Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
19 Ocak 2022 Çarşamba - 03:31

Evlat nöbeti tutan ailelere saldırı iddiası

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 870 gündür HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti büyük bir kararlılıkla sürüyor.

Evlat nöbeti tutan ailelere saldırı iddiası

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 870 gündür HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti büyük bir kararlılıkla sürüyor. Evlat nöbeti tutan Celil Begdaş ile Şadin Elhaman, HDP’li olduğunu iddia ettikleri kişiler tarafından saldırıya uğradıklarını ileri sürdü.

Diyarbakır’da, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti 870'nci gününde. Ailelerden Celil Begdaş ile Şadin Elhaman'ın, önceki hafta Cuma günü eve gittikleri sırada HDP il binasının arka girişinde HDP’li kişi veya kişilerin saldırısına uğradığı iddia edildi. Aileler, duruma tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.

HDP’liler tarafından zincirle saldırıya uğradığını iddia eden Şadin Elhaman, Bayram Elhaman’ın babası olduğunu, 2017 yılından bu yana oğlunun HDP’liler tarafından kandırılıp götürüldüğünü öne sürdü. 14 Ocak 2022 akşam saatlerinde Celil Begdaş ve Hacı Göğer ile eve gittiklerini söyleyen Elhaman, “HDP il binasının arka tarafından bulunan cadde üzerinde bizim yolumuzu kestiler ve darp ettiler. Buna karşılık olarak onlardan asla çekinmiyorum. Hayvan bağlamada kullanılan zincirle saldırıp parmağımı kırdılar. Bize saldıranlar 4 kişiydiler, 3 kişi arabada bir diğer kişi ise aşağıda bekliyordu” dedi.

“BU SALDIRI HEPİMİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR, ÖLÜMÜNE BURADAYIZ”

Eşine yapılan saldırıya tepki gösteren Ayten Elhaman, “Bizim canımızdan can aldılar. Anne ve babalar olarak yılmayacağız. Evlatlarımızı bizden aldılar, dağlarda ölüme mahkum ettiler ki, benim eşim ve Celil Begdaş eve döndükleri sırada Cuma günü saat 16.00 civarında HDP il binasında çalışan çaycı, yollarını kesip pusu kurmuşlar. Ne hakları var. Bakınız eşimi ne hale sokmuşlar. Hem çocuğumu kaçırdılar, canımızdan can aldılar. Şimdi ise eşime ve Celil Begdaş’a saldırmışlar. Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Ölümüne buradayız. Ya zafer, ya ölüm diyerek buraya geldik. Artık yeter diyoruz ve bitsin. Buradan dağdaki çocuklara da sesleniyorum. Kaçıp gelin, güçlü devletimiz var, kaçın teslim olun” diye konuştu.

“ONLARDAN KORKMUYORUZ VE YILMAYACAĞIZ”

Saldırıya uğradığını iddia eden Celil begdaş da, “Geçtiğimiz Cuma günü biz burada evlat nöbetinde tuttuktan sonra saat 16.00 sıralarında Şadin Elhaman ve Hacı Göğer ile eve gidiyorduk. HDP’nin arka tarafından aşağıya indik ve ben taksi çağırmıştım. Şadin Elhaman ile Hacı Göğer caddenin karşı tarafına geçti. Bu sırada kapüşonlu biri, el kaldırarak beni çağırdı. O sırada Şadin Elhaman’ı çağırdım. Tabi burada ismi F. olan kişi bize arkadaşlarıyla birlikte pusu kurmuşlardı. O sırada yanına gittiğimizde cebinde bulunan zinciri çıkarıp saldırmaya başladı. Onunla boğuşurken, Şadin Elhaman geldi yanımıza ona da saldırarak parmağının kırmasına neden oldu. Bunun anlamı HDP bizlere gözdağı vermeye çalışıyor. Biz ilk günde söyledik onlardan korkmuyoruz ve yılmayacağız. Böyle arka kapılardan HDP’ye girip sonrada bize saldırmakla hiçbir yere varamazlar. Hiç kimse bizleri korkutamaz ve davamızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarına yapılan saldırıyı evlat nöbeti tutan aileler olarak nefretle kınadıklarını belirten Süleyman Aydın, “Burada tek gayemiz var ve hepimiz evlatlarımızı istiyoruz. Biz kesinlikle yılmayacağız ve çocuklarımız için mücadelemizi vereceğiz. 900’ncü günde Türkiye burada nöbette olacağız. Tüm anne ile babaları Diyarbakır’a destek vermeye bekliyoruz” ifade etti.

 
20 Yanvar şehitleri anıldı
 
Aziziye’de Osmanlı geleneği yaşatılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahvehanede silahlı kavga: 2 yaralı
Horasan ilçesinde bir kahvehanede iki kişi arasında çıkan tartışma silahlı ...
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Bitlis’in Ahlat ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolünde ...
Hainlere ait 5 sığınak imha edildi
Tunceli’de devam eden Eren Kış-6 (Mercan Dağları) operasyonu kapsamında ...
 
Evlat nöbetindeki anneden oğluna çağrı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Büyükşehir İtfaiyesi imdada yetişti
Erzurum’da Afgan ailenin yaşadığı evde sobadan çıkan ateşin yayılması ...
Kaybolan 3 İranlı'dan haber alınamıyor
İran’dan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınırına gelen ve kar yağışı nedeniyle ...
 
7 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir araçta şanzımana zulalanmış 7 kilo 300 gram eroin ele geçirildi.
3 ilde tefecilik operasyonu: 9 gözaltı
Elazığ merkezli 3 ilde düzenlenen tefecilik operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.
Uyuşturucu ile yakalanan şahıs tutuklandı
Bingöl polisi, şehirlerarası yolculuk yapan bir otobüste yapmış olduğu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva