Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
10 Haziran 2013 Pazartesi - 00:21

Eğilmez’den Papa tepkisi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye’yi uzun yıllardır uğraştıran Ermeni meselesine, şimdi de Vatikan’ın etkin bir şekilde dahil olmaya hazırlandığını belirtti.

Eğilmez’den Papa tepkisi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye’yi uzun yıllardır uğraştıran Ermeni meselesine, şimdi de Vatikan’ın etkin bir şekilde dahil olmaya hazırlandığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:“Geçtiğimiz günlerde, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, Ermeni Patriği Nerses Bedros’u kabul ettiği görüşmesinde, bir delegasyon üyesinin sözde soykırım gören bir kişinin soyundan geldiğini söylemesi üzerine, “20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapılmıştır” dedi. Papa böylece 1915 olaylarını ilk kez soykırım olarak tanımlamış oldu. 2010 yılında yayınladığı “Cennete ve Yeryüzünde” de Ermeni soykırımını örnek göstermiş ve Yahudi soykırımı ile eş tutmuştu. Aynı Papa Buenos Aires Başpiskoposu iken 2006 yılında sözde soykırımın 91’inci yıldönümünde, sözde Ermeni soykırımını tanıması için Türkiye’ye çağrıda bulunmuştu ve Ermeni halkına karşı Osmanlı Devleti’nin ağır suç işlediğini iddia etmişti. Bir süre önce de Vatikan Gizli Arşivler Müdürü Sergio Pagano; Vatikan gizli arşivinde bulunan sözde Ermeni soykırımına ilişkin belgelerin tek cilt halinde yayınlanacağını duyurmuştu. Sergio Pagano bu duyuruyu yaparken üstlendiği rolü çok iyi oynayarak, belgelerde Türklerin Ermenilere reva gördüğü davranışları okuduğunda bastırılamaz bir acı ve korku hissi duyduğunu söyledi. Ayrıca sözlerine; Eğer Tanrı’ya inancı olmasaymış, göreceği tek şeyin karanlık olacağını söyleyerek devam etti.
Öncelikle Sergio Pagano’ya tavsiyemiz; sakın Hıristiyan dünyanın hem Müslümanlara hem de kendi dindaşlarına yaptığı katliamları okuma, yoksa düşeceğin karanlıktan seni Benediktlerin hepsi bir araya gelse dahi çıkaramaz. Biz Vatikan’ın arşivlerinde yer alan belgelerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu belgeler; I. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası Türk topraklarında yaşayan ve Türk katliamı yapan Ermenilerin, isyanlarına destek bulmak için Avrupa hristiyan dünyasına ve doğal olarak Vatikan’a gönderdikleri yalanlarla dolu mektuplardır. Bu mektuplarda, hıristiyan Ermenilerin, Müslüman Türkler tarafından katledildiği yalanları ve Ermenilerin yardım çağrıları bulunmaktadır. Bu arşivde ayrıca 1914-1922 yıllarında Papalık yapan 15. Benedikt’in Osmanlı Devleti’yle yaptığı yazışmalar bulunmaktadır. Arşivin bu içeriğine rağmen, Vatikan’ın zaman zaman bu arşivi yayınlayacağını duyurup, yayını ertelemesini protesto ediyor ve arşivlerinde yer alan belgelerin hiç vakit kaybetmeden yayınlanmasını istiyoruz.
Böylelikle hem biz hem de dünya kamuoyu bu gizemli arşivi görebilme fırsatını yakalamış oluruz. Ortaya koyacakları belgeleri inceler, araştırır, yalan doğru ne varsa hepsini açık yüreklilikle ilan ederiz. “

 
Altıparmak çiçeklerle karşılandı
 
Büyükşehir İncedal dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk tebrikleri kabul ediyor
3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve ...
Neden Tayyip Erdoğan?
Fakültede bir kıza âşıktım. Bir gün bahçede oturuyorduk. 28 Şubat kararlarının ...
Anadolu Mektep Eğitimi süreci
KUDAKA önderliğinde Erzurum’da Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri süreci başlıyor.
 
Aksak'tan milli birlik mesajı
Aksak, “Allah katına yükselmek anlamına gelen Miraç Gecesi’ni ihtiva ettiği ...
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim’de yaşanan olayların yurt dışı bağlantıların ...
Diyanetten tepki beklentisi
Iğdır’da, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ...
 
Akil heyetin toplantısında 'öcalan' kriz
Erzurum’da Akil İnsanlar Heyetinin sivil toplum kuruluşları ile yaptığı ...
'Diyalog dini olmaz...!"
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Dinlerarası diyalog kavramının bugüne ...
Yıldızlar Göktaşı olmadan....
Kafkasya Üniversiteler Birliği, uluslar arası çapta bilimsel, kültürel, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva