Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>GUNDEM
16 Ekim 2014 Perşembe - 14:02

Erzurum’da 76 yatırım tamamlandı

İnşaat mevsiminin hızlandığı Temmuz, Eylül aylarının bir önceki döneme göre nakdi harcama oranının yüzde 37’den yüzde 70’e ulaştığını kaydeden Altıparmak, 535 projeden 76’sının tamamlandığını, 385 projenin ise devam ettiğini bildirdi.

Erzurum’da 76 yatırım tamamlandı

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan 2014 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yıl içerisinde hayata geçirilen projeler değerlendirildi.
 Erzurum Valiliği Toplantı salonunda düzenlenen 2014 Yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Altıparmak, yılda 4 defa yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının dördüncüsü olan Ekim ayı toplantısı hayırlı olması dileğiyle toplantıyı açtı.
YATIRIM DEĞERLENDİRMESİ
Altıparmak,”İl düzeyinde yatırımların ve sek törel gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı, İl Koordinasyon Kurulu toplantıları büyük önem arz etmektedir. “dedi.
Eylül ayı itibariyle yatırımcı kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen ve devam ettirilen projeler hakkında açıklama yapan Altıparmak,  toplam proje sayısının 535, proje tutarının 5 milyar 872 milyon 472 bin, program yılı ödeneğinin 580 milyon 740 bin, gelen ödenek tutarının 727 milyon 779 bin, toplam harcama miktarının ise 511 milyon 547 bin TL olduğunu bildirdi.
76 PROJE TAMAMLANDI
İnşaat mevsiminin hızlandığı Temmuz, Eylül aylarının bir önceki döneme göre nakdi harcama oranının yüzde 37’den yüzde 70’e ulaştığını kaydeden Altıparmak,  535 projeden 76’sının tamamlandığını, 385 projenin ise devam ettiğini bildirdi. Altıparmak  74 projeye ise başlanmadığını belirtti.
YENİ YASA VE SÜREÇ
Büyükşehir Yasası kapsamında Özel idarelerin kapandığına işaret eden Vali Altıparmak, yeni sürece uyum sürecinin aşıldığını belirterek şunları kaydetti, ‘ Bu sene özellikle nisan ayında özel idareler tamamen kapatıldı ve büyükşehir belediyemize devrettik. İlçelerdeki birçok hizmet Büyükşehir’e devredildi. Aynı zamanda özel idareler kapatılınca hizmet götürme birlikleri de kapatıldı. Dolayısıyla burada birçok hizmet birlikler vasıtasıyla çok daha hızlı görülebiliyordu. Onların ihale sistemleri farklı olduğu için bazen idarenin yaptığı işleri onlara aktararak kaymakam arkadaşlarımıza ihale yaptırabiliyordu. Yeni süreçte Yatırım İzleme Kurumum Başkanlığı’nın yeniden teşkilatlandırılması anlamında biraz zamana ihtiyacımız oldu. Bundan dolayı yatırımlarda gecikmeler yaşandı. Ancak son dönemde hızlı bir örgütlenmeyle ihaleleri tamamlama imkanımız oldu. Son dönemde özellikle bu çalışmalar biraz daha hız kazanarak tamamlanmaya başladı.”dedi
YATIRIMCI KURULUŞLARA YOL HARİTASI
Erzurum’da bu yaz döneminin özellikle uzun geçtiğini ve inşaat döneminin devam ettiğini ifade eden Altıparmak, , inşaat sezonunun bu yıl uzun sürmesinin çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Altıparmak “Geçen sene kış erken geldiği için çalışma şartları zorlaşmıştı. Bu her sene böyle olacağı anlamına gelmez. Kış demek inşaatların yapılamaması demektir. Sizlerden özel olarak ricam şu personeli biraz daha zorlayın. Kış geldi artık bu zamandan sonra iş yapılmaz havasından çıkarın, Nisan başı itibariyle ihaleleri bitmiş projelerde kazmayı vurabilecek hale gelmemiz lazım. Bu sene sakin ve yavaş işleyiş oldu. Halbuki biraz daha asılmamız gerekiyor. Bundan sonra yatırımları biraz daha hızlı takip edelim. Bölgede iş yapma anlamında hızın biraz daha yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak işlerde özellikle birimlerin yaptıkları toplantılara ilgi gösterelim. Her toplantı sizin zihin katmanlarınızda yeni bir yer açacak.” şeklinde konuştu.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MAHALLEBAŞI’NA TAŞINACAK
Koordinasyon toplantısında Mahallebaşı Sosyo ekonomik Dönüşüm Projesi’ne de değinen Altıparmak, Emniyet Müdürlüğünün bu semte taşınabileceğini açıkladı. Altıparmak, “Mahallebaşı şehrin önemli bir kısmıdır. Belediyelerce semtteki metruk binalar yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir belediyesi tarafından bir yer tahsis edilmesi durumunda Emniyet müdürlüğümüzü oraya taşımak gibi bir niyetimiz var. Bütün bunlar gerçekleşmesi durumunda bütün hizmetler oraya ulaştığı zaman inanın orası şehrin en önemli yerlerinden birisi haline gelir.”dedi.
Toplam değeri 5 milyar 872 milyon 472 bin TL olan 535 projenin değerlendirildiği toplantıda ilgili kurum müdürleri Vali Ahmet Altıparmak’a brifing vererek toplantı devam etti.
 

 
Altıparmak’tan Mahallebaşılılara müjde
 
Futbol’da altyapı sorgulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak’tan Mahallebaşılılara müjde
2014 3’üncü Dönem İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Ahmet Altıparmak ...
Doğan sordu, Altıparmak cevaplandırdı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Habertürk’ te canlı yayınlanan BAKIŞ ...
Şüheda’ya mevlitli vefa
Erzurum’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri başladı.
 
‘Medeniyet projesi olan bir milletiz’
Altıparmak’’ Bizler bir medeniyet ölçüsü olan, bir medeniyet projesi olan ...
Erzurum ‘hava’sına kavuşacak
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum’un daha temiz bir havaya sahip ...
ESTP’den 74’üncü madde talebi
Kamuoyunun uzun zamandır merakla beklediği 6552 Sayılı Torba Yasa, yürürlüğe ...
 
Pasinler’de manevi coşku
Pasinler ilçesinde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
ASİMDER'den Fransız Saınte Anne Koleji'ne tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
‘Karbeyaz’ yeni yayın dönemine iddialı başladı
Erzurum'un ilk yerel televizyonu Kanal 25'te yayımlanan Karbeyaz adlı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva