yaklaşım
Oltu Anadolu Kız İmam hatip öğrencileri Çanakkale ruhunu anlamak içi gönüllü ...
TÜBİTAK Araştırma Projeleri süreci başladı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca, bu yıl 49.’su ...
Şükrüpaşa Lisesinden örnek destek
Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri düzenledikleri kermesten elde edilen ...
 
Ortaokul öğrencilerinden Mehmetçiğe destek koreografisi
Mehmetçik Orta Okulu öğrencileri Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı” harekatına ...
Üniversiteliler Afrin için yürüdü
Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Taştan aile içi iletişimi anlattı
Erzurum’da, Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu tarafından düzenlenen, “Aile İçi ...
 
Misafir öğrenciler için TÜMSİAD-Üniversite işbirliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede eğitim ...
Minik Yüreklerden Mehmetçiğe büyük sevgi
Erzurum’da Özel Sevgi Kreşi’nde bulunan minikler Afrin’de terör örgütlerine ...
Rektör Çomaklı’dan 12 Mart mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'un düşman ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva