Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
e-tebligat verileri açıklandı
e-tebligat verileri açıklandı
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
HABERLER>SÄ°YASET
31 Mart 2014 Pazartesi - 10:28

Erzurum’dan ‘AK’ tercih

Erzurum’un 22’inci, Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu.

Erzurum’dan ‘AK’ tercih

Erzurum’un 22’inci,  Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Mehmet Ali Ünal, Ersan Gemalmaz, Mahmut Uykusuz ve Ahmet Küçükler’den sonra AK Partili Mehmet Sekmen Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevine getirildi.  Sekmen, Mehmet Ali Ünal döneminde Büyükşehir statüsüne kavuşturulan, Ahmet Küçükler döneminde sorumluluk alanı genişletilen Büyükşehir’in 5’inci Belediye Başkanı olurken, aynı zamanda yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası kapsamında, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürütecek ilk isim oldu.

ADAYLAR VE KÜÇÜKLER

2014 yerel seçimlerinde  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti Mehmet Sekmen, MHP Kamil Aydın, CHP Abdulkadir Demirci, Saadet Partisi Faik Çalık, Büyük Birlik Partisi H. Faruk Şahin, BDP Cüneyt Laloğlu’nu aday göstermişti. Görevini AK Partili Mehmet Sekmen’e devredecek olan Ahmet Küçükler Büyükşehir Belediye Başkanlığına iki kez üst üste seçilen ilk siyasi olarak, il belediyecilik tarihine girdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Erzurum, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illeriyle birlikte Büyükşehir Belediyeleri arasında yer aldı.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ

Palandöken Belediyesi’nde Orhan Bulutlar ikinci kez göreve getirildi. İlk adı Yenişehir olan daha sonra sorumluluk alanı genişletilerek adı değiştirilen Palandöken Belediyesi’nde Bulutlar Cenap Birdal’dan sonra seçilen ikinci belediye başkanı oldu. Palandöken Belediyesi’nin Yenişehir olarak hizmet sunduğu dönemde Sıddık Polat, İsmail Hakkı Asiltürk, Cenap Köksal Birdal görev yapmış, Birdal döneminde yapılan isim değişikliğiyle Palandöken Belediyesinin ilk başkanı olarak görev yapmıştı.

YAKUTİYE BELEDİYESİ

Yakutiye ilçesinde Ali Korkut ikinci kez Başkanlık koltuğuna oturdu. Korkut, Muhyettin Aksak, Ebubekir Üstün Gülakar, Fahrettin Atınç’tan sonra Yakutiye Belediye Başkanlığı görevine seçilen 4’üncü Başkan oldu. Yakutiye Belediyesi Mehmet Ali Ünal döneminde alt belediye olarak kurulmuş, beldenin ilk belediye başkanı olarak Muhyettin Aksak seçilmişti.

AZİZİYE BELEDİYESİ

Önceki adı Dadaşkent olan, daha sonra sorumluluk alanı genişletilen Aziziye Belediyesi’nde Belediye Başkanlığına  M. Cevdet Orhan seçildi. Fatih Cengiz’in Yakutiye Belediye Başkanlığına aday olması sebebiyle AK Parti bu ilçede Cevdet Orhan’ı Aday göstermişti. Aziziye İlçe  Belediyesi’nin Dadaşkent olarak bilindiği dönemde Ensar Coşkun, Ahmet Ergül ve Vahdettin Yaylalı görev yapmış, Fatih Cengiz  ismi Aziziye olarak değiştirilen Belediye’nin ilk başkanı olmuştu.

KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ DÖNEMİ

Erzurum’un Büyükşehir olduğu dönemde Yenişehir, Dadaşkent, Yakutiye alt belediyeleriyle birlikte Kazım Karabekir alt Belediyesi hizmet vermişti. Daha sonra kapatılan ve büyük bölümü Yakutiye’ye devredilen Kazım Karabekir Belediyesinde Selahattin Parlak, Lütfü Koç ve Dursun Şahin görev yapmıştı.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI

2014 Yerel seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre Aşkale’de Enver Başaran , Aziziye’de M.Cevdet Orhan, Çat’ta Melik Yaşar, İspir’de Osman Çakır, Narman’da Yücel İşleyen, Oltu’da İbrahim Zİyrek, Palandöken’de Orhan Bulutlar, Pasinler’de Ünsal Sertoğlu, Pazaryolu’nda Recep Kaplan, Şenkaya’da Görbil Özcan, Tortum’da Hasan Çakmak, Uzundere’de Halis Özsoy, Yakutiye’de Ali Korkut Belediye Başkanlığına seçildi.

SEÇİM ÖNCESİ

2014 yerel seçimleri öncesinde Aşkale’de Ahmet Yaptırmış, Aziziye’de Fatih Cengiz, Çat’ta Şibli Saydın, Hınıs’ta Enver Taçyıldız, Horasan’da Abdulhatem Bastem, İspir’de Osman Çakır, Karaçoban’da Sedat Gümüş, Karayazı’da Seyfettin Kırık, Köprüköy’de Osman Belli, Narman’da Yücel Ahmet İşleyen, oltu’da İbrahim Zİyrek, Olur’da  Rüstem Polat, Palandöken’de Orhan Bulutlar, Pasinler’de Ünsal Sertoğlu, Pazaryolu’nda Recep Kaplan, Şenkaya’da Görbil Özcan, Tortum’da Hasan Çakmak, Tekman’da Yakup Doğan, Uzundere’de Halis Özsoy ve Yakutiye’de Ali Korkut görev yapıyordu.

 
Sekmen’den Başkanlık rekoru
 
Erdoğan: ‘Bugün Türkiye kazanmıştır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Başkanlık rekoru
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sekmen ...
Bulutlar ikinci kez kazandı
30 Mart Yerel seçimleri sonucunda Orhan Bulutlar ikinci kez Palandöken ...
Aziziye 'Orhan' dedi
Aziziye Belediye Başkanlığına AK Parti adayı Muhammed Cevdet Orhan seçildi. ...
 
Yakutiye'de 2'inci Korkut dönemi
Yakutiye Belediye Başkanlığı görevine yeniden Ali Korkut seçildi.
MÜSİAD’ta sürpriz istifa
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen tarafından ...
‘Yeni Türkiye’de kan değil, barış var’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'de ...
 
Özer iddialı konuştu
Milliyetçi Hareket Partisi Hınıs Belediye Başkan adayı Berat Özer, 30 ...
Aydın, seçim tespitlerini paylaştı
Samanyolu Haber ve Bugün TV’nin canlı yayın konuğu olan Kamil Aydın, seçimlere ...
SP adayları Şenkaya'da projelerini anlattı
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık, Şenkaya'ya seçmenlerle buluştu.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva