Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Ağustos 2017 Perşembe - 17:30

Erzurum’dan Temmuz ayı rekoru

Erzurum Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 istatistiki bölge içinde, aylık, 8 aylık ve yıllık fiyat artışının en düşük olarak kaydedildiği bölge oldu. Erzurum Bölgesinde fiyatlar Türkiye ortalamasının altında çıktı.

Erzurum’dan Temmuz ayı rekoru

Erzurum Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan 4 istatistiki bölge içinde, aylık, 8 aylık ve yıllık fiyat artışının en düşük olarak kaydedildiği bölge oldu. Erzurum Bölgesinde fiyatlar Türkiye ortalamasının altında çıktı.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK Temmuz ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar Haziran ayına göre yüzde 0,02 oranında artış kaydetti. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 9,69 olarak belirtildiği Erzurum Bölgesi’nde, fiyatlar 2016 aralık ayına göre de yüzde 5,47 oranında arttı, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 9,56 olarak hesaplandı.

TEMMUZ 2017 DÖNEMİ TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM

 TÜFE Temmuz 2017 dönemi verileri bazında, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, Türkiye ortalamasına göre,  aylık bazda yüzde 0,13, 8 aylık ölçekte yüzde 0,58  oranında düşük çıktı. Erzurum Bölgesi yıllık TÜFE’si ise ülke ortalamasından yüzde 0,10 oranında düşük olarak belirlendi. 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 0.12 oranında yüksek çıktı.

AĞRI BÖLGESİ TEMMUZ AYI TÜFE’Sİ

TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0,35 oranında artış kaydetti.  Bu bölgede fiyatlar aralık 2016’ya  göre yüzde 6,42 oranında artarken, bölgenin yıllık enflasyon oranı yüzde 10,68 olarak bildirildi. Ağrı bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 10,51 oldu.

MALATYA BÖLGESİ TEMMUZ AYI TÜFESİ

Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar haziran ayına göre yüzde 0,19 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 8 aylık ölçekte yüzde 5,99, yıllık bazda ise yüzde 10,35 oranında fiyat artışı tespit edildi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 9,86 olarak tespit edildi.

VAN BÖLGESİ TEMMUZ AYI TÜFESİ

Temmuz 2017 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,42 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde sekiz aylık enflasyon yüzde 7,63, yıllık enflasyon yüzde  11.05 ölçeğinde belirlendi. Van Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 9,78 düzeyinde kaydedildi.

TEMMUZ AYI TÜFE’SİNDE BÖLGENİN ENLERİ

 DOSİAD analizlerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren 4 istatistik bölgede Temmuz 2017 dönemi bazlı TÜFE’nin en düşük olduğu bölgeler aylıkta yüzde 0,02’lik artışla ile Erzurum Bölgesi, 2016 yılı aralık ayına göre fiyat artışında yüzde 5,47 ile Erzurum bölgesi, Yıllıkta yüzde 9,69 ile Erzurum Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında da yüzde 9,56 ile Erzurum bölgesi olarak kaydedildi

TÜFE’NİN EN YÜKSEK  ÇIKTIĞI İSTATİSTİK  BÖLGELER

DOSİAD Araştırma Merkezi Analizlerine göre Bölgedeki 4 istatistik alan içinde Temmuz bazlı aylık TÜFE’sinin en yüksek olduğu Bölge yüzde 0,42’lik fiyat artış oranı  ile Van Bölgesi, 8 aylık TÜFE’nin en yüksek olduğu bölge yüzde 7,63 ile Van Bölgesi, yıllık TÜFE’nin en yüksek olduğu istatistik bölge yüzde 11,05 ile Van Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 10,51 ile Ağrı Bölgesi oldu

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ, TEMMUZ 2017

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,15 arttı. TÜFE’de (2003=100) 2017 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,05, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,79 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,44 artış gerçekleşti.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ

Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 1,36, ulaştırmada yüzde 1,13, eğitimde yüzde 1,05 ve ev eşyasında yüzde 0,63 artış gerçekleşti.

AYLIK EN FAZLA DÜŞÜŞ

Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Temmuz ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,71 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre alkollü içecekler ve tütün yüzde 14,14, sağlık yüzde 11,89, eğlence ve kültür yüzde 11,22 ve lokanta ve oteller yüzde 10,84 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

BÖLGELER

Aylık en yüksek artış yüzde 0,42 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari)’de oldu. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 7,63 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 11,68 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 10,73 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesinde gerçekleşti.

Temmuz 2017’de endekste kapsanan 414 maddeden; 63 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 271 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 80 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 

 
15 Temmuz kupaları sahiplerini buldu
 
Malkoç: “Vatandaşın derdine derman oluyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a 38 tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 61 milyon TL tutarındaki ...
Tarım Kredi'den destekleme alımı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, ...
ORKÖY desteğinde Erzurum farkı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek ...
 
Erzurum’da 6 ayda 3 bin 850 konut satıldı
TÜİK Haziran ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı.
Tarla'da 60 kuruş, tezgahta 1.5 lira..!
Iğdır'ın Melekli Beldesinde karpuz, kavun ve kayısının yanı sıra ekilen ...
Erzurum markalaşıyor
Erzurum’da 2017 yılı ocak-haziran ayı ölçeğinde gerçekleştirilen marka ...
 
Erzurum’da besicilere IPARD desteği
Erzurum'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen ...
Besicilikte verimlilik atılımı
DAP İdaresi’nin desteğiyle Van'da üretilen ve Türkiye’de ilk olma özelliği ...
Tekman ve Karaçoban'da meyvecilik yatırımı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Projesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva